דרוש מידע האם ניתן לחשב בדמי הלידה את התלוש שבו הפסקתי לעבוד ?

rachelyS

משתמש רשום
הפסקתי לעבוד ב 25.10 ותלוש השכר של חודש אוקטובר גבוה יותר מכל חודש רגיל למרות שלא עבדתי בו מלא .
מכיוון שניתן לי בו בונוס אני מעוניינת שיחשב גם הוא לממוצע דמי הלידה
אך המעסיק לא כתב את סכום התלוש בתביעה לדמי הלידה האם ניתן לבקש ממנו שיציין גם את חודש אוקטובר למרות שכתוב :
פרוט שכרה בשח בעשר החודשים שקדמו להפסקת העבודה

רפ

משתמש סופר מקצוען
הפסקתי לעבוד ב 25.10 ותלוש השכר של חודש אוקטובר גבוה יותר מכל חודש רגיל למרות שלא עבדתי בו מלא .
מכיוון שניתן לי בו בונוס אני מעוניינת שיחשב גם הוא לממוצע דמי הלידה
אך המעסיק לא כתב את סכום התלוש בתביעה לדמי הלידה האם ניתן לבקש ממנו שיציין גם את חודש אוקטובר למרות שכתוב :
פרוט שכרה בשח בעשר החודשים שקדמו להפסקת העבודה
אם זה בונוס שנתי הוא יחושב בכל מקרה באופן יחסי.

shani123

משתמש מקצוען
אם המעסיק מתנהל מול הביטו"ל בנושא הזה, כפי שמשתמע כאן, היא לא צריכה אפילו טופס.
הוא אמור לעשות את זה.
לא יודעת איך ראית את זה
אני הבנתי שהיא קיבלה את הטופס מעסיק שהמעסיק מילא, ושם מילא 10 חודשים מלאים (כפי החוק)
האפשרויות שאני מכירה:
1. לשלוח להם גם את התלוש הזה, ולבקש התחשבות. עם הסבר מסודר מהו הבונוס ועל מה קיבלת (ואז, אם יסכימו תקבלי דמי לידה גבוהים יותר)
2. לשלוח להם את התלוש הזה בתביעת הפרשים, תביעה זו אפשר לשלוח עד 11 חודשים מהלידה , ואפשר לשלוח כל תלוש שיש בו תוספת לשכר שהיא בעבור חודשים שקדמו ללידה, גם הבראה וכו'

משתמש משודרג

משתמש סופר מקצוען
לא יודעת איך ראית את זה
אני הבנתי שהיא קיבלה את הטופס מעסיק שהמעסיק מילא, ושם מילא 10 חודשים מלאים (כפי החוק)
האפשרויות שאני מכירה:
1. לשלוח להם גם את התלוש הזה, ולבקש התחשבות. עם הסבר מסודר מהו הבונוס ועל מה קיבלת (ואז, אם יסכימו תקבלי דמי לידה גבוהים יותר)
2. לשלוח להם את התלוש הזה בתביעת הפרשים, תביעה זו אפשר לשלוח עד 11 חודשים מהלידה , ואפשר לשלוח כל תלוש שיש בו תוספת לשכר שהיא בעבור חודשים שקדמו ללידה, גם הבראה וכו'
צודקת!

rachelyS

משתמש רשום
לא יודעת איך ראית את זה
האפשרויות שאני מכירה:
אכן אני צריכה להגיש את התביעה של הדמי לידה אז מה שאת מציעה זה לשלוח להם את התלוש האחרון בו יש את הבונוס ולבקש מהם להתחשב או לחלופין במידה ולא מצליח לבקש הפרשים לאחר מכן .
יש אפשרות שונה לבקש מהמעסיק להכניס את התלוש של חודש הלידה גם לתביעת דמי הלידה או שזה לא תיקני מכיוון שמבקשים רק עשר חודשים שקדמו לתאריך הפסקת העבודה ?

shani123

משתמש מקצוען
אז זה אומר שהפסדתי את הסכום הזה שהוא גבוה למרות שלא עבדתי בו חודש מלא ?
בעיקרון הפסדת בחישוב הראשוני
גם אם המעסיק ירשום את התלוש הזה, באופן הרגיל הם לא יתחשבו בתלוש
אלא אם תבקשי במכתב מנומס (ואולי יתחשבו)
או שכבר תבקשי את זה בהפרשים וזהו... (לפעמים עדיף לקבל מייד כמה שאפשר ואח"כ לבקש הפרשים, במקום לעורר עכשיו שאלות ובדיקות מה שיעכב קצת/הרבה את קבלת דמי הלידה)

rachelyS

משתמש רשום
בעיקרון הפסדת בחישוב הראשוני
גם אם המעסיק ירשום את התלוש הזה, באופן הרגיל הם לא יתחשבו בתלוש
אלא אם תבקשי במכתב מנומס (ואולי יתחשבו)
או שכבר תבקשי את זה בהפרשים וזהו... (לפעמים עדיף לקבל מייד כמה שאפשר ואח"כ לבקש הפרשים, במקום לעורר עכשיו שאלות ובדיקות מה שיעכב קצת/הרבה את קבלת דמי הלידה)
תודה רבה !! יכול להיות מצב שמבקשת תביעה של הפרשים את יוצאת מפסידה יש צורך לערב משהו מקצועי לצורך בדיקה ?

פתגמית

משתמש חדש
אם התביעה הוגשה לאחר שיצא התלוש עם הבונוס, במידה והסכום של הבונוס הוא מעל 25% מהשכר הממוצע במשק, אז הסכום כבר נכנס לתביעה הראשונה, אם התביעה הוגשה לפני שהתלוש עם הבונוס התקבל, ניתן להגיש תביעה לתשלום הפרשים, ניתן לשלוח רק את התלוש ולהזדכות בהפרש.
במידה וסכום הבונוס נמוך מ25% מהשכר הממוצע, לא יתקבלו הפרשים ולא יכנס לחישוב דמי הלידה.

המוכשר !!!

משתמש מקצוען
תודה רבה !! יכול להיות מצב שמבקשת תביעה של הפרשים את יוצאת מפסידה יש צורך לערב משהו מקצועי לצורך בדיקה ?
בדרך כלל הפרשים מוסיף על החודשים הקודמים
זה לא אמור לגרום להפסד

מה שהיא התכוונה שכדאי קודם לבקש את הבסיס ואח"כ את התוספות

shani123

משתמש מקצוען
תודה רבה. מישהו אמר לי שאשתי חייבת 6 תלושים על מנת שאפשר יהיה להגיש את הבקשה. ידוע לך משהו על זה?
כן.
חייב להיות תקופה מסויימת שבה שילמה ביטוח לאומי (כשכירה / כעצמאית) ואז זכאית לקבל דמי לידה
6 חודשים מתוך 10 חודשים- מזכים ב6 שבועות של דמי לידה.
9 חודשים לפחות מתוך 15 - מזכים בדמי לידה מלאים
15 מתוך 22 - מזכים בדמי לידה מלאים.

פתגמית

משתמש חדש
כן.
חייב להיות תקופה מסויימת שבה שילמה ביטוח לאומי (כשכירה / כעצמאית) ואז זכאית לקבל דמי לידה
6 חודשים מתוך 10 חודשים- מזכים ב6 שבועות של דמי לידה.
9 חודשים לפחות מתוך 15 - מזכים בדמי לידה מלאים
15 מתוך 22 - מזכים בדמי לידה מלאים.
מס' הערות:
1) 6 חודשים מתוך 10 חודשים אחרונים מזכה ב8 שבועות דמי לידה - 56 יום.
2) 10 חודשים לפחות מתוך ה15 חודשים האחרונים. - דמי לידה מלאים 105 יום.
3) כמו"כ במידה ועבדה אצל המעסיק פחות מ12 חודשים אחרונים יכולה להיות זכאית לדמי לידה מלאים - 105 יום במידה ועבדה לפחות 10 חודשים, אך לא תהיה זכאית לתקופת הורות מלאה - 26 שבועות.
תודה רבה. מישהו אמר לי שאשתי חייבת 6 תלושים על מנת שאפשר יהיה להגיש את הבקשה. ידוע לך משהו על זה?

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  53  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה