אחרי שניסיתי בראש השנה ונרא כי טוב.
הנה:
הכל התחיל במקפיא העמוס שהיה צורך לדלל.
שקיות הפירות הקפואים שנקנו ברגעי התלהבות של נערתנו מהשייקר ועבר עליהם חודשי שיעמום נתפסו בעין.
נעשה גלידה.
איך?
ההגיון הפשוט אמר לי שקצפת ריצ' בתוספת רסק פירות לא אמור לצאת כה גרוע.
ריסקתי בבלנדר יד (השייקר חלבי) תותים ופירות יער- אחרי שהופשרו, למען לא אעמיד בניסיון את המנוע.
טעמתי את הרסק, היה חמצמץ יתר על המידה.
הוספתי חצי כוס סוכר וקבלתי אישור מהטועם התורן.
הקצפתי ריצ' לתוך המיקסר ובו הקצפת המתייצבת הוספתי את רסק הפירות אט אט, קבל צבע ורדרוד נהדר. והשארתי מעט מרסק הפירות שיהיה לקישוט.
שיטחתי בכמה תבניות אינגלישקייק. (נוח לחילוץ, זה כל הרעיון)
הכנתי את התערובת הצהובה: מנגו ואפרסקים. אחרי הריסוק הוספתי סוכר - פחות מהתותים ופירות היער, כי אלו פירות מתוקים יותר.
הקצפתי וכנ"ל.
יכולתי להכין מעין ריבה או "קולי" כמו שקוראים לזה האינטליגנטים מרסק הפירות שהותרתי, אבל התעצלנתי.
ניסיתי לזלף קשקושים מעל הקצף הגלידתי אבל נתקעו חתיכות בקצה שקית הזילוף, אז עברתי לטפטופים מנוקדים ונחמדים.
כשטעמנו את היצירה, המרקם היה דומה מאוד לאותם שלגוני "לה פרוטה" למי שמכירה, משהו בין שרבט לגלידה רגילה.
הטעם משובח ביותר.
לסוכות שדרגתי את האירוע, והכנתי גלידת קומות: שכבה ורודה, שכבה צהובה, (הקפאתי שכבה ורודה לפני ששטחתי את הצהובה, שלא תצא לי גלידת שיש) ומעל התזתי באומנות אקספרסיוניסטית נתיזי רסק פירות בשני הצבעים.
זו התוצאה לפני ההקפאה.
מניחה שבחיתוך יהיה חמוד למראה וטוב למאכל.
הנה:
הכל התחיל במקפיא העמוס שהיה צורך לדלל.
שקיות הפירות הקפואים שנקנו ברגעי התלהבות של נערתנו מהשייקר ועבר עליהם חודשי שיעמום נתפסו בעין.
נעשה גלידה.
איך?
ההגיון הפשוט אמר לי שקצפת ריצ' בתוספת רסק פירות לא אמור לצאת כה גרוע.
ריסקתי בבלנדר יד (השייקר חלבי) תותים ופירות יער- אחרי שהופשרו, למען לא אעמיד בניסיון את המנוע.
טעמתי את הרסק, היה חמצמץ יתר על המידה.
הוספתי חצי כוס סוכר וקבלתי אישור מהטועם התורן.
הקצפתי ריצ' לתוך המיקסר ובו הקצפת המתייצבת הוספתי את רסק הפירות אט אט, קבל צבע ורדרוד נהדר. והשארתי מעט מרסק הפירות שיהיה לקישוט.
שיטחתי בכמה תבניות אינגלישקייק. (נוח לחילוץ, זה כל הרעיון)
הכנתי את התערובת הצהובה: מנגו ואפרסקים. אחרי הריסוק הוספתי סוכר - פחות מהתותים ופירות היער, כי אלו פירות מתוקים יותר.
הקצפתי וכנ"ל.
יכולתי להכין מעין ריבה או "קולי" כמו שקוראים לזה האינטליגנטים מרסק הפירות שהותרתי, אבל התעצלנתי.
ניסיתי לזלף קשקושים מעל הקצף הגלידתי אבל נתקעו חתיכות בקצה שקית הזילוף, אז עברתי לטפטופים מנוקדים ונחמדים.
כשטעמנו את היצירה, המרקם היה דומה מאוד לאותם שלגוני "לה פרוטה" למי שמכירה, משהו בין שרבט לגלידה רגילה.
הטעם משובח ביותר.
לסוכות שדרגתי את האירוע, והכנתי גלידת קומות: שכבה ורודה, שכבה צהובה, (הקפאתי שכבה ורודה לפני ששטחתי את הצהובה, שלא תצא לי גלידת שיש) ומעל התזתי באומנות אקספרסיוניסטית נתיזי רסק פירות בשני הצבעים.
זו התוצאה לפני ההקפאה.
מניחה שבחיתוך יהיה חמוד למראה וטוב למאכל.