האם סודה לשתיה יכולה להוות תחליף לא. אפיה?

red

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
אבקת אפיה מכילה בתוכה סודה לשתיה, אבל היא לא מהווה תחליף, עד כמה שידוע לי.
אני החלפתי כמה פעמים ושמתי אבקת אפיה במקום סודה לשתיה.

נמה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
D I G I T A L
אפשר להחליף מנסיון. אבל צריך לדעת שבאבקת אפיה יש חומר שמתחיל את התסיסה ובסודה אין. לכן אם אין במתכון משהו חומצתי מומלץ להוסיף לדוג' מיץ תפוזים במקום המים או כף מיץ לימון או חומץ (או יין) במקום כף מים.
אם המתכן מכיל חלב, דבש או שוקולד אין צורך להוסיף.
גם כן, אפשר להשתמש בחצי מהכמות, אם צריך כפית אבקת אפיה להשתמש רק בחצי כפית סודה.

מילה בסלע

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
סליחה על ההקפצה...
אם אין לי סודה לשתיה- כמה אבקת אפיה לשים והאם לשלב מרכיב מאזן נוסף?
תודה!

גלוריה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
אין צורך ברכיב מאזן באבקת אפייה, משום שהוא כולל כבר את שני הרכיבים המנוגדים (בסיס וחומצה).
התגובה תתחיל במגע עם נוזלים (בדר"כ חמים).

מבורכת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
אפשר להחליף מנסיון. אבל צריך לדעת שבאבקת אפיה יש חומר שמתחיל את התסיסה ובסודה אין. לכן אם אין במתכון משהו חומצתי מומלץ להוסיף לדוג' מיץ תפוזים במקום המים או כף מיץ לימון או חומץ (או יין) במקום כף מים.
אם המתכן מכיל חלב, דבש או שוקולד אין צורך להוסיף.
גם כן, אפשר להשתמש בחצי מהכמות, אם צריך כפית אבקת אפיה להשתמש רק בחצי כפית סודה.
אם אין לי אבקת אפיה אפשר לשים סודה לשתיה?
אני באמצע פשטידת אננס וגיליתי שאין אפיון
מה עושים?
תודה רבה

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה