דיון הביטקוין בשיא כל הזמנים! הכנסו וחוו דעתכם. מהיכן נובע ערכו הפנימי במידה והערך קיים?

כסף-חכם

ליווי משקיעים פאסיביים בשוק ההון
מנוי פרימיום
תומכי הביקוין אוהבים לקרוא לו -"הזהב הדיגיטלי" או "הזהב החדש". ההשוואה היא כמובן להגבלת ההיצע שיש בביטקוין כמו גם בזהב.

השאלה המתבקשת היא מתוך מה נובע ערכו הפנימי של המטבע ומה התועלת שהוא מעניק לאנושות (מלבד היכולת שלו לגרום לאנשים להתעשר או הפוך).

מה דעתכם?

מרדכי פולק

משתמש רשום
מנוי פרימיום
הערך בביטקיון נובע מהקושי והעבודה הקשה לכרות את הביטקוין , כמו שבזהב יש קושי העבודה להגיע לזהב באדמה
וגם בגלל שיש גבול כמה בביטקיון אפשר לייצר , כלומר בערך עוד 140 שנים בערך יגמר האפשרות לכרות עוד בביטקיון , וזה נותן לו הרבה ערך
ויש עוד כמה סיבות...

כסף-חכם

מנוי פרימיום
יש הבדל קטן.

זהב, אחרי שהתאמצו והשקיעו והגיעו אליו. יש לו שימוש: דרישה למתכת הזו בתעשייה (שבבים בין ביתר) בעקבות תכונות ייחודיות, ובנוסף יש לו גם דרישה בעולם התכשיטים העיצוב וכו' זה נקרא ערך פנימי.

איזה ערך נותן המטבע הווירטואלי? אחרי שהתאמצו ושילמו ים כסף והגיעו אליו למה הוא משמש?

פנחס ציור עיפרון

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
אני חושב שאנשים רואים בביטקוין את העתיד כלומר היום עוד משתמשים בכסף מזומן אבל בעתיד(ככל הנראה )ישתמשו רק בכסף דיגיטלי ואם זה נכון אז שווה להשקיע בכסף דיגיטלי כי כשכולם יתפקחו אני כבר יהיה בתוך זה ואנשים אחרים עוד ידשדשו עם הכסף הישן ולא יבינו כלום בכסף דיגיטלי (אני לא מבין איך עובד כסף דיגיטלי זה סתם השארה )

ירחמיאלל

משתמש פעיל
תומכי הביקוין אוהבים לקרוא לו -"הזהב הדיגיטלי" או "הזהב החדש". ההשוואה היא כמובן להגבלת ההיצע שיש בביטקוין כמו גם בזהב.

השאלה המתבקשת היא מתוך מה נובע ערכו הפנימי של המטבע ומה התועלת שהוא מעניק לאנושות (מלבד היכולת שלו לגרום לאנשים להתעשר או הפוך).

מה דעתכם?
פוסט מהסולידית בנושא
עיין ערך אינטרינזי

כסף-חכם

מנוי פרימיום
אני חושב שאנשים רואים בביטקוין את העתיד כלומר היום עוד משתמשים בכסף מזומן אבל בעתיד(ככל הנראה )ישתמשו רק בכסף דיגיטלי ואם זה נכון אז שווה להשקיע בכסף דיגיטלי כי כשכולם יתפקחו אני כבר יהיה בתוך זה ואנשים אחרים עוד ידשדשו עם הכסף הישן ולא יבינו כלום בכסף דיגיטלי (אני לא מבין איך עובד כסף דיגיטלי זה סתם השארה )
לא ממש ניתן להשתמש בביטקוין כאמצעי תשלום כאשר הוא תנודתי כל כך...

כסף-חכם

מנוי פרימיום
התשובה כתובה בשאלה.
אין לו ערך פנימי.
גם לו יהיה ניתן לשלם בו, זה יהיה בגלל שניתן לסחור בו, לא בגלל ערכו העצמי.
זה עדיין לא אומר שלא כדאי לסחור בו.
במידה ואין לו ערך פנימי אז התעסקות עם המטבע היא בעצם התעסקות בספקולציה.

מאמין בניסים

משתמש פעיל
עקבות תכונות ייחודיות, ובנוסף יש לו גם דרישה בעולם התכשיטים העיצוב וכו' זה נקרא ערך פנימי.
אז חוץ מהערך הקטן והלא מאד משמעותי הזה
הוא נותן הכל מה שזהב לא נותן כלום
קצרה היריעה
יכול לתת לך ראשי פרקים . אבל זה תהליך למידה ארוך
בפרט אם אתה חושב ללות בזה משקיעים לפי הפרופיל שלך בטוח לא תעשה את זה על סמך המילה של עיגול חום באתר ירוק

כסף-חכם

מנוי פרימיום
אז חוץ מהערך הקטן והלא מאד משמעותי הזה
הוא נותן הכל מה שזהב לא נותן כלום
קצרה היריעה
יכול לתת לך ראשי פרקים . אבל זה תהליך למידה ארוך
בפרט אם אתה חושב ללות בזה משקיעים לפי הפרופיל שלך בטוח לא תעשה את זה על סמך המילה של עיגול חום באתר ירוק
לא ממש מתכוון לתת ליווי בתחום...המטרה היא לייצר דיון נטול פניות בנושא.

יותר מאשמח לראשי פרקים!

אגב דעתי האישית היא שאין לו שום ערך פנימי מלבד היכולת להעביר הון בין מדינות מה שאמור לשמש בעיקר עבריינים (מה שמעלה תהיות לגבי הערך המוזר שמשרת את אנשי העולם התחתון)

עניין הערך של הזהב בתעשייה אינו מבוטל בכלל.

השורות הבאות מויקיפדיה:

מאמין בניסים

משתמש פעיל
לא ממש מתכוון לתת ליווי בתחום...המטרה היא לייצר דיון נטול פניות בנושא.

יותר מאשמח לראשי פרקים!

אגב דעתי האישית היא שאין לו שום ערך פנימי מלבד היכולת להעביר הון בין מדינות מה שאמור לשמש בעיקר עבריינים (מה שמעלה תהיות לגבי הערך המוזר שמשרת את אנשי העולם התחתון)

השורות הבאות מויקיפדיה:
אתה טיפוס ענייני . כל הכבוד. מבטיח לכתוב עד הערב אני פשוט מתארגן לפתיחת מסחר בארהב ואתפנה אחרי 5

אברימי 2.0

משתמש רשום
מנוי פרימיום
לדעתי הקטנה, ביטקוין הוא עוף מוזר מצד אחד ברור שאין לו שום ערך ישים וכנראה גם לא יהיה
אין קשר למטבע דיגיטלי שברור יגיע יום אחד הסיבה שביטקוין לא יהפוך להילך חוקי ונפוץ הוא בגלל חוסר השליטה הטמון בו ושום מדינה חפצת חיים ושליטה בכלכלה שלה לא תוותר על הכלי הגדול ביותר שלה אולי מדינות שהמטבע שלהם חווה אינפלציה הרסנית יפנו לביטקוין כדרך למנוע מעגל קסמים של אינפלציה בתמורה לאובדן השליטה במשק, וכנראה אחרי שיתבססו חזרה יחזירו מטבע מקומי ולכן לכאורה ביטקוין הוא בועה אחת גדולה שתלויה בפסיכולוגיה של האמונה בו,ומצד שני האקולוגיה של החברות סביב הביטקוין רק הולכת וגדלה מתעודות סל של בלאקרוק ודומותיה וכלה במטבעות יציבים וחברות כרייה וכולי ולכן הולך ונעשה קשה להאמין שיום אחד פשוט כל האנשים יבינו שהם מתחזקים בועה חסרת משמעות חיצונית והביטקוין יעלם.
מעבר לזה טכנית לביטקוין יש בעיות בטווח הקרוב א. דפלציה שהולכת ומתקרבת ככל שיש יותר אירועי חצייה והכרייה עולה יותר בגלל עלייה במחיר החשמל וכדומה מה שיצור חוסר סחירות בשלב מסוים ב.ההונאות הגדולות שעדיין מתרחשות ראה ערך מייסד FTX שנכנס לכלא לשנים ארוכות ותופעת הלוויתנים הגדולים שככל הנראה 'משחקים' בערך המטבע וכדומה.
הכלל הידוע הוא שעדיף להיות משקיע בינוני מאשר להיות משקיע מוצלח ותוך כדי לקחת סיכון להיות משקיע גרוע
ובעברית פשוטה עדיף לא לקחת סיכונים שיגרמו להפסד של כל הכסף אפילו אם יש סיכוי גדול לתשואות גדולות הרבה יותר ותמהני על הסולידית שנפלה בזה
סליחה על האריכות פשוט יש סביבי הרבה אנשים ששוקלים השקעה בביטקוין ואני נחרד מכך :rolleyes::rolleyes::rolleyes:

מאמין בניסים

משתמש פעיל
לא ממש מתכוון לתת ליווי בתחום
למה לא? אם אתה מלווה משקיעים לפרנסתך תן ערך מוסף ותציע ביטקוין למתעניינים. תקדים את השוק כי לדעתי עוד קצת והוא מיינסטרים לכל דבר
המטרה היא לייצר דיון נטול פניות בנושא
אז אני נותן ג.נ. מחזיק ביטקוין ופרוקסי של ביטקוין במניות וקרנות סל
מאמין מאד מ 2017 וביתר שאת מ 2020 בןגר 2 שווקים דוביים
אני מקסימלסיט של ביטקוין בנשמתי ונמנע מכך רק בגלל ב"ב
כך שדעה שלי היא חיובית אומר מראש
והיא לא המלצה לשום פעולה המלצה יחידה שלי זה חצי ליטר מים על הבוקר לפני קפה ואוכל נסו וראו פלא
אגב דעתי האישית היא שאין לו שום ערך פנימי
אכן אין לו. בטח ביחס לערך פנימי של שאר הסחורות

מלבד היכולת להעביר הון בין מדינות
יכולת שאין לזלזל בה כלל
במקום העברה בין בנקים שלוקחת 5 ימי עסקים ועולה כמויות של כסף... שתכלס הכסף לא באמת עובר בין הבנקים אז על מה העמלת שחיטה הזו. אני זוכר שבהתחלה שחשבתי שבזה מסתכם הביטקיון התלהבתי לראות בלוק של עשרות מילוני דולרים של הערבה בביטקוין שעלתה כמה סנטים וההעברה לוקחת כמה דקות. לא נדבר על עולם שלישי שאין לכולם בנק אבל יש כן אינטרנט. זה בהמשך בראשי פרקים
מה שאמור לשמש בעיקר עבריינים
יש מטבע קורים לו דולר. הוא משמש הכי הרבה טרור ועבריינים. שנבטל אותו?
זה כמו שרצו בארץ לבטל 200 שקל בגלל ששמש הלבנות הון. זה קשקוש. הוא השטר הגדול אז הוא משמש. תבטל אותו ויעברו ל 100. הביסה שלהם שונה והיא קשורה לשליטה שלהם בכסף שלנו שחוק המזומן ילך ויחנוק אותנו . אישית אני בעד שיהיה במערכת רק כסף לבן אבל לא קשור אולי קצת.
אבל לא בגלל זה הוא שווה 18 טריליון דולר
יותר מאשמח לראשי פרקים!
נכס דפלציוני (כמו זהב)
מבוזר ללא שליטה של גוף או ממשל
מאובטח בלי אפשרות לפרוץ או לשנות את הפרוטוקול
בלוקציין מספר הכל וחוסך תיווך של צד ג
נזיל נייד גישה מכל מקום בעולם רק עם ב 12 מילים של הארנק בניגוד לזהב
אמון של קהילה של מיליונים אפקט הראשוניות וכנראה ששום מטבע אחר לא יוביל במקומו
שער לכלכלה החדשה והאבא של עולם הקריפטו
מניב ממוצע עשרות אחוזים בשנה עם הערכות של מנכל מסטר ל 30 אוז ממוצע ב 21
ביקוש הולך וגדל
על כל נקודה אפשר לדבר שעות בל דווקא האחרונה מאד מעניינת לאחרונה...
סיילור מנכל מסטר הכריז על קניה של 42 מיליארד דולר ב 3 שנים הבאות . זה לחץ קניה של כ 400 מטבעות ביום לפי מחיר נוכחי.
ארהב עם נשיא שאוהב ביטקוין סנאט עם רוב בעד התעשיה וכן בית נבחרים
כבר יש הצעה שארהב תרכוש 200 אלף מטבעות בחמש שנים הבאות. שוב פחו או יותר אותו לחץ קנייה ליום
קרנות הסל שהחלו לפעול השנה גייסו 20 מילארד ויותר מה שלקלח לזהב 20 שנה.
ביקושים מטורפים והם כבר מחזיקות יחד מיליון מטבעות
ההיצע יהיה מוגבל מאד מאד
האחזקה של הביטקוין תעזור לארהב לנהל את החוב שלה
וזה לא יבוא על חשבון הדולר. למה להם לוותר על המדפסת הכי יקרה בעולם?
ימשיכו להדפיס ויקנו ביטקוין . דברים מורכבים אבל אין לנו יכולת להבין הכל עד הסוף
המטבע היא בעצם התעסקות בספקולציה.
לא. רק כי מוסדיים בפנים גופים גדולים יש אומרים גם מדינות קטנות וארהב הבאה בתור
אם בעבר הזהירו אותנו לא להיחשף יותר מ 5 אחוז. אני אישית בכל שלב שעובר לחיוב מרשה לעצמי יותר וגם לא מאזן

ממליץ לך ללמוד . ספרים כמו ביטקוין והעתיד הכלכלי שלך מעולה להתחיל the bitcoin standard אם אתה קורא אנגלית חובה
להבין מה זה לקחת אחריות על הכסף שלך בביטקוין ומזה גם להקיש לשאר הכספים והאחזקות שלך . דבר הפרוץ במחוזותינו לתת לאחרים להשיע והעקיצות לצערנו כל הזמן חוזרות
. פודקסטים של מייקל סיילור למכביר . (מנכל mstr וממליץ גם לחקור עליה כתוספת סיכון ותשואה על הביטקוין ) באנגלית כמובן . קריפטו גונגל אתר ישראלי טוב של איש יקר של תעשיית הקריפטו .
hope.com אתר מעולה של החברה הנל

לכן אני חושב שלא להחזיק ביטקוין הוא מסוכן כמו להחזיק יותר מדי ביטקוין

נערך לאחרונה ב:

עובד על זה

משתמש רשום
אין לו ערך פנימי או כלכלה כלשהי מאחוריו ערכו נובע נטו מהיכולת לבצע עסקה ללא גורם מתווך ממש כמו מזומן דיגיטלי

ביום שממשלות או גופים בינלאומיים יציעו תחליף ראוי לעסקת מזומן (עסקה סופית ומיידית ללא גורם מתווך) הביטקוין יתרסק לאפס

ה. שלמה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
למה לא? אם אתה מלווה משקיעים לפרנסתך תן ערך מוסף ותציע ביטקוין למתעניינים. תקדים את השוק כי לדעתי עוד קצת והוא מיינסטרים לכל דבר

אז אני נותן ג.נ. מחזיק ביטקוין ופרוקסי של ביטקוין במניות וקרנות סל
מאמין מאד מ 2017 וביתר שאת מ 2020 בןגר 2 שווקים דוביים
אני מקסימלסיט של ביטקוין בנשמתי ונמנע מכך רק בגלל ב"ב
כך שדעה שלי היא חיובית אומר מראש
והיא לא המלצה לשום פעולה המלצה יחידה שלי זה חצי ליטר מים על הבוקר לפני קפה ואוכל נסו וראו פלא

אכן אין לו. בטח ביחס לערך פנימי של שאר הסחורות

יכולת שאין לזלזל בה כלל
במקום העברה בין בנקים שלוקחת 5 ימי עסקים ועולה כמויות של כסף... שתכלס הכסף לא באמת עובר בין הבנקים אז על מה העמלת שחיטה הזו. אני זוכר שבהתחלה שחשבתי שבזה מסתכם הביטקיון התלהבתי לראות בלוק של עשרות מילוני דולרים של הערבה בביטקוין שעלתה כמה סנטים וההעברה לוקחת כמה דקות. לא נדבר על עולם שלישי שאין לכולם בנק אבל יש כן אינטרנט. זה בהמשך בראשי פרקים

יש מטבע קורים לו דולר. הוא משמש הכי הרבה טרור ועבריינים. שנבטל אותו?
זה כמו שרצו בארץ לבטל 200 שקל בגלל ששמש הלבנות הון. זה קשקוש. הוא השטר הגדול אז הוא משמש. תבטל אותו ויעברו ל 100. הביסה שלהם שונה והיא קשורה לשליטה שלהם בכסף שלנו שחוק המזומן ילך ויחנוק אותנו . אישית אני בעד שיהיה במערכת רק כסף לבן אבל לא קשור אולי קצת.

אבל לא בגלל זה הוא שווה 18 טריליון דולר

נכס דפלציוני (כמו זהב)
מבוזר ללא שליטה של גוף או ממשל
מאובטח בלי אפשרות לפרוץ או לשנות את הפרוטוקול
בלוקציין מספר הכל וחוסך תיווך של צד ג
נזיל נייד גישה מכל מקום בעולם רק עם ב 12 מילים של הארנק בניגוד לזהב
אמון של קהילה של מיליונים אפקט הראשוניות וכנראה ששום מטבע אחר לא יוביל במקומו
שער לכלכלה החדשה והאבא של עולם הקריפטו
מניב ממוצע עשרות אחוזים בשנה עם הערכות של מנכל מסטר ל 30 אוז ממוצע ב 21
ביקוש הולך וגדל
על כל נקודה אפשר לדבר שעות בל דווקא האחרונה מאד מעניינת לאחרונה...
סיילור מנכל מסטר הכריז על קניה של 42 מיליארד דולר ב 3 שנים הבאות . זה לחץ קניה של כ 400 מטבעות ביום לפי מחיר נוכחי.
ארהב עם נשיא שאוהב ביטקוין סנאט עם רוב בעד התעשיה וכן בית נבחרים
כבר יש הצעה שארהב תרכוש 200 אלף מטבעות בחמש שנים הבאות. שוב פחו או יותר אותו לחץ קנייה ליום
קרנות הסל שהחלו לפעול השנה גייסו 20 מילארד ויותר מה שלקלח לזהב 20 שנה.
ביקושים מטורפים והם כבר מחזיקות יחד מיליון מטבעות
ההיצע יהיה מוגבל מאד מאד
האחזקה של הביטקוין תעזור לארהב לנהל את החוב שלה
וזה לא יבוא על חשבון הדולר. למה להם לוותר על המדפסת הכי יקרה בעולם?
ימשיכו להדפיס ויקנו ביטקוין . דברים מורכבים אבל אין לנו יכולת להבין הכל עד הסוף

לא. רק כי מוסדיים בפנים גופים גדולים יש אומרים גם מדינות קטנות וארהב הבאה בתור
אם בעבר הזהירו אותנו לא להיחשף יותר מ 5 אחוז. אני אישית בכל שלב שעובר לחיוב מרשה לעצמי יותר וגם לא מאזן

ממליץ לך ללמוד . ספרים כמו ביטקוין והעתיד הכלכלי שלך מעולה להתחיל the bitcoin standard אם אתה קורא אנגלית חובה
להבין מה זה לקחת אחריות על הכסף שלך בביטקוין ומזה גם להקיש לשאר הכספים והאחזקות שלך . דבר הפרוץ במחוזותינו לתת לאחרים להשיע והעקיצות לצערנו כל הזמן חוזרות
. פודקסטים של מייקל סיילור למכביר . (מנכל mstr וממליץ גם לחקור עליה כתוספת סיכון ותשואה על הביטקוין ) באנגלית כמובן . קריפטו גונגל אתר ישראלי טוב של איש יקר של תעשיית הקריפטו .
hope.com אתר מעולה של החברה הנל

לכן אני חושב שלא להחזיק ביטקוין הוא מסוכן כמו להחזיק יותר מדי ביטקוין
ייש"כ הרב @מאמין בניסים על ההודעה היפה והמפורטת.
נשמח אם תוכל לספק לציבור הגולשים את הצד השני למטבע.
את ההסתייגויות, האזהרות, ודברים שצריכים לקחת לתשומת לב.

בנימיני

משתמש מקצוען
יכולת שאין לזלזל בה כלל
אז למה לא ריפל

אליז

משתמש מקצוען
עריכה תורנית

סיכום ממאמר:

ערכו הפנימי של ביטקוין

1. היצע מוגבל: לביטקוין יש תקרת היצע של 21 מיליון מטבעות בלבד, מה שמדמה אותו למערכת של כסף מבוסס זהב. ההגבלה על ההיצע נועדה למנוע אינפלציה, שכן אי אפשר "להדפיס" עוד ביטקוינים מעבר לכמות שנקבעה מראש בקוד.
  2. ביזור ואמון במערכת: הביטקוין פועל על רשת מבוזרת של מחשבים (בלוקצ'יין) שאינה תלויה בגוף מרכזי כמו ממשלה או בנק. הביזור הזה מונע שליטה ריכוזית ומקטין את הסיכון להתערבות חיצונית, ולכן רבים רואים בו אלטרנטיבה למערכת הפיננסית המסורתית. אנשים נותנים ערך לביטקוין מתוך אמון בטכנולוגיה ובביטחון שהמערכת לא יכולה להיות מזויפת או נשלטת על ידי יחיד.
  3. מאפייני אבטחה והגנה על פרטיות: הביטקוין מספק אבטחה ברמה גבוהה בשל הצפנה חזקה ומנגנון הקונצנזוס של הרשת (Proof of Work). עבור אנשים שחוששים מהשפעה של ממשלות על ערך הכסף שלהם או מסיכונים של אינפלציה, ביטקוין מהווה נכס מקלט.

התועלת לאנושות מעבר להשקעה

1. גישה לכלכלה גלובלית: הביטקוין מאפשר לאנשים לגשת למערכת פיננסית גם אם הם חיים במדינות עם מערכות כלכליות לא יציבות, מטבעות לא אמינים או חוסר נגישות לשירותים בנקאיים. הוא פותח דלת לפעילות כלכלית ללא מגבלות גיאוגרפיות, מה שמאפשר לאנשים לבצע עסקאות חוצות גבולות במהירות וללא מתווכים.
  2. חיסכון בעלויות עסקאות: ביטקוין מספק אפשרות להעביר כספים בצורה זולה יותר, במיוחד עבור העברות בינלאומיות. במקום להסתמך על מערכות כמו SWIFT או חברות העברות כספים שגובות עמלות גבוהות, ניתן לשלוח ביטקוין ישירות ולשלם עמלות נמוכות יחסית, בהתאם לעומס ברשת.
  3. עמידות כלפי אינפלציה: תומכי הביטקוין רואים בו "נכס דפלציוני", כלומר כזה שנוטה לשמור על ערכו ואפילו לעלות בערך לאורך זמן, בניגוד למטבעות פיאט שמודפסים ללא הגבלה ועלולים לאבד מערכם באינפלציה גבוהה. בתקופות של חוסר יציבות כלכלית, אנשים רבים רואים בביטקוין דרך לשמור על הערך הכלכלי שלהם.
  4. יכולת לשרת ככלי לניהול סיכונים פוליטיים: במדינות בהן קיימת אי-ודאות פוליטית וכלכלית, הביטקוין מהווה מפלט לאנשים שחוששים מאובדן הכספים שלהם בבנקים מקומיים או מהחרמת נכסים על ידי ממשלות.

אמת מארץ תצמח

משתמש מקצוען
ייש"כ הרב @מאמין בניסים על ההודעה היפה והמפורטת.
נשמח אם תוכל לספק לציבור הגולשים את הצד השני למטבע.
את ההסתייגויות, האזהרות, ודברים שצריכים לקחת לתשומת לב.
סיכון לדעתי:
מה יקרה ביום שאמריקה תוציא מטבע דיגיטלי.
זה תרחיש שיכול לשנות סדרי בראשית, ולכן אין לדעת האם זה יחזק את הביטקוין, או ירסק אותו.

החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  10  פעמים

אתגר AI

רישום קווי - חורף • אתגר 22

לוח מודעות

למעלה