דרוש מתכון ההההעוגה של פסח!!!

BKS

משתמש מקצוען
האשכול נפתח לטובת אלה, שעיניהם יוצאות מקנאה
בעוגות, בתמונות ובמתכונים שרבות מעלות פה, אך הם לא אוכלות את רוב המוצרים....
אז אשמח למתכונים רעיונות ושדרוגים חדשים
ללא א. אפיה, קקאו, שוקולד, חמאה, ריץ , תבלינים (רק פלפל ומלח ) ... - בקיצור כל מה שמעובד
טוב אז הרשימה ארוכה מידי, אז מי שהבינה את הכיוון ומזדה איתי
אשמח שתשתף אותנו בספר מתכונים שלה.
אני יתחיל בהודעה הבאה
 

BKS

משתמש מקצוען
עוגיות נמסות בפה
1 שקית קמח תפו"א
½ 1 כוס שמן
1 כוס סוכר
2 ביצים
½ כוס שקדים (או אגוזים) טחונים
א. ההכנה:
- לערבב לבצק להשהות במקרר חצי שעה
- להכין עוגיות ולאפות(בערך 15 דקות) עד שמתחיל להשחים
נחטף במהירות!!!
 

BKS

משתמש מקצוען
עוגת קפה ואגוזים
עוגה מצוינת - חבל לנסות אחרות...
6 ביצים שלמות (לתבנית ח"פ מלבנית רגילה אפשר 7)
¼ 1 כוסות סוכר
2/3 כוס שמן
1 כוס קמח תפוחי אדמה
1 כוס אגוזים קצוצים / שקדים
2 כפות קפה
א. ההכנה:
- להקציף ביצים שלמות וסוכר הרבה זמן (אפילו 5-7 דקות!)
- להנמיך את המיקסר ולהוסיף את שאר החומרים בבת אחת על הקצפה איטית.
- להכניס לתנור מחומם מראש. לאפות 10 דק' על 200 ועוד 20 דק' על 170
- להעשרת העוגה ניתן לפזר מעל העוגה:
½ כוס אגוזים / שקדים קצוצים
2 כפות סוכר
2 כפות שמן
 

BKS

משתמש מקצוען
גלידה עם שברי עוגיות
עוגיות:
1 ביצה
2 כוסות קמח תפו"א
כוס סוכר
כוס שמן
חצי כוס שקדים טחונים
2 כפות קפה
- לערבב, ליצור כדורים ולאפות 20 דק' על 150
- לגרוס לפרורים גסים
גלידה:
7 ביצים
כוס סוכר
¼ כוס שמן
- להפריד ביצים, לקציף חלבונים עם חצי מהסוכר, בנפרד להקציף חלמונים עם סוכר ושמן.
- לאחד את שתי התערובות
-להוסיף את שברי העוגיות
- בתבניות אישיות או בתביות אינגליש קייק, להקפיא ללילה
-כדי שהפרורים לא ישקעו, להוציא פעם בחצי שעה ולערבב (עד שקפוא לגמרי)
 

שקדי

משתמש מקצוען
עוגת קפה ואגוזים
עוגה מצוינת - חבל לנסות אחרות...
6 ביצים שלמות (לתבנית ח"פ מלבנית רגילה אפשר 7)
¼ 1 כוסות סוכר
2/3 כוס שמן
1 כוס קמח תפוחי אדמה
1 כוס אגוזים קצוצים / שקדים
2 כפות קפה
א. ההכנה:
- להקציף ביצים שלמות וסוכר הרבה זמן (אפילו 5-7 דקות!)
- להנמיך את המיקסר ולהוסיף את שאר החומרים בבת אחת על הקצפה איטית.
- להכניס לתנור מחומם מראש. לאפות 10 דק' על 200 ועוד 20 דק' על 170
- להעשרת העוגה ניתן לפזר מעל העוגה:
½ כוס אגוזים / שקדים קצוצים
2 כפות סוכר
2 כפות שמן
1. מה אני עושה אם יש לי קפה מגורען?
2. מה שמפזרים למעלה מערבבים יחד לפני שמפזרים?
 

בדיחה

יצירות שוקולד
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
מגרה....
מתכון בבקשה
 

מסוקרנת

משתמש פעיל
עוגיות נמסות בפה
1 שקית קמח תפו"א
½ 1 כוס שמן
1 כוס סוכר
2 ביצים
½ כוס שקדים (או אגוזים) טחונים
א. ההכנה:
- לערבב לבצק להשהות במקרר חצי שעה
- להכין עוגיות ולאפות(בערך 15 דקות) עד שמתחיל להשחים
נחטף במהירות!!!
חבילה של קמח תפו"א באיזה גודל של כמה גרם ?
 

BKS

משתמש מקצוען
1. מה אני עושה אם יש לי קפה מגורען?
2. מה שמפזרים למעלה מערבבים יחד לפני שמפזרים?
לגבי קפה - לא התנסיתי כי משתמשת בנס, אבל אני הייתי ממיסה במעט מים רותחים ( ושמה טיפה פחות כי הוא יותר חזק)
התערובת למעלה מערבבים יחד קודם בצלחת ואז מפזרים
חבילה של קמח תפו"א באיזה גודל של כמה גרם ?
500 גר'
 

963852

משתמש פעיל
דבר ראשון יש כאלה שגם קמח ת. אדמה לא אוכלים...
לגבי העוגיות שקדים, יש לי מתכון די דומה
אני תוקעת שקד שלם בתוך העוגיה לפני האפיה, וזה יוצא ממש מרשים

את צריכה מתכון לשקדים פרוסים/גפרור ששמים במנג'ט?

ד"א את יכולה לעשות פשוט סורבה של פרות
 

BKS

משתמש מקצוען
דבר ראשון יש כאלה שגם קמח ת. אדמה לא אוכלים...
זה רק לנשים, הבנים אצלינו לא אוכלים...
את צריכה מתכון לשקדים פרוסים/גפרור ששמים במנג'ט?
יש לי, אבל אולי זה מעט שונה אם לא קשה לך אשמח שתעלי...
ד"א את יכולה לעשות פשוט סורבה של פרות
זה האוכל והשתיה שלנו בפסח.... יש לי את המתכונן ועושים אותו במלא סוגים
 

סטאזרית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
@BKS שתי שאלות לגבי העוגה שהעלית:
א. כשאת כותבת להוסיף את כל החומרים בבת אחת - את מתכוונת שכדאי להכין את כל יתר החומרים (פרט לביצים והסוכר) בקערה נפרדת, וכשמגיע הזמן - לשפוך את כולם לקערת קצף הביצים בבת אחת?

ב. את האגוזים את מפזרת מעל העגוה לפני האפיה?

סורי על החפירה
למרות שאני מנוסה מאד באפיה, בפסח אני מעדיפה לחפור לנותנת המתכון, כי הכל הרבה פחות יציב במתכונים...
 

BKS

משתמש מקצוען
א. כשאת כותבת להוסיף את כל החומרים בבת אחת - את מתכוונת שכדאי להכין את כל יתר החומרים (פרט לביצים והסוכר) בקערה נפרדת, וכשמגיע הזמן - לשפוך את כולם לקערת קצף הביצים בבת אחת?
אני מקציפה חלבונים וסוכר היטב ( כמו שכתוב )
ואח"כ מנמיכה את המיקסר ומוסיפה את החומרים אחד אחרי השני ( לא לוקח יותר מדקה כדי שהקצף לא ישבר...)
ב. את האגוזים את מפזרת מעל העגוה לפני האפיה?
כן לפני האפיה, מערבבת את חומרי השידרוג ואחרי ששפכתי את תערובת העוגה לתבנית מפזרת למעלה ואז אופה
אוכלת סוכר חום?
לא :(
 

BKS

משתמש מקצוען
היום עשיתי יום פתיחה במטבח הפסח,
עוגות / גלידות / עוגיות / קינוחים / סורבה
ממלאים את המקפיא כבר ב"ה
מתכונים נוספים אני יעלה בהמשך
אבל אשמח לעוד רעיונות חדשים.....
 

BKS

משתמש מקצוען
עוד כמה מתכונים מוצלחים:
מציות מצוינות!
6 ביצים
2 כפות סוכר
¾ כוס שמן
1 כפית מלח
½ 3 כוסות קמח תפוחי אדמה

לערבב הכל במג'ימקס להב מתכת
לחלק את הבלילה ל - 4
לשטוח כל רבע מהכמות על ניר אפיה עד שנוצרת על ניר האפיה שכבה דקיקה ממש של בלילה, לאפות 5 דקות על 180 מעלות
להוציא, לחתוך לריבועים ולאפות עוד 10 - 15 דקות עד להזהבה,
 
נערך לאחרונה ב:

BKS

משתמש מקצוען
עוגת פירורים/עוגה מצוינת!!!
צריך רק שקדים קצוצים דק!
8 ביצים מופרדות
1 כוס סוכר
½ כוס שמן
1 כוס קמח תפו"א
1 כף מיץ לימון
לפירורים:
1 כוס שקדים קצוצים
2 כפות סוכר
1 כפית קינמון
2 כפות שמן

לחמם תנור ל175 מעלות.
להקציף חלבונים וסוגר לקצף יציב.
להנמיך את מהירות המיקסר ולהוסיף שאר חומרים.
לשפוך ל3 תבניות אינגליש קייק.
לערבב חומרי פירורים ולפזר מעל.
לאפות עד שקיסם יוצא יבש, אם העוגה עוד לא מוכנה והפירורים נשרפים להניח נייר כסף רופף
 

BKS

משתמש מקצוען
נגיסי מוקה
חומרים:
6 ביצים מופרדות
1 וחצי כוסות סוכר
1/2 כוס שמן
3 כפיות קפה מומס ב1 כף מים
1/2 כוס אגוזים קצוצים
3/4 כוס קמח תפו"א

מחממים מראש תנור ל180.
מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף נוקשה ומניחים בצד.
מקציפים חלמונים עם סוכר עד לקבלת מרקם חלק וצהבהב חיוור. מוסיפים שמן, קפה, אגוזים וסוכר וניל ומערבבים היטב.
מנפים קמח תפו"א מעל הבלילה תוך כדי ערבול וממשיכים לערבל עד לאיחוד הקמח עם הבלילה.
מאחדים תערובות.
יוצקים לתוך תבנית בינונית מרופדת בנייר אפיה.
אופים 40 דקות או עד להתקשות.

אחסון: חטיפים אלו מצוינים בהקפאה וטעימים מאוד גם כשהם קפואים.
הצעת הגשה: ניתן להשתמש בחטיפים אלו כבסיס לגלידה. מניחים חטיף קפה על הצלחת, מעליו כדור גלידת וניל ניתן לפזר פירורי אגוזים מקורמלים
 

אסתי פעמון

משתמש מקצוען
עוגיות נמסות בפה
1 שקית קמח תפו"א
½ 1 כוס שמן
1 כוס סוכר
2 ביצים
½ כוס שקדים (או אגוזים) טחונים
א. ההכנה:
- לערבב לבצק להשהות במקרר חצי שעה
- להכין עוגיות ולאפות(בערך 15 דקות) עד שמתחיל להשחים
נחטף במהירות!!!
וואו, תודה, הכנו את העוגיות האלו והם ממש מוצלחות, זה כבר הסוג השלישי של העוגיות שהכנו ויצא הכי טעים!
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

רישום קווי - חורף • אתגר 22

לוח מודעות

למעלה