מידע שימושי האם מישהו יודע האם השטח שליד הדירות בתוך הקומה בבניין משותף, נחשב שטח ציבורי?

וייס1

משתמש מקצוען
לא, אך כך מופיע בחוזה קנית דירה מול קבלן (אלא אם כן אתם מחזקים בדירה ישנה שאז מס' המטרים של הדירה נמדד ע"פ חלוקת חדר מדרגות)

אדם לעמל יולד

משתמש מקצוען
לא, אך כך מופיע בחוזה קנית דירה מול קבלן (אלא אם כן אתם מחזקים בדירה ישנה שאז מס' המטרים של הדירה נמדד ע"פ חלוקת חדר מדרגות)
כלומר שאם אני גר בבניין עם 20 קומות, אני גר בקומה הראשונה והשכן בקומה 20... אז גם לי וגם לשכן שלי יש את אותה הזכות מהדלת שלי והלאה בתוך הקומה שלי?

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
זה לא אחיד לכל הבניינים
יש ששטח הקומה הוא שטח 0 = שטח ציבורי
ויש ששייך לדיירי אותה קומה

אקורד

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
נניח שאכן שייך לכל דיירי הקומות בשווה,
אני מניחה שלהעמיד זבל של השכן מקומה 20 מחוץ לדירה של קומה 1 זה נבזות,
ולא דוקא זבל... כל מה שמפריע....

אדם לעמל יולד

משתמש מקצוען
נניח שאכן שייך לכל דיירי הקומות בשווה,
אני מניחה שלהעמיד זבל של השכן מקומה 20 מחוץ לדירה של קומה 1 זה נבזות,
ולא דוקא זבל... כל מה שמפריע....
כן, זה ברור....
השאלה האם לוועד הבית שלי יש סמכות לזרוק לפח דברים שהוצאתי מחוץ לדלת.
(אם זה היה הזבל שלי הייתי שמח שיקח אותו במקומי... ;), אבל אני מדבר על נעליים שהילדים לפעמים מורידים מחוץ לדלת וכדומה).

ניחוחות

משתמש מקצוען
השאלה האם לוועד הבית שלי יש סמכות לזרוק לפח דברים שהוצאתי מחוץ לדלת.
זה כבר ענין של גזל
אבל בענין של לזרוק דברים, מזכיר לי שהיו לי פעם שכנים שמשאירים שקית זבל מאחורי הדלת
שהיתה ממש צמודה לדלת שלי אפילו במשך שבוע,
עד שבעלי היה זורק להם את הזבל ולמחרת היתה ניצבת בחוץ שקית חדשה

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
העתקה מכל זכות-

• כל השטחים המשותפים שייכים במשותף לכל בעלי הדירות, אלא אם כן נקבע אחרת בתקנון הבניין.
  • אם לא נקבע אחרת בתקנון או באסיפה כללית של הדיירים, כל דייר רשאי לעשות בשטחים המשותפים שימוש סביר, ללא צורך בהסכמת שאר בעלי הדירות, כל עוד לא נפגעת יכולתם של שאר בעלי הדירות לעשות שימוש סביר בשטחים המשותפים.
  • לגבי חלק מהשטחים המשותפים (למשל הגג), ניתן לקבוע בתקנון הבניין כי הם משויכים לאחת הדירות, ובמקרה כזה הם נהפכים לרכוש בעל אותה דירה.
  • לגבי השטחים המשותפים שנועדו לשמש את כל בעלי הדירות (למשל חדרי מדרגות, מעליות ומקלטים), לא ניתן לשייך אותם בתקנון לדירה מסוימת.
לפי מה שהדגשתי זה נראה שכל עוד לא נקבע אחרת בתקנון הבנין או באסיפת דיירים כללית, מותר לכם להניח צמוד לדלת את הנעליים או מטריות וכו', בתנאי שלא מפריע לאחרים לעשות שימוש סביר בשטח שזה אומר לעבור בצורה נורמלית מהבית שלהם לשטחים ציבוריים אחרים בבנין.
אולי כדאי לך לברר אבל את החוק אצל עו"ד?

אדם לעמל יולד

משתמש מקצוען
העתקה מכל זכות-

• כל השטחים המשותפים שייכים במשותף לכל בעלי הדירות, אלא אם כן נקבע אחרת בתקנון הבניין.
  • אם לא נקבע אחרת בתקנון או באסיפה כללית של הדיירים, כל דייר רשאי לעשות בשטחים המשותפים שימוש סביר, ללא צורך בהסכמת שאר בעלי הדירות, כל עוד לא נפגעת יכולתם של שאר בעלי הדירות לעשות שימוש סביר בשטחים המשותפים.
  • לגבי חלק מהשטחים המשותפים (למשל הגג), ניתן לקבוע בתקנון הבניין כי הם משויכים לאחת הדירות, ובמקרה כזה הם נהפכים לרכוש בעל אותה דירה.
  • לגבי השטחים המשותפים שנועדו לשמש את כל בעלי הדירות (למשל חדרי מדרגות, מעליות ומקלטים), לא ניתן לשייך אותם בתקנון לדירה מסוימת.
לפי מה שהדגשתי זה נראה שכל עוד לא נקבע אחרת בתקנון הבנין או באסיפת דיירים כללית, מותר לכם להניח צמוד לדלת את הנעליים או מטריות וכו', בתנאי שלא מפריע לאחרים לעשות שימוש סביר בשטח שזה אומר לעבור בצורה נורמלית מהבית שלהם לשטחים ציבוריים אחרים בבנין.
אולי כדאי לך לברר אבל את החוק אצל עו"ד?
כן, את זה ראיתי.
אני רק לא ראיתי שם התייחסות מפורשת לחלל הקומה.
אבדוק מול עו"ד.

ליטאי פשוט

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
התייחסות מפורשת לחלל הקומה.
(ג)
בעלי הדירות רשאים לקבוע בתקנון, כמשמעותו בסימן ג' לפרק זה (להלן – התקנון), שחלק מסויים של הרכוש המשותף יהיה צמוד לדירה פלונית, ובלבד שלא יקבעו זאת ביחס לחדרי מדרגות, מעליות, מקלטים ומיתקנים המיועדים לשמש את כל בעלי הדירות; הוצמד חלק מסויים מהרכוש המשותף לדירה פלונית, לא יחולו עליו הוראות פרק זה בנוגע לרכוש המשותף, ודינו לכל דבר כדין הדירה שאליה הוצמד.

החלק ברכוש המשותף
57. (א)
שיעורו של החלק ברכוש המשותף הצמוד לכל דירה יהיה לפי יחס שטח רצפתה אל שטח הרצפה של כל הדירות שבבית המשותף, זולת אם נקבע בתקנון שיעור אחר; בחישוב שיעורו של חלק כאמור לא יעברו את תחום חלקי המאה.

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים

ליטאי פשוט

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
אגב: תבדוק על מה אתה משלם ארנונה....
עריכה: שחלק מסויים של הרכוש המשותף יהיה צמוד לדירה פלונית
ועל זה משלמים ארנונה!
לסיכום: אם אתה משלם ארנונה על חלק משותף, זכות השימוש באותו חלק שייכת לך, ואם אתה לא משלם....

אדם לעמל יולד

משתמש מקצוען
אני מבינה מזה שחלל הקומה זה אותו דבר כמו שאר הרכוש המשותף.
אבל תשאל עו"ד...
אבל לפני זה היה כתוב שם מה מוגדר שטח משותף שזה חדר מדרגות, גג, מקלט וכדומה.

תרגום:
הקדמה:

רכוש משותף בבית משותף כולל את כל חלקי הבניין חוץ מהחלקים הרשומים כדירות

לכל דירה בבית משותף צמוד חלק בלתי מסוים ברכוש המשותף של הבניין

למידע נוסף ראו סעיפים 55, 57 לחוק המקרקעין
רכוש משותף בבית משותף כולל את כל חלקי הבניין המיועדים לשמש את כלל בעלי הדירות, מלבד החלקים הרשומים כדירות.
  • ברכוש המשותף נכללים החלקים הבאים:
    • הקרקע
    • הגגות
    • הקירות החיצוניים
    • המסד
    • חדרי המדרגות
    • המעליות
    • המקלטים
    • מתקני ההסקה או המים

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  109  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה