הדרכה מצולמת- מיניס- גלידיות

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
האמת-
קצת קר לי לכתוב עכשיו על גלידה....
אבל- נצא לדרך.....

הבת שלי לא התאפקה ומיד אחרי שהכנתי את המיניס- עוד לפני שהן קפאו היא ביקשה "רק לטעום- כדי שתדעי אם יצא לך טוב....ובבקשה אם אפשר עם רוטב דובדבנים....ו...אל תשכחי לצלם"
אז זו התמונה:
צפה בקובץ המצורף 268558

נצטרך תבנית סיליקון בגודל שהגיוני להכין בו מיניס [כלומר לא שקעים קטנים מדי]. אני השתמשתי בתבנית הזו:
צפה בקובץ המצורף 268559
צפה בקובץ המצורף 268560

היות ובתבנית שלי היתה לי מסגרת בחלק הפנימי של השקע החלטתי לעבוד ב-2 צבעים.

ממיסים בסיר קטן שוקולד לבן עם מעט שמן [2-3 כפות שמן לכל 100 גרם שוקולד לבן]

בסיר נוסף ממיסים שוקולד כהה עם מעט שמן [ביחס של 1 כף שוקולד לכן 100 גרם שוקולד]

מזלפים לתוך המסגרת את צבע השוקולד הנבחר. נזהרים שלא ללכלך את הדפנות וגם לא את הריבוע שבמרכז.

אני הכנתי חצי לבן, חצי כהה.

כמובן שניתן לדלג על השלב הזה- אם בוחרים לעבוד רק בצבע אחד.

עוד אפשרות- גם אם התבנית היא ללא מסגרת מזלפים מעט שוקולד מצבע אחד לשקע כך שיכסה רק כחצי ס"מ. את היתר נמלא בצבע המנוגד וכך נקבל מיניס ב-2 צבעים.

כך נראית התבנית שלי לאחר הזילוף הראשוני [כאמור, אני הכנתי חצי לבנים וחצי שחורים...]
צפה בקובץ המצורף 268561
מעבירים להקפאה להתקשות.

אחרי שהשוקולד התקשה, ממלאים את השקעים עד למעלה בצבע השוקולד המנוגד.
אם בחרתן לעבוד עם צבע אחד בלבד- ממלאים ממנו את כל השקעים עד למעלה.
צפה בקובץ המצורף 268562

מחכים כ-2 דקות ומעבירים להקפאה לדקה, שתיים עד שהשוקולד מתחיל להתקשות בצדדים אבל המרכז רטוב לגמרי.
הופכים את התבנית- באוויר- ומנערים קצת מעל ניר אפיה. השוקולד שבמרכז השקעים ייזל לניר האפיה ואילו השוקולד שבצדדים וכבר התחיל להתקשות ישאר בצדדים. קיבלנו שקעים שדפנותיהם מצופים שוקולד. אל תיבהלו אם תקבלו קצת מראה של שיש [אם השתמשתם ב-2 צבעים]
צפה בקובץ המצורף 268563
מחזירים להקפאה.

בינתיים-
מכינים גלידה

4 ביצים מופרדות
1/2 כוס סוכר
1ריצ' קטן
2 סוכר וניל

מקציפים חלבונים עד לקבלת קצף קל ומוסיפים סוכר בהדרגה עד שמתקבל קצף יציב. מוסיפים חלמונים, ריצ' [בלי הקצפה] וסוכר וניל וממשיכים להקציף עוד מספר דקות. הגלידה צריכה להיות יציבה [הכמות שמתקבלת היא הרבה מעבר לנצרך, בסוף ההדרכה נביא רעיונות לגיוון טעמי הגלידה הנותרים]
צפה בקובץ המצורף 268565
צפה בקובץ המצורף 268566

אם רוצים למלא חלק בגלידת שוקולד, מפרישים מהגלידה בערך כוס וחצי ומוסיפים לחלק שהפרשנו 2 כפות קקאו ו-2 כפות סוכר. מערבבים היטב.

מוציאים את התבנית מההקפאה. מעבירים מהגלידה לשקיות זילוף ומתחילים לזלף בשקעים. ממלאים עד לגבוה כ 4/5. [תכל'ס- לא ממש עד למעלה]. נעזרים בכף לחה בכדי לשטח את הגלידה בשקע. חשוב להקפיד שהגלידה לא תציץ מעבר לשולי התבנית.
צפה בקובץ המצורף 268569

מקפיאים קצת.
אחרי שהגלידה קצת קפאה, מוציאים מההקפאה וממלאים את יתרת גובה השקעים בשוקולד. מטלטלים קצת את התבנית בכדי שהשוקולד ימלא היטב את כל המרווחים שבשקעים.
צפה בקובץ המצורף 268570

מנקים את שולי השקעים ומעבירים להקפאה.

מקפיאים היטב למשך כ-20 דקות לפני שמחלצים מהתבנית.

המשך בהודעה הבאה....
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
המשך הדרכה מצולמת - מיניס

מחלצים את הגלידויות מהתבנית ושומרים בהקפאה עד להגשה.
צפה בקובץ המצורף 268571

צפה בקובץ המצורף 268572

צפה בקובץ המצורף 268573

צפה בקובץ המצורף 268574

מגישים- וקוצרים מחמאות.


מה עושים עם הגלידה שנשאר?
מכינים טרייפלים:
http://www.prog.co.il/showthread.php?t=228417&highlight=טרייפלים
אופן הכנה בהודעה #5 ותמונה בהודעה #12

לחילופין,
אפשר להוסיף לגלידה טעמים:
אבקת נוגט
פיסטוק שבור ומעט תמצית שקדים [ואפשר צבע מאכל ירוק- אבל הבטחתי בלי צבע מאכל השבוע...אז כאילו לא אמרתי כלום...]
סירופ מייפל ופקאנים מסוכרים שבורים
קפה וכיוצ"ב כיד הדמיון הטובה עליכם.

רוצים לשבח את הגלידה? הכינו בסיס קראנצ'י:
מפזרים בתבנית אפיה פצפוצי אורז, קוקוס, סוכר חום, אגוזים טחונים [לפי העין- אין כאן כמות מדוייקת]
מפזרים מעט שמן ומערבבים. מעבירים לתנור לבערך 10 דקות ב 160 מעלות. מערבבים מדי פעם.

מצננים.
משטחים בתבנית אינגליש מרופדת בניר אפיה 1/2 מכמו הקראנצ', יוצקים את הגלישה מעל ומשטחים. מפזרים את יתרת הקראנצ'. אפשר לזלף סירופ שוקולד.
מקפיאים עד להגשה.
בהגשה- מחלצים את הגלידה מהתבנית בעזרת ניר האפיה ופורסים פרוסות.


יואו- עכשיו כבר ממש קר לי....

יש שאלות? כרגיל- בשמחה!
 

BRAVERMAN

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
D I G I T A L
וואואוא מדהים!!
כל הכבוד לך!!!!!
איזה חרוצה.. מתי את מספיקה להכין את כל זה..
וסליחה על השאלה.. יש לך מי שיאכל את כל זה?..
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
נכתב ע"י שח מט;1892132:
וואואוא מדהים!!
כל הכבוד לך!!!!!
איזה חרוצה.. מתי את מספיקה להכין את כל זה..
וסליחה על השאלה.. יש לך מי שיאכל את כל זה?..

חרוצה- לא כל כך....אבל אני עובדת מממממממממהההההההההררררררררר

וב"ה יש מי שיאכל. יש משפחה, חברים, שכנים, יולדות, מברמצות, מחתנות ב"ה יש הרבה שמחות וחלק גם הזמנות שעל הדרך אני מצלמת.
ולא הכל מעכשיו....יש דברים שכבר צילמתי לפני תקופה....
 

bekki

משתמש מקצוען
בקר, גמני איך שראיתי את התמונות שלך
קפאתי.






מקסים ותודה.:)
 

רוני רביץ

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
נכתב ע"י hbecker;1892148:
וב"ה יש מי שיאכל. יש משפחה, חברים, שכנים, יולדות, מברמצות, מחתנות ב"ה יש הרבה שמחות.

יואו, חבל שאני לא שכנה, בת דודה או איזה חברה שלך;)
 

BRAVERMAN

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
D I G I T A L
איך עליך כל הכבוד..
אבל נראה לי שאת הגלידריות האלה אני מנסה גם..
נראה אם יכנס לי בלוז
 

פשוט

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
עריכה והפקת סרטים
אהבתי אבל קרררר לי!!!

אפשר לעשות את השוקולד ולמלא בדברים אחרים במקום גלידה, נכון???
פצפוצים או משהו אחר טעים...
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
נכתב ע"י פשוט;1892182:
אהבתי אבל קרררר לי!!!

אפשר לעשות את השוקולד ולמלא בדברים אחרים במקום גלידה, נכון???
פצפוצים או משהו אחר טעים...

ברור. זו היתה האופציה השניה......בשבוע הבא בעז"ה
 

רוצה מושלם

משתמש פעיל
תןדה!!

הרעיונות שלך עושים שלום בית!! אני לא מאוד אוהבת אפיה, אבל משום מה פתאום התחלתי להתעניין באשקול שלך וההצלחות רק מתחילות! אין מילים!! לדעתי את צריכה לפתוח מזה עסק עם זה כל כך חזק בDNA שלך.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
נכתב ע"י רוצה מושלם;1892230:
הרעיונות שלך עושים שלום בית!! אני לא מאוד אוהבת אפיה, אבל משום מה פתאום התחלתי להתעניין באשקול שלך וההצלחות רק מתחילות! אין מילים!! לדעתי את צריכה לפתוח מזה עסק עם זה כל כך חזק בDNA שלך.

אפרופו DNA, תגידי את מה שכתבת לאמא שלי והיא תגיד לך שבכל פעם שאני מכינה משהו היא בטוחה שהוחלפתי בתינוקיה עם הבת האמיתית שלה....כי היא פשוט לא בקטע הזה ב-כ-ל-ל!
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
מקפיצה לפרפרי הלילה....
 

בת יהודה

משתמש פעיל
בקר, נגמרו לי המילים. אדיר!!!!!!!!!!!!!!!!!
מחכה כבר להזדמנות שאוכל להכין את זה, או שאולי נייצר שמחה...
 

לו יצוייר

משתמש סופר מקצוען
בקר, יש לי בדיוק תבנית כזו בבית. (זו תבנית הסיליקון היחידה שלי...)
מגרה אותי לנסות להכין. ההוראות שלך ברורות להפליא, והמתכונים נראים מעולים.
שומרת לפורים או לשבע ברכות או לכל הזדמנות אחרת שבוא תבוא.
 

miri

מירי הס- אמנית ציור
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
בקר זה נראה נפלא אבל אולי יש לך מתכון לגלידה בלי ביצים חיות?
 

רותי12

מהמשתמשים המובילים!
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
מקסים! מקסימה .. שאת ככה נותנת ומפרגנת
אבל אין לי כזו תבנית ואני רוצה להכין! יש לי אחרות לא רבועיות .. מה עושים?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
נכתב ע"י רותי12;1892712:
מקסים! מקסימה .. שאת ככה נותנת ומפרגנת
אבל אין לי כזו תבנית ואני רוצה להכין! יש לי אחרות לא רבועיות .. מה עושים?

כל תבנית שקעים מסיליקון [דוקא סיליקון כדי שיהיה אפשר לחלץ את הגלידיות] שהשקעים שלה לא מדי קטנים [כדי שיהיה אפשר למלא בגלידה] תתאים לזה....הכנתי פעם גם בתבניות אחרות...
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
תסלחו לי שאני מקפיצה ב-24 שעות ראשונות, נכון?..
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ר'

קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יי כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יי כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

דמות 3D הטובה ביותר • אתגר 133

לוח מודעות

למעלה