אדם לעמל יולד
משתמש מקצוען
אשמח להפניה למקור החוק בנושא.
תודה מראש.
תודה מראש.
כלומר שאם אני גר בבניין עם 20 קומות, אני גר בקומה הראשונה והשכן בקומה 20... אז גם לי וגם לשכן שלי יש את אותה הזכות מהדלת שלי והלאה בתוך הקומה שלי?לא, אך כך מופיע בחוזה קנית דירה מול קבלן (אלא אם כן אתם מחזקים בדירה ישנה שאז מס' המטרים של הדירה נמדד ע"פ חלוקת חדר מדרגות)
לפי מה זה מתחלק. אשמח למידע.זה לא אחיד לכל הבניינים
יש ששטח הקומה הוא שטח 0 = שטח ציבורי
ויש ששייך לדיירי אותה קומה
לפי מה שמשורטט בתשריט בית משותף שלכםלפי מה זה מתחלק. אשמח למידע.
כן, זה ברור....נניח שאכן שייך לכל דיירי הקומות בשווה,
אני מניחה שלהעמיד זבל של השכן מקומה 20 מחוץ לדירה של קומה 1 זה נבזות,
ולא דוקא זבל... כל מה שמפריע....
זה כבר ענין של גזלהשאלה האם לוועד הבית שלי יש סמכות לזרוק לפח דברים שהוצאתי מחוץ לדלת.
את הוועד זה לא מעניין. הם לא דתיים. הם אומרים שחוקית זה שטח ציבורי. השאלה היא איפה החוק הזה...זה כבר ענין של גזל
אבל בענין של לזרוק
כן, את זה ראיתי.העתקה מכל זכות-
לפי מה שהדגשתי זה נראה שכל עוד לא נקבע אחרת בתקנון הבנין או באסיפת דיירים כללית, מותר לכם להניח צמוד לדלת את הנעליים או מטריות וכו', בתנאי שלא מפריע לאחרים לעשות שימוש סביר בשטח שזה אומר לעבור בצורה נורמלית מהבית שלהם לשטחים ציבוריים אחרים בבנין.
- כל השטחים המשותפים שייכים במשותף לכל בעלי הדירות, אלא אם כן נקבע אחרת בתקנון הבניין.
- אם לא נקבע אחרת בתקנון או באסיפה כללית של הדיירים, כל דייר רשאי לעשות בשטחים המשותפים שימוש סביר, ללא צורך בהסכמת שאר בעלי הדירות, כל עוד לא נפגעת יכולתם של שאר בעלי הדירות לעשות שימוש סביר בשטחים המשותפים.
- לגבי חלק מהשטחים המשותפים (למשל הגג), ניתן לקבוע בתקנון הבניין כי הם משויכים לאחת הדירות, ובמקרה כזה הם נהפכים לרכוש בעל אותה דירה.
- לגבי השטחים המשותפים שנועדו לשמש את כל בעלי הדירות (למשל חדרי מדרגות, מעליות ומקלטים), לא ניתן לשייך אותם בתקנון לדירה מסוימת.
אולי כדאי לך לברר אבל את החוק אצל עו"ד?
(ג)התייחסות מפורשת לחלל הקומה.
אני מבינה מזה שחלל הקומה זה אותו דבר כמו שאר הרכוש המשותף.כן, את זה ראיתי.
אני רק לא ראיתי שם התייחסות מפורשת לחלל הקומה.
אבדוק מול עו"ד.
אבל לפני זה היה כתוב שם מה מוגדר שטח משותף שזה חדר מדרגות, גג, מקלט וכדומה.אני מבינה מזה שחלל הקומה זה אותו דבר כמו שאר הרכוש המשותף.
אבל תשאל עו"ד...
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: