תם יושב אוהלים
משתמש רשום
האם מסעדות ואולמות מקפידים על בישולי עכו"ם לדעת הבית יוסף.
נתקלתי במסעדה בהכשר אשכנזי מצוין שלא מקפידים...
לדעת הרמ''א הדלקת האש מספיקה
לדעת השו''ע דווקא שיהודי מניח את התבשיל על האש, אז הגוי יכול לגמור את הבישול. מקרה נוסף: אף אם הגוי הניח על האש אם יהודי מקרב את הבישול לפני שמגיע לחצי בישולו, גם כן מותר.
הגר"ע יוסף פוסק שגם ספרדים יכולים להקל כדעת הרמ"א במקום בבעלות יהודי.
האם הכשרויות מקפידות על כך?
נתקלתי במסעדה בהכשר אשכנזי מצוין שלא מקפידים...
לדעת הרמ''א הדלקת האש מספיקה
לדעת השו''ע דווקא שיהודי מניח את התבשיל על האש, אז הגוי יכול לגמור את הבישול. מקרה נוסף: אף אם הגוי הניח על האש אם יהודי מקרב את הבישול לפני שמגיע לחצי בישולו, גם כן מותר.
הגר"ע יוסף פוסק שגם ספרדים יכולים להקל כדעת הרמ"א במקום בבעלות יהודי.
האם הכשרויות מקפידות על כך?