פוטושופ האם פוטושופ מנצלת את כרטיס המסך שלכם?

GO BOLDER

מעצבים עסקים בולטים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
D I G I T A L
שלום לכולם.
בשבועות האחרונים עבדתי על קובץ תמונה קצת גדול, וכשהחלתי עליו פילטרים מפילטר גלרי, לקח לפוטושופ כמעט 10 שניות לעבד את התמונה. התחלתי לתהות מדוע שילמתי מאות שקלים על כרטיס מסך. פתחתי את 'מנהל המשימות' במחשב (Crl+Shift+Esc לחובבי הקיצורים שבנינו) ובכרטיסיה ביצועים היה ניתן לראות בבירור שהכרטיס מסך-GPU לא מתאמץ בכלל (0%) והמעבד CPU מתאמץ (סביב ה-60%).

מנהל המשימות.gif

זה הכרטיס מסך שלי (עברו כבר כמה שנים, אבל כשתוכנות יודעות לעבוד איתו זה פשוט תענוג!):

750TI.png

אלו ההגדרות בהעדפות התוכנה בפוטושופ:
1610310836309.png

ואלו מימדי התמונה שעבדתי עליה:
1610310907647.png

אותו דבר בתלת מימד, רינדור יכול להגיע כמעט לשעה על דברים פשוטים ולא גדולים, והכרטיס כמובן לא מתאמץ!
יש לציין שבשימוש בכלים מבוססי מברשת אני כן רואה שהתוכנה מנצלת 30-40% את המעבד הגרפי.

[תוכנה כמו פורמט פקטורי - בהמרת קבצי וידיאו - משתמשת בכרטיס וההמרה מתקצרת לכמה שניות בודדות; דפדן כרום משתמש מובהק בכרטיס והכל זז מהר, אז מה קורה לפושטופ???]

בפורום השכן טכנאי מחשבים, הציעו לי לעדכן דרייברים הן של המחשב והן של הכרטיס - עדכנתי ולא היה שיפור.

מעניין אותי איך זה אצלכם! (אני יוצא מנקודת הנחה שיש לכם כרטיס גרפי נורמלי)
1. תפתחו את מנהל המשימות > כרטיסיה ביצועים > מבט על GPU (למטה).
2. פילטרים בפוטושופ על תמונה קצת גדולה / תלת מימד / כלי ריטוש - האם אתם רואים ניצול של הכרטיס הגרפי, או שהמעבד הרגיל עושה את כל העבודה (ואז גם רואים ירידה בביצועים, וצריך לחכות כמה שניות עד שהפעולה תסתיים).
3. תשתפו.

תודה רבה, יוסי.

נערך לאחרונה ב:

אריאל לוי

אתרים מהעתיד
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב פונטים
צילום מקצועי
UX UI
D I G I T A L
אוטומציה עסקית
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
אצלי גם כן בתלת מימד בפוטושופ זה איטי, אבל לדוגמה בדיימנשן זה כן על הכרטיס מסך

עמירם יוסף

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
זה כרטיס מאוד חלש כמה הוא כבר יכול לנצל אותו
בעקרון בפילטרים התוכנה עושה שימוש במעבד ובזכרון בעיקר

GO BOLDER

מעצבים עסקים בולטים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
D I G I T A L
זה כרטיס מאוד חלש כמה הוא כבר יכול לנצל אותו
זה לא נכון, עובדה שתוכנות אחרות כן מנצלות את הכרטיס.
כשפוטושופ מתאמצת היא אמור לנצל את הכרטיס גרפי, כשוראים 0% ניצול זה נראה כמו בעיה בהגדרות, אבל מהתגובות למעלה נראה שאני לא היחיד שמרגיש ככה (וכנראה שהכרטיסים שלהם יותר חדשים משלי...).

נערך לאחרונה ב:

עמירם יוסף

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
מהאוירה ה

זה לא נכון, עובדה שתוכנות אחרות כן מנצלות את הכרטיס.
כשפוטושופ מתאמצת היא אמור לנצל את הכרטיס גרפי, כשוראים 0% ניצול זה נראה כמו בעיה בהגדרות, אבל מהתגובות למעלה נראה שאני לא היחיד שמרגיש ככה (וכנראה שהכרטיסים שלהם יותר חדשים משלי...).
מה לא נכון

GO BOLDER

מעצבים עסקים בולטים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
D I G I T A L
עניין אותי לשמוע את דעתו של @אריאל אלינסון בנושא וזו תגובתו (מפורסם בהסכמתו כמובן):

שאלה מעניינת...

לפני שאני עונה רק אציין שאני לא עובד אדובי ולא יודע מה השיקולים של המתכנתים שלהם.
ולאחר שציינתי את זה – הנה מה שאני חושב לעצמי בלי שום ביסוס או סימוכין.

פוטושופ היא תוכנה וותיקה מאוד. קרוב ל-30 שנה. חלק מהפילטרים בה תוכנתו לפני 10 שנים ויותר.
כדי שהפילטר ינצל את הכרטיס הגראפי יש לתכנת אותו מחדש לשימוש במשאבים שלא היו קיימים פעם.

ממרום גילי המתקדם אני זוכר שמחשבים עבדו ב32 ביט – ואז יצאה טכנולוגיה חדשה של 64 ביט שאמורה היתה לשפר מהותית את ביצועי המחשב. אבל מערכת ההפעלה היתה עדיין 32 ביט למרות שהמחשב שלך תמך בטכנולוגיה החדשה. כך שלא יכולת לנצל את הטכנולוגיה. גם כשיצאה מערכת הפעלה שתמכה ב 64 ביט עדיין הרבה מהחומרה יצאה עם דרייברים שלא תומכים ב64 ביט כך שהם פשוט לא עבדו במערכת ההפעלה החדשה. וגם התוכנות לא תמכו בזה.

ואז... התוכנות החלו ליישר קו עם הארכיטקטורה החדשה של 64 ביט. זה דרש ממתכנתים לבנות אותן לפעמים מהיסוד. המון השקעה. פוטושופ יצאה בשתי גרסאות 64 ביט + 32 ביט. והיית צריך לדעת איזו גרסה של חלונות יש לך והאם המחשב בכלל תומך?
היום פוטושופ לא יעבוד על תצורת 32 ביט הישנה. פשוט הפסיקו להוציא אותו ככה.

וכך זה גם עם כרטיסי מסך – אבל כאן זה עוד יותר קשה. איזה כרטיס מסך יש לך? באיזו טכנולוגיה?
למשל הכרטיס שלך ושלי הוא מחברת NVIDIA עם טכנולוגיית CUDA
אבל יש גם טכנולוגיה אחרת של AMD עם Open-CL צריך לתכנת את פוטושופ פעמיים? לכל כרטיס?

אמרו לך לעדכן דרייברים ובצדק – כי הטכנולוגיה כל הזמן מתעדכנת – מישהו צריך לדאוג שזה יעבוד גם בעדכון. זה המון עבודה... אז אולי יותר פשוט להפעיל את המעבד האינטלי שכולם מכירים וזהו? במקום להסתבך? אולי כדאי ללכת על בטוח?

יש ביטוי ידוע אצלך מתכנתים:
If its not broken – don’t fix it
אל תנסה לתקן משהו שעובד (בתרגום חופשי מדי)

לגבי מה שאמרת על תלת מימד – זה לא ממש נכון. כרטיס המסך מנוצל יפה בסיבוב ושינוי תצוגה אונליין של אלמנטים תלת מימדיים. זה היעוד של הכרטיס שלך – ליצור גרפיקה במהירות אדירה ואונליין. אבל כשיש צורך לרנדר – כן – אז נכנס המעבד כי כנראה שזה נכון יותר מבחינה תכנותית.

בכל אופן זכור שכרטיס המסך שלך נוצר למשחקי מחשב כלומר ליצור גרפיקה בזמן אמת. לתצוגה מיידית בכל זוית שתבחר. יש גם כרטיסי מסך שנועדו יותר ליישומים מקצועיים – סדרת Quadro של NVIDIA ולא Geforce שאצלך. לא התנסיתי בה יותר מדי כי הם יקרים מדי לדעתי.

לגבי מה שאמרת על פורמט פאקטורי. מדובר ברינדור וידאו. אם תשתמש בתוכנה של אדובי לרינדור וידאו – היא כן משתמשת בכרטיס מסך ובטכנולוגיה הספציפית של כרטיס המסך שלך CUDA.

בהצלחה!

מוריופ

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
מה עושים כשהתוכנה לא מוכנה לאפשר את הסנכרון עם התוכנה?
למרות שיש לי גם CS6 ושם הכל מתואם נהדר!
יש לי nvidia GTX 1650
Untitled-1.jpg

נערך לאחרונה ב:

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה