כללי הגיע הזמן למחירון חדש לחברי פרוג

מצב
הנושא נעול.

עוד אחד

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
עימוד ספרים
לתועלת כולנו אני מבקש מכל אחד שיכתוב כמה הוא לוקח ומתמחר עבודות, אם יהיה היענות אני יכניס את התוצאות לטבלה מסודרת.
זה חשוב לגרפיקאים מתחילים ולא פחות לותיקים שמתרעמים שיש כאלו שלוקחים שכר מתחת לרצפה.
לפניכם רשימה חלקית של מוצרי עיצוב, אם חיסרתי משהו תעדכנו אותי:

1. לוגו
2. מודעת פרסום
3. פלייר
4. פרוספקט
5. עלון
6. אלבום דיגיטלי
7. כריכה ושער
8. לוח קיר
9. כרטיס ביקור ובלנק

eliezer

מהנדס בינה מלאכותית
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
תודה רבה.
חסר עימוד לסוגיו

סטודיו טאצ'

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כדאי לקחת את המחירון הישן ועליו לבנות מחירון חדש...
בבקשה...
לתועלת כולם!

קבצים מצורפים

• מחירון פרוג[1].pdf
    KB 698.8 · צפיות: 135
  • מחירון פרוג אחרון.pdf
    KB 793.5 · צפיות: 137

מקטעים

עימוד שמזמין לקרוא
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
נכתב ע"י בית;1291057:
כדאי לקחת את המחירון הישן ועליו לבנות מחירון חדש...
בבקשה...
לתועלת כולם!

ואם אפשר לפרט יותר במחירי העימוד: טורים | הערות שוליים | תוספת עיטורים וכו'.

yosil

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
לא רוצה לצאת אחד שדובר ת'שוק אבל המחירונים הקודמים לא מופרזים מדאי?
אולי זה הפורום המתאים שמרכז הכי הרבה מהמגזר שבו ניתן להחליט על העלאה כללית של המחירים:)

דאבל אימפקט

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
יישר כח על היוזמה, המחירון הכי מעודכן לא מתייחס לנסיון המעצב וזה מאד משמעותי. לי כמתחילה זה יהיה לעזר.
הייתי שמחה לשיפור התמחור בעיקר בקטגוריית עיצוב האלבומים, שם לא ברורים לי המחירים...

ariels

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אני חייבת לציין שמאחר ויש פה הרבה חדשים שלא מודעים לתהליך יצירת המחירונים הללו, הם ממש לא מחירונים רשמיים.
המחירון הישן יותר (פרוג1) הוא מחירון שנעשה ללא כל סקר שוק, ואפילו היום המחירים שלו לא משקפים (מי משלם לגרפיקאי בינוני 1,600 למודעה? לא תמצאו דבר כזה בשוק)

המחירון השני (פרוג אחרון) נעשה כאשר התברר שהראשון מוגזם ולא קשור למה שקורה בשטח, ולכן חיים דיקמן שיחי' פתח סקר אנונימי שענו עליו המון מחברי פרוג דאז, כשהתוצאות התפרסמו במגזין שיצא לאור ליום העיון של פרוג.

הסקר נתן אינדיקציה מצויינת למצב השוק, אך משום שלא היה בו סיווג לפי נסיון מקצועי יצא שהמתחילים והותיקים ענו על אותו סקר בדיוק, והמחיר הרשום הוא מחיר ממוצע של כל התשובות, כך שאם מישהו לקח על לוגו 100 ש"ח כי הוא רק התחיל קורס - הוא הוריד את הממוצע של כולם.

מי שרוצה להרים את הכפפה ולעשות זאת כמו שצריך יביא הרבה ברכה, בעיקר למתחילים שכל הצעת מחיר היא עבורם "מיני קריעת ים סוף". הנושא של תמחור הוא נושא חשוב!
אבל לעניות דעתי הדרך היחדה לעשות זאת בצורה מקצועית היא ליצור סקר עם 3 או 4 רמות - מתלמד, מתחיל (עד 3 שנים), מנוסה ומומחה (האמת, מי שמגיע למקום הזה כבר לא צריך שיעזרו לו לתמחר אולי רק כדי לתת אינדיקציה לאחרים?)

עוד אחד

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
עימוד ספרים
חברים, אם היה אפשרות לעשות סקר הייתי עושה, מה לעשות שזה חסום.
עכשיו במקום לדבר סחור סחור תכתבו תכל'ס כמה אתם לוקחים על מוצרי עיצוב, כדי שנוכל לבנות מחירון חדש שעל פיו יקבעו מחירים לתועלת כולנו!
מי שכתב על עימוד היות ואני ממש לא מתמצא בתחום הוא מוזמן להרים את הכפפה ולמנות את כל מוצרי העיצוב בתחום העימוד.
מי שכתב שלעבוד לפי מחירון פרוג, לענ"ד היו שם הרבה קטגוריות מיותרות שנכללות באחרות או שאינן מצויות. אני מתכוון על המוצרים הפרקטיים שאנשים מבקשים וצריך לתת להם מחיר קבוע.
אז בבקשה, פליז.

מ054

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
אני מאד מודה לכם על היוזמה
אני מתחילה ומאד קשה לי לתמחר את עבודותי

ונתנו10

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
D I G I T A L
לבנות סקר לוקח זמן. סקר מקצועי ואמין לוקח הרבה זמן.
זה לא נעשה בחמש שניות של 'פליז, תכתבו כבר כמה שאתם לוקחים'.

על מחירון פרוג הראשון עבדו טובי המעצבים בשוק. ובהחלט שיקף את המחיר הריאלי בשוק. בזמנו.
אלא מה? מלכתחילה זה היה בנוי עם 2 טורים, למתחיל ולמתקדם. סקר שוק הוגן ושקוף.
אך במחשבה שניה, ובכדי שהגרפיקאים החדשים הנפלטים לשוק העבודה לא ימשיכו להרוס את המקצוע ולהוזיל אותו, החלטנו להוסיף עוד טור. לרמה המתקדמת קראנו בינוני. וזה בעצם היה המחיר הגבוה.
והוספנו עוד טור עם מחירים ממש גבוהים. וכל זה, בכדי שהמתחילים לא יעזו לרדת ממחיר המתחילים.

אממה. התברר שזה לא ממש עזר. אנשים צריכים כסף כאן ועכשיו, ולא חושבים על העתיד.
ה' זה ששולח את הפרנסה, ולכן מה זה משנה אם נוזיל את המקצוע. ממילא הכל ממנו יתברך שמו.

וכך במחירון פרוג 2, המחירים של המתחילים ירדו לחצי, מה ששיקף את המחיר האמיתי שלקחו המתחילים בזמנו. וכמובן שמיד כשהמחירון יצא, המתחילים התחילו לקחת שוב חצי ממה שכתוב במחירון, כי אנחנו הרי ממש מתחילים, ומי משלם מחיר מחירון...

ואז יצא מחירון 3. מחירון של חאפרים. שלא חשבו שני צעדים קדימה.
המחירון שלהם היה מחירי מלפפונים בקיץ חם כשהם נרקבים מהר. מתחת למינימום.

ועכשיו אתה רוצה להריץ איזה סקר-לילה-מחירי-עיצוב-עכשוויים. ומה בדיוק יהיה כתוב שם?
לוגו - 10 ש"ח. מודעה - 5 ש"ח. פלייאר - 3 ש"ח ללקוח. שיהיה לך בהצלחה.

חלומי

משתמש פעיל
נכתב ע"י ונתנו10;1645307:
ואז יצא מחירון 3. מחירון של חאפרים. שלא חשבו שני צעדים קדימה.
המחירון שלהם היה מחירי מלפפונים בקיץ חם כשהם נרקבים מהר. מתחת למינימום.

ועכשיו אתה רוצה להריץ איזה סקר-לילה-מחירי-עיצוב-עכשוויים. ומה בדיוק יהיה כתוב שם?
לוגו - 10 ש"ח. מודעה - 5 ש"ח. פלייאר - 3 ש"ח ללקוח. שיהיה לך בהצלחה.

ואוו כמה אתה צודק :(

ונתנו10

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
D I G I T A L
מה שכן. אם יש כאן כמה מקצוענים אמיתיים, כמו אריאל'ס וכו',
שמעוניינים ביחד לבנות מחירון 2015 עדכני אך גם מכובד, אשמח להיות לעזר.

sari5659

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
אני עדיין לא חושבת שאי אפשר לרשום מחירון אפשר לדעתי לרשום מחיר שנע בין הסכומים כמובן שזה לא מחייב אף אחד אבל זה אינדיקציה הרבה יותר טובה מאשר מחיר אחיד או ממוצע כי אין כזה דבר כמו שאמרת כששמים מחיר אז הגרפיקאים המתחילים יורדים קצת במחיר אבל אם יהיה מחירון כזה אז גם אם יעמדו על הגבול הם ירגישו טוב עם עצמם,

אז אולי באמת תחשבו על זה .

yosil

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
לפתוח סקר אנונימי בגוגל דוקס.
זה יועיל וישקף הרבה יותר

ariels

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י ונתנו10;1645316:
מה שכן. אם יש כאן כמה מקצוענים אמיתיים, כמו אריאל'ס וכו',
שמעוניינים ביחד לבנות מחירון 2015 עדכני אך גם מכובד, אשמח להיות לעזר.

הרמה להנחתה? ;)
הדרך היחידה לדעתי ליצור כזה סקר הוא לסווג לפי ותק
(כלומר - לתת לאנשים למלא את הסקר, אבל ב-3 סקרים שונים של מתלמד, מתחיל, ותיק, שלא יתערבבו התוצאות ויצא סלט לא הגיוני)
ואח"כ לעשות חושבים לגבי מחירי "כניסה" - כדי להימנע ממה שכתבת

לגבי להקדיש לזה זמן עכשיו... אני מוכנה לעזור במידת האפשר
אבל אין לי אפשרות לקחת על עצמי להיות אחראית על הארגון של זה

חיטובים

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
ונתנו, במחילת כבודך ומבלי רצון לפגוע אישית.
אני רואה את המחירים שאתה כותב כאן מדי פעם לעימוד (המקצוע שלי), והם מוגזמים להחריד. אין לי מושג מהיכן לקחת אותם, ואין להם שום קשר למצוי בשוק.
גם המחירים שבמחירון האחרון הם לא מציאותיים. כתוב שהמחיר לעימוד רגיל הוא 15 לעמוד. בשוק החילוני המחיר לעימוד עם הערות הוא 14 ש"ח, ובשוק שלנו 5-6. מי שלוקח 10 כבר נחשב יקר מאוד.
כנ"ל רב טקסט 7 ש"ח לעמוד, כשהמחיר המצוי הוא 4 או פחות.
המחירון צריך להיות מציאותי, ואז גם המתחילים לא ירגישו שהם לוקחים 30% ממחיר השוק.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ר'

קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יי כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יי כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

דמות 3D הטובה ביותר • אתגר 133

לוח מודעות

למעלה