בעיכוב מה, אבל לא שכחתי!
נראה לי אצטרך לעבוד קשה בכדי לשכנע כאן כמה נשים שמרציפן הוא דבר טעים!!!!!!!
ועד שאצליח לעשות את זה, קבלו את הפאי המנצח:
[גילוי נאות: זו הדרכה מאוד ישנה שמחכה כבר הרבה זמן להעלאה. התמונות גרועות...מתנצלת
לבצק:
2.5 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
1/2 כוס שמן
2 ביצים
1/4 כוס סוכר
כ-4 כפות מים
מעבדים את כל רכיבי הבצק במיקסר עד לקבלת בצק אחיד. אם הבצק דביק מדי, מוסיפים טיפה קמח, אם הוא יבש- מוסיפים מים.
הבצק צריך להיות נח לרידוד.
מוציאים מהמיקסר ומעבדים עוד קצת ביד.
מרדדים לעלה בעובי של כ-1/2 ס"מ. קורצים עיגולים גדולים יותר מקוטר השקעים. מרפדים את השקעים. אין צורך לשמן.
בעזרת האצבעות מוודאים שהבצק מרפד בשלימות את השקעים.
מניחים מנג'ט בגודל מתאים במרכז כל שקע, מעל לבצק. ממלאים בקטניות [אני שמתי אפונה] ומעבירים לאפיה בתנור ב-180 מעלות ל-5 דקות.
בינתיים מכינים את המלית:
רכיבי המלית:
300 גרם שוקולד
1/4 מרגרינה
1/4 כוס שמן
1/2 ריצ' קטן
1/2 כפית מלח
6 כפות אבקת נוגט
1 ביצה
3 כפות קמח
ממיסים יחד בסיר שוקולד, מרגרינה, שמן, ריצ', מלח ואבקת נוגט. כשמתקבל קרם חלק, מסירים מהאש ומוסיפים ביצה טרופה וקמח. מערבבים היטב.
מסירים את המנג'טים מהשקעים וממלאים את התחתיות בתערובת השוקולד. שומרים על שוליים נקיים.
מחזירים לתנור לעוד כ-10-12 דקות.
אפשר במקום פאי מיני אישיים, להכין פאי גדול בקוטר 26 ס"מ.
מרפדים את תחתית הפאי בבצק ואופים ב 180 מעלות כ-12 דקות.
ממלאים במלית ואופים עוד כ 20-25 דקות
ואפשר גם לאפות ב-2 תבניות אינגליש לקבלת פאי מלבני.
נראה לי אצטרך לעבוד קשה בכדי לשכנע כאן כמה נשים שמרציפן הוא דבר טעים!!!!!!!
ועד שאצליח לעשות את זה, קבלו את הפאי המנצח:
[גילוי נאות: זו הדרכה מאוד ישנה שמחכה כבר הרבה זמן להעלאה. התמונות גרועות...מתנצלת
לבצק:
2.5 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
1/2 כוס שמן
2 ביצים
1/4 כוס סוכר
כ-4 כפות מים
מעבדים את כל רכיבי הבצק במיקסר עד לקבלת בצק אחיד. אם הבצק דביק מדי, מוסיפים טיפה קמח, אם הוא יבש- מוסיפים מים.
הבצק צריך להיות נח לרידוד.
מוציאים מהמיקסר ומעבדים עוד קצת ביד.
מרדדים לעלה בעובי של כ-1/2 ס"מ. קורצים עיגולים גדולים יותר מקוטר השקעים. מרפדים את השקעים. אין צורך לשמן.
בעזרת האצבעות מוודאים שהבצק מרפד בשלימות את השקעים.
מניחים מנג'ט בגודל מתאים במרכז כל שקע, מעל לבצק. ממלאים בקטניות [אני שמתי אפונה] ומעבירים לאפיה בתנור ב-180 מעלות ל-5 דקות.
בינתיים מכינים את המלית:
רכיבי המלית:
300 גרם שוקולד
1/4 מרגרינה
1/4 כוס שמן
1/2 ריצ' קטן
1/2 כפית מלח
6 כפות אבקת נוגט
1 ביצה
3 כפות קמח
ממיסים יחד בסיר שוקולד, מרגרינה, שמן, ריצ', מלח ואבקת נוגט. כשמתקבל קרם חלק, מסירים מהאש ומוסיפים ביצה טרופה וקמח. מערבבים היטב.
מסירים את המנג'טים מהשקעים וממלאים את התחתיות בתערובת השוקולד. שומרים על שוליים נקיים.
מחזירים לתנור לעוד כ-10-12 דקות.
אפשר במקום פאי מיני אישיים, להכין פאי גדול בקוטר 26 ס"מ.
מרפדים את תחתית הפאי בבצק ואופים ב 180 מעלות כ-12 דקות.
ממלאים במלית ואופים עוד כ 20-25 דקות
ואפשר גם לאפות ב-2 תבניות אינגליש לקבלת פאי מלבני.