דרוש מידע ההסתה עובדת... חילוני שיסה את כלבו על ילדים

יענקל בעל עגלה

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
עריכה תורנית
פרי ההסתה: בעקבות השיח הציבורי הרווי התלהמות נגד הציבור החרדי ועל רקע הדהוד טענת 'ההתחרדות' ברבעים המעורבים, נרשם אירוע חמור ומזעזע בשבת האחרונה בשעות אחר הצהריים ברובע ו'. ילדים חרדיים, חסידי בעלזא, ששיחקו בגינה הסמוכה לבית הכנסת המרכזי של בעלזא ברובע ו', מצאו עצמם הופכים לטרף קל עבור צעיר חילוני שהתיר את הרצועה לכלבו כדי לשסות אותו בילדים החרדיים. על פי עדות הילדים, הצעיר החילוני, בשנות העשרים לחייו, אמר לכלבו לאחר שרצועתו הותרה "רוץ אחרי הילדים". בסרטון המצורף נראה הכלב רץ אחרי הילדים ומתגרה בהם. ב-1:09 ניתן לראות בסרטון כיצד הכלב מפיל את אחד הילדים על הריצפה ונושך אותו. בהמשך ננשכו שניים נוספים. אחד הילדים נזקק לטיפול רפואי. בשיחה עם 'אשדודס' מספר אב הילד שננשך ונזקק לטיפול רפואי כי הוא הטיח בצעיר החילוני על כך שכלבו נשך את ילדו, אך לתדהמתו הצעיר השיבו: "הכלב מחוסן". בהמשך טען כי "הכלב ברח מהשכונה" אך הצצה בסרטון מגלה כי לקח לבעל הכלב זמן רב (למעלה מדקה) כדי להגיע ולקחת את כלבו - חרף העובדה שדקות אחדות קודם לכן הוא היה לצידו. במרפאת 'טרם' בוצע חיטוי לילד שננשך ונזקק לטיפול רפואי, והובהר לאביו כי היום הוא ייאלץ ללכת למרפאה וטרינארית באשקלון כדי לבדוק האם על ילדו לעבור חיסון נגד כלבת. החסיד שילדו ננשך מגבש בשעות אלו פרטים לקראת הגשת תלונה במשטרה. חבר המועצה ונציג חסידי בעלזא במועצת העיר הרב אפריים וובר ל'אשדודס': "מדובר במקרה חמור מאין כמותו. זה מקרה שאסור לעבור עליו לסדר היום. על המשטרה להתערב לבל יישנו מקרים מזעזעים מעין אלו".
למי שמסוגל לראות את זה (קשה לצפייה) יש בהמחדש סרטון

אם הבנים שמחה!

משתמש מקצוען
פעם ישבתי עם הילדים שלי בגינה עם עוד כמה אמהות, ועבר שם אדם חילוני עם כלב ענק. הוא שחרר את הכלב ליד איפה שהילדים שיחקו והילדים מאוד נבהלו. אחת האמהות צעקה "קח את הכלב!" הוא צעק בחזרה "תעשו צבא!" ונתן לכלב להמשיך לרוץ בין הילדים. ב"ה לא קרה כלום חוץ מהרבה צרחות אבל נדהמנו מהחוצפה של האיש.

רחל כהן 052

משתמש פעיל
פרי ההסתה: בעקבות השיח הציבורי הרווי התלהמות נגד הציבור החרדי ועל רקע הדהוד טענת 'ההתחרדות' ברבעים המעורבים, נרשם אירוע חמור ומזעזע בשבת האחרונה בשעות אחר הצהריים ברובע ו'. ילדים חרדיים, חסידי בעלזא, ששיחקו בגינה הסמוכה לבית הכנסת המרכזי של בעלזא ברובע ו', מצאו עצמם הופכים לטרף קל עבור צעיר חילוני שהתיר את הרצועה לכלבו כדי לשסות אותו בילדים החרדיים. על פי עדות הילדים, הצעיר החילוני, בשנות העשרים לחייו, אמר לכלבו לאחר שרצועתו הותרה "רוץ אחרי הילדים". בסרטון המצורף נראה הכלב רץ אחרי הילדים ומתגרה בהם. ב-1:09 ניתן לראות בסרטון כיצד הכלב מפיל את אחד הילדים על הריצפה ונושך אותו. בהמשך ננשכו שניים נוספים. אחד הילדים נזקק לטיפול רפואי. בשיחה עם 'אשדודס' מספר אב הילד שננשך ונזקק לטיפול רפואי כי הוא הטיח בצעיר החילוני על כך שכלבו נשך את ילדו, אך לתדהמתו הצעיר השיבו: "הכלב מחוסן". בהמשך טען כי "הכלב ברח מהשכונה" אך הצצה בסרטון מגלה כי לקח לבעל הכלב זמן רב (למעלה מדקה) כדי להגיע ולקחת את כלבו - חרף העובדה שדקות אחדות קודם לכן הוא היה לצידו. במרפאת 'טרם' בוצע חיטוי לילד שננשך ונזקק לטיפול רפואי, והובהר לאביו כי היום הוא ייאלץ ללכת למרפאה וטרינארית באשקלון כדי לבדוק האם על ילדו לעבור חיסון נגד כלבת. החסיד שילדו ננשך מגבש בשעות אלו פרטים לקראת הגשת תלונה במשטרה. חבר המועצה ונציג חסידי בעלזא במועצת העיר הרב אפריים וובר ל'אשדודס': "מדובר במקרה חמור מאין כמותו. זה מקרה שאסור לעבור עליו לסדר היום. על המשטרה להתערב לבל יישנו מקרים מזעזעים מעין אלו".
למי שמסוגל לראות את זה (קשה לצפייה) יש בהמחדש סרטון
בסרטון לא רואים שום אחד שמתגרה עם הכלב בילדים, באותה מידה יכול להיות שבאמת הכלב ברח לו וסתם לאנשים כיף להעליל!
אני לא מראה עדיפות חלילה לצד שלהם אבל לא תמיד רואים את התמונה השלמה ורצים מיד להסתה...

יענקל בעל עגלה

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
עריכה תורנית
לא דבר חדש.
כשההיתי ילדה השכנים (מהרחוב הסמוך) שחררו בלילות שבת את הכלב ונהנו לראות אותנו בורחות לבתים.
מקווה בשבילכם שטיפלו בנושא בחומרה, יש היום חוקים ברורים איך להחזיק כלבים

RIVKA W

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
מקווה בשבילכם שטיפלו בנושא בחומרה, יש היום חוקים ברורים איך להחזיק כלבים
אכן, היום זה כבר לא קורה.
יש נידת סיור של העיריה ונכנס יותר למודעות כל הענין של הכלבים אבל אם זה ענין של הסתה? לא יודעת.

GBSA

משתמש סופר מקצוען
הכל יכול להיות..
אבל מציאות כזו בה הכלב תוקף ילדים היא לא הגיונית,
או שהבעיה היא שהבעלים לא שם לו רסן כשהוא לא שומר עליו,
כי כלב לא תוקף אנשים כשהבעלים שלו אומר לו שלא,
כך שהסרטון מעלה תהיות,

וזה שלא רואים שהוא מדרבן זה לא אומר שזה לא קרה,
זה בדיוק כמו שמישהו היה מספר את הסיפור בלי הסרטון.
הסרטון רק מראה שהכלב אכן תקף את הילדים.

בכתבה יש עדות של הורה של אחד הילדים,
כך שהצורך שלכם להגן על התוקפים לא ברור...

ולשאלה האם זה דבר חדש?
התשובה היא לא,
האם להסתה התקשורתית יכולה להיות חלק בזה (ויש הסתה תקשורתית)?
התשובה היא כן

יעקב אב

משתמש מקצוען
לא ברור מהסרטון מה היה, הכלב נראה מבוהל מאד, ולו היה למבוגרים שם קצת שכל,
הם היו צריכים להביא מקל ולהכות בכלב נמרצות עד זוב דם.

קול תורה

משתמש פעיל
אצלנו בשכונה היו פעם סיפורים עם כלבים ושם היה אחד שפירסם את החוקים כולל תקדימים בבית המשפט
עד כמה שאני זוכר הכלב אמר להיות קשור לחוט מקסימום 5 מטר וכן כלב שהזיק גם אם לא באשמת הבעלים הוא מחוייב בפיצויים אא"כ הניזוק התגרה בכלב

נקווה שהוא יתבע על זה

אני וביתי

משתמש מקצוען
למה לכעוס
אני באמת לא יודעת את כל המכלול של פרטי המקרה
אבל תמיד דוחפים לשם תמיד !
יכול להיות אלף ואחת סיבות לכלב עצבני שאפילו הבעלים לא משתלטים אבל הנחיתיות של הציבור ...
כלב ללא חוט אין שום סיבה בעולם להצדיק את זה.

מרגלית100

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
למה לכעוס
אני באמת לא יודעת את כל המכלול של פרטי המקרה
אבל תמיד דוחפים לשם תמיד !
יכול להיות אלף ואחת סיבות לכלב עצבני שאפילו הבעלים לא משתלטים אבל הנחיתיות של הציבור ...
מה העניין כאן נחיתיות?
לא מעניין את אף אחד אם זה בא מהסתה או לא, העובדות מראות כלב לא קשור ששיך לבעלים מסויימים (לא סתם כלב שמשוטט) ונושך ילדים!! זה דבר שאסור שיקרה בשום צורה שהיא, אני כבר לא נכנסת לטראומות של הילדים מזה, אבל זה בטוח צריך טיפול בכל חומרת הדין!!
לא בדיוק מובן מה המניע להצדקת המעשה, או לרחמים על בעל הכלב, אם הוא לא משתלט עליו שיועיל בבקשה להשאירו בבית או קשור, וזה לא משנה אם הוא חרדי או חילוני, אוהב או שונא, לא צריך להוציא דברים מהקשרם.
היה לי סיפור בגינה אצלינו עם ילדים חמודים ודווקא חרדים שאוהבים כלבים, ישבתי שם עם הילדים והם היו עם כלב, כל כמה דקות הם ניסו להתקרב לילדים שלי ונהנו לראות את הפחד והרתיעה שלהם. אני הראיתי להם שאני לא מתבלבלת או מפחדת מהם, נגשתי אליהם ואמרתי להם שאני מאוד מבקשת שיזוזו עם הכלב שלהם, הם רק חיכו לזה והתחילו לצעוק, הוא לא עושה כלום ואין מה לפחד ואנחנו מחזיקים אותו וכו',
אמרתי להם שזה לא מעניין אותי מה הוא עושה, אני יודעת שהגינה הזו מיועדת לילדים ולא לכלבים, יש גינות שמיעדות לכלבים, אז אם אף אחד לא נמצא כאן - אין בעיה, אבל אם יש ילדים שמפחדים - ויש להם זכות קדימה - אז הם מתבקשים לזוז לצד השני.
אז תגידו לי שזה גזענות או מה בדיוק?? סתם הנאה להציק ולראות ילדים מפוחדים.

מטריצה

משתמש פעיל
לא רואים שם שום דרבון של הבעלים
נראה לי סתם הוצאת דברים מהקשרם
בוקר טוב
אני אישית הייתי עדה באירוע באופן ממשי
זה היה פשוט מזעזע
לראות איך בעל הכלב וחברו ישובים על הספסל ומסריטים איך הכלב רץ אחרי הילדים
תאמת שהם לא צפו את ההמשך
שפניתי אליו ואמרתי לו תראה מה הכלב שלך עושה
הוא ענה לי לא הוא לא עושה כלום....
צרחתי עליו ואמרתי לו תראה הוא השיב ילד על הרצפה
הוא נבהל ורץ שועט עליו וקרה לכלב בצרחות תעזוב אותו
אבל זה היה מאוחר מידי ..........!

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה