לעולם לא היו ביום ההילולא במתחם הקבר (הקשה להגעה ברכב, ובלתי אפשרי אם תלויים רק בתח"צ) בו זמנית יותר מעשרות בודדות של אנשים.העולם החרדי
צילום: פלאש 90
בעקבות המצב: צו סגירה למתחם קבר רבי יהונתן בן עוזיאל בעמוקה
לקראת הילולת התנא רבי יונתן בן עוזיאל המתקרב, ראש המועצה האזורית מבואות החרמון חתם על צו סגירה למתחם קבר רבי יונתן בן עוזיאל • במכתב מלין ראש המועצה כי לא הוגשה שום בקשה לקיום ההילולא
לקראת הילולת התנא רבי יונתן בן עוזיאל המתקרב, ראש המועצה האזורית מבואות החרמון בני בן-מובחר חתם על צו סגירה למתחם קבר רבי יונתן בן עוזיאל.
מתוקף סמכותו, ראש המועצה האזורית מבואות החרמון בני בן-מובחר חתם על צו לסגירת מתחם קבר התנא רבי יהונתן בו עוזיאל, לרבות דרכי הגישה אליו, החל מיום ראשון ה-30.06.2024 בשעה 23:59 ועד ליום רביעי ה-03.07.2024 בשעה 05:00. על פי הצו, המקום ודרכי הגישה אליו יהיו סגורים לכניסת קהל.
ראש המועצה האזורית מבואות החרמון בני בן-מובחר, כותב במכתב שנשלח לישראל דרעי מנהל המרכז הארצי לפיתוח המקומות הקדושים: “אני למד כי גם נכון להיום, המבנים במתחם הקבר בנויים ללא היתר ואסורים לשימוש לפי דין, למתחם הקבר דרך גישה אחת בלבד. בנוסף, ובהתאם לעמדת קב”ט המועצה לנוכח המלחמה והריבוי משימות ההצלה בגין כך, לא ניתן יהיה לתת מענה מיטבי למאות אנשים (לכל הפחות) שישהו במתחם וחלילה יזדקקו לסיוע; הדברים הם נאמרים גם בראי של שריפות שנגרמו ביער ביריה, הסמוך למתחם, בזמן האחרון ולאור המלחמה”.
וכל זאת גם לאור מלחמת “חרבות ברזל” והשפעתה הפוטנציאלית על התאספות של קהל רב במתחם וסביבותיו. בנוסף, במכתב מלין ראש המועצה בני בן-מובחר כי לא הוגשה שום בקשה רשמית מהמרכז לפיתוח המקומות הקדושים לקיום ההילולא במתחם הקבר, וכי בקשה רשמית הגיעה במקרה לידי המועצה מפקע”ר, וזאת רק בתחילת השבוע בתאריך 23.06.2024.
לכן שאלתי למה צריך את המבנה המסוכן.הוא מוסיף בסוף ובצדק בגלל המצב הבטחוני תאר לך שהחיזבלה יורה כמה טילים לאזור הוא לא צריך לפגוע בדיק מספיק שהוא מדליק את היער מסביב אני מאמין שגם אתה לא רוצה לתאר מה יהיה במקום אין משם שום דרך מילוט מה שיש במירון והיה באזור לא קצת אזעקות ושריפות
כנראה עוד דרך להוציא תקציביםלכן שאלתי למה צריך את המבנה המסוכן.
מה רע בטילים
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכג
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים: