האמת-
קצת קר לי לכתוב עכשיו על גלידה....
אבל- נצא לדרך.....
הבת שלי לא התאפקה ומיד אחרי שהכנתי את המיניס- עוד לפני שהן קפאו היא ביקשה "רק לטעום- כדי שתדעי אם יצא לך טוב....ובבקשה אם אפשר עם רוטב דובדבנים....ו...אל תשכחי לצלם"
אז זו התמונה:
צפה בקובץ המצורף 268558
נצטרך תבנית סיליקון בגודל שהגיוני להכין בו מיניס [כלומר לא שקעים קטנים מדי]. אני השתמשתי בתבנית הזו:
צפה בקובץ המצורף 268559
צפה בקובץ המצורף 268560
היות ובתבנית שלי היתה לי מסגרת בחלק הפנימי של השקע החלטתי לעבוד ב-2 צבעים.
ממיסים בסיר קטן שוקולד לבן עם מעט שמן [2-3 כפות שמן לכל 100 גרם שוקולד לבן]
בסיר נוסף ממיסים שוקולד כהה עם מעט שמן [ביחס של 1 כף שוקולד לכן 100 גרם שוקולד]
מזלפים לתוך המסגרת את צבע השוקולד הנבחר. נזהרים שלא ללכלך את הדפנות וגם לא את הריבוע שבמרכז.
אני הכנתי חצי לבן, חצי כהה.
כמובן שניתן לדלג על השלב הזה- אם בוחרים לעבוד רק בצבע אחד.
עוד אפשרות- גם אם התבנית היא ללא מסגרת מזלפים מעט שוקולד מצבע אחד לשקע כך שיכסה רק כחצי ס"מ. את היתר נמלא בצבע המנוגד וכך נקבל מיניס ב-2 צבעים.
כך נראית התבנית שלי לאחר הזילוף הראשוני [כאמור, אני הכנתי חצי לבנים וחצי שחורים...]
צפה בקובץ המצורף 268561
מעבירים להקפאה להתקשות.
אחרי שהשוקולד התקשה, ממלאים את השקעים עד למעלה בצבע השוקולד המנוגד.
אם בחרתן לעבוד עם צבע אחד בלבד- ממלאים ממנו את כל השקעים עד למעלה.
צפה בקובץ המצורף 268562
מחכים כ-2 דקות ומעבירים להקפאה לדקה, שתיים עד שהשוקולד מתחיל להתקשות בצדדים אבל המרכז רטוב לגמרי.
הופכים את התבנית- באוויר- ומנערים קצת מעל ניר אפיה. השוקולד שבמרכז השקעים ייזל לניר האפיה ואילו השוקולד שבצדדים וכבר התחיל להתקשות ישאר בצדדים. קיבלנו שקעים שדפנותיהם מצופים שוקולד. אל תיבהלו אם תקבלו קצת מראה של שיש [אם השתמשתם ב-2 צבעים]
צפה בקובץ המצורף 268563
מחזירים להקפאה.
בינתיים-
מכינים גלידה
4 ביצים מופרדות
1/2 כוס סוכר
1ריצ' קטן
2 סוכר וניל
מקציפים חלבונים עד לקבלת קצף קל ומוסיפים סוכר בהדרגה עד שמתקבל קצף יציב. מוסיפים חלמונים, ריצ' [בלי הקצפה] וסוכר וניל וממשיכים להקציף עוד מספר דקות. הגלידה צריכה להיות יציבה [הכמות שמתקבלת היא הרבה מעבר לנצרך, בסוף ההדרכה נביא רעיונות לגיוון טעמי הגלידה הנותרים]
צפה בקובץ המצורף 268565
צפה בקובץ המצורף 268566
אם רוצים למלא חלק בגלידת שוקולד, מפרישים מהגלידה בערך כוס וחצי ומוסיפים לחלק שהפרשנו 2 כפות קקאו ו-2 כפות סוכר. מערבבים היטב.
מוציאים את התבנית מההקפאה. מעבירים מהגלידה לשקיות זילוף ומתחילים לזלף בשקעים. ממלאים עד לגבוה כ 4/5. [תכל'ס- לא ממש עד למעלה]. נעזרים בכף לחה בכדי לשטח את הגלידה בשקע. חשוב להקפיד שהגלידה לא תציץ מעבר לשולי התבנית.
צפה בקובץ המצורף 268569
מקפיאים קצת.
אחרי שהגלידה קצת קפאה, מוציאים מההקפאה וממלאים את יתרת גובה השקעים בשוקולד. מטלטלים קצת את התבנית בכדי שהשוקולד ימלא היטב את כל המרווחים שבשקעים.
צפה בקובץ המצורף 268570
מנקים את שולי השקעים ומעבירים להקפאה.
מקפיאים היטב למשך כ-20 דקות לפני שמחלצים מהתבנית.
המשך בהודעה הבאה....
קצת קר לי לכתוב עכשיו על גלידה....
אבל- נצא לדרך.....
הבת שלי לא התאפקה ומיד אחרי שהכנתי את המיניס- עוד לפני שהן קפאו היא ביקשה "רק לטעום- כדי שתדעי אם יצא לך טוב....ובבקשה אם אפשר עם רוטב דובדבנים....ו...אל תשכחי לצלם"
אז זו התמונה:
צפה בקובץ המצורף 268558
נצטרך תבנית סיליקון בגודל שהגיוני להכין בו מיניס [כלומר לא שקעים קטנים מדי]. אני השתמשתי בתבנית הזו:
צפה בקובץ המצורף 268559
צפה בקובץ המצורף 268560
היות ובתבנית שלי היתה לי מסגרת בחלק הפנימי של השקע החלטתי לעבוד ב-2 צבעים.
ממיסים בסיר קטן שוקולד לבן עם מעט שמן [2-3 כפות שמן לכל 100 גרם שוקולד לבן]
בסיר נוסף ממיסים שוקולד כהה עם מעט שמן [ביחס של 1 כף שוקולד לכן 100 גרם שוקולד]
מזלפים לתוך המסגרת את צבע השוקולד הנבחר. נזהרים שלא ללכלך את הדפנות וגם לא את הריבוע שבמרכז.
אני הכנתי חצי לבן, חצי כהה.
כמובן שניתן לדלג על השלב הזה- אם בוחרים לעבוד רק בצבע אחד.
עוד אפשרות- גם אם התבנית היא ללא מסגרת מזלפים מעט שוקולד מצבע אחד לשקע כך שיכסה רק כחצי ס"מ. את היתר נמלא בצבע המנוגד וכך נקבל מיניס ב-2 צבעים.
כך נראית התבנית שלי לאחר הזילוף הראשוני [כאמור, אני הכנתי חצי לבנים וחצי שחורים...]
צפה בקובץ המצורף 268561
מעבירים להקפאה להתקשות.
אחרי שהשוקולד התקשה, ממלאים את השקעים עד למעלה בצבע השוקולד המנוגד.
אם בחרתן לעבוד עם צבע אחד בלבד- ממלאים ממנו את כל השקעים עד למעלה.
צפה בקובץ המצורף 268562
מחכים כ-2 דקות ומעבירים להקפאה לדקה, שתיים עד שהשוקולד מתחיל להתקשות בצדדים אבל המרכז רטוב לגמרי.
הופכים את התבנית- באוויר- ומנערים קצת מעל ניר אפיה. השוקולד שבמרכז השקעים ייזל לניר האפיה ואילו השוקולד שבצדדים וכבר התחיל להתקשות ישאר בצדדים. קיבלנו שקעים שדפנותיהם מצופים שוקולד. אל תיבהלו אם תקבלו קצת מראה של שיש [אם השתמשתם ב-2 צבעים]
צפה בקובץ המצורף 268563
מחזירים להקפאה.
בינתיים-
מכינים גלידה
4 ביצים מופרדות
1/2 כוס סוכר
1ריצ' קטן
2 סוכר וניל
מקציפים חלבונים עד לקבלת קצף קל ומוסיפים סוכר בהדרגה עד שמתקבל קצף יציב. מוסיפים חלמונים, ריצ' [בלי הקצפה] וסוכר וניל וממשיכים להקציף עוד מספר דקות. הגלידה צריכה להיות יציבה [הכמות שמתקבלת היא הרבה מעבר לנצרך, בסוף ההדרכה נביא רעיונות לגיוון טעמי הגלידה הנותרים]
צפה בקובץ המצורף 268565
צפה בקובץ המצורף 268566
אם רוצים למלא חלק בגלידת שוקולד, מפרישים מהגלידה בערך כוס וחצי ומוסיפים לחלק שהפרשנו 2 כפות קקאו ו-2 כפות סוכר. מערבבים היטב.
מוציאים את התבנית מההקפאה. מעבירים מהגלידה לשקיות זילוף ומתחילים לזלף בשקעים. ממלאים עד לגבוה כ 4/5. [תכל'ס- לא ממש עד למעלה]. נעזרים בכף לחה בכדי לשטח את הגלידה בשקע. חשוב להקפיד שהגלידה לא תציץ מעבר לשולי התבנית.
צפה בקובץ המצורף 268569
מקפיאים קצת.
אחרי שהגלידה קצת קפאה, מוציאים מההקפאה וממלאים את יתרת גובה השקעים בשוקולד. מטלטלים קצת את התבנית בכדי שהשוקולד ימלא היטב את כל המרווחים שבשקעים.
צפה בקובץ המצורף 268570
מנקים את שולי השקעים ומעבירים להקפאה.
מקפיאים היטב למשך כ-20 דקות לפני שמחלצים מהתבנית.
המשך בהודעה הבאה....