דרוש מידע האם מותר לשוטר לבקש ממני להתלוות אליו לתחנת המשטרה ע"מ לתת לי דוח תנועה

ELO

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
היי,
השבוע ביצעתי עבירת תנועה (עקפתי אוטובוס שעמד בתחנה + 2 מכוניות שמאחוריו, העקיפה הייתה בין 2 נתיבים שמסומנים בקווקוים עבים)
אני עקפתי בתמימימות, אבל המשטרה שראתה את זה טענה שעקפתי פקק תנועה (באמת היה שם פקק רק שהאוטובוס הסתיר לי את זה).
השוטרת טענה שהיא קראה לי ברמקול לפנות שמאלה ולא לחזור לנתיב אבל אני לא שמעתי (הרדיו היה דלוק באוטו).

בתכלס, כנראה לשוטרת לא היה פנקס ברכב אז היא לקחה ממני את הרשיון נהיגה ובקשה ממני להתלוות אליה לתחנת המשטרה ושם היא רשמה לי את הדו"ח (התחנה די קרובה) לקח לה לרשום בערך חצי שעה כי לטענתה היא לא רושמת בד"כ דוחות

שאלתי,
האם זה חוקי לבקש ממני להתלוות לתחנת משטרה לשם ביצוע מתן הדו"ח?
ממש התחננתי בפניה שתשחרר אותי בשביל שאוכל להוציא את הילדים (בתכלס איחרתי) וחטפתי צעקות שמותר לה לעכב אותי עד חצי שעה.

תילתן

משתמש סופר מקצוען
1. העבירה חמורה מאוד בפני עצמה
2. שוטר שמורה לך לעצור ואתה לא עוצר זו עבירה נוספת וחמורה בפני עצמה ''אי ציות להוראת שוטר''
אם לא פסלו אותך מלנהוג תגיד תודה

גלגל הצבעים

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה והפקת סרטים
היי,
השבוע ביצעתי עבירת תנועה (עקפתי אוטובוס שעמד בתחנה + 2 מכוניות שמאחוריו, העקיפה הייתה בין 2 נתיבים שמסומנים בקווקוים עבים)
אני עקפתי בתמימימות, אבל המשטרה שראתה את זה טענה שעקפתי פקק תנועה (באמת היה שם פקק רק שהאוטובוס הסתיר לי את זה).
השוטרת טענה שהיא קראה לי ברמקול לפנות שמאלה ולא לחזור לנתיב אבל אני לא שמעתי (הרדיו היה דלוק באוטו).

בתכלס, כנראה לשוטרת לא היה פנקס ברכב אז היא לקחה ממני את הרשיון נהיגה ובקשה ממני להתלוות אליה לתחנת המשטרה ושם היא רשמה לי את הדו"ח (התחנה די קרובה) לקח לה לרשום בערך חצי שעה כי לטענתה היא לא רושמת בד"כ דוחות

שאלתי,
ממש התחננתי בפניה שתשחרר אותי בשביל שאוכל להוציא את הילדים (בתכלס איחרתי) וחטפתי צעקות שמותר לה לעכב אותי עד חצי שעה.
מבלי להביע דעה אישית על המקרה.

א. יש לשוטר תנועה סמכות לעכב עד 3 שעות, יכולת לסרב להתלוות אליה לתחנה אבל אז זה היה מעכב אותך יותר כי היא הייתה מבקשת שתגיע ניידת סיור אחרת ותתן דו''ח.

ב. במקרה שלך שלא צייתת להוראותיה לעצור (לא שמעתי זה לא קביל... כולם לא שומעים ולא רואים...) זה חמור מאוד ותגיד תודה לה' שלא סיבכו אותך בזה.

בכל מקרה אחרי שקיבלת את הדו''ח אתה יכול להתלונן על המקרה, אבל אל תתלה תקוות במח''ש

שמחת חיים

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
לפעם הבאה -
אני התחננתי בפניו שאני ממש ממהר
והוא הסכים שאביא לו מספר זהות וכו', והוא ביקש מחבר שיבדוק לו בטבלט ושיעלה לו את הרשיון שלי...
(הוא היה ללא הטבלט)

קוויק

משתמש מקצוען
בענין דומה,
שפשפתי לפני חודש ניידת שעמדה באמצע הכביש, בצורה שהשאירה מקום ממש צר לעבור.
למרות שהיה לה מקום להעלות קצת על המדרכה, חנתה בצורה כזאת
השוטרת לקחה ממני רישיון, ואמרה לי לדווח לביטוח, לרכב שלי לא ארע שום נזק

1. הייתי אמורה גם אני לבקש רישיון מהשוטרת? היא לא נתנה לי, והרגשתי דבילית לבקש, מצד שני לפנות ככה לחברת הביטוח זה עם מידע חסר
2. אם רכב שהוא לא ניידת היה חונה שאותו מקום, ללא ספק הוא זה שהיה סופג את הנזק, השאלה אם עצם זה שזה ניידת מתיר להם לחנות איפה שבא להם, ככה שאני אמורה לשלם על הנזק

מישהו התנסה ויודע?

תילתן

משתמש סופר מקצוען
בענין דומה,
שפשפתי לפני חודש ניידת שעמדה באמצע הכביש, בצורה שהשאירה מקום ממש צר לעבור.
למרות שהיה לה מקום להעלות קצת על המדרכה, חנתה בצורה כזאת
השוטרת לקחה ממני רישיון, ואמרה לי לדווח לביטוח, לרכב שלי לא ארע שום נזק

1. הייתי אמורה גם אני לבקש רישיון מהשוטרת? היא לא נתנה לי, והרגשתי דבילית לבקש, מצד שני לפנות ככה לחברת הביטוח זה עם מידע חסר
2. אם רכב שהוא לא ניידת היה חונה שאותו מקום, ללא ספק הוא זה שהיה סופג את הנזק, השאלה אם עצם זה שזה ניידת מתיר להם לחנות איפה שבא להם, ככה שאני אמורה לשלם על הנזק

מישהו התנסה ויודע?
השאלה לא מספיק ברורה.
בכל אופן אם היא בפעילות מבצעית היא יכולה לעמוד גם לרוחב הכביש ולסגור אותו לחלוטין

היי,

שאלתי,
הנתיב השני היה לכיוון הנגדי ?
כאילו מה הבעיה לעקוף משמאל?

ELO

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הנתיב השני היה לכיוון הנגדי ?
כאילו מה הבעיה לעקוף משמאל?
האמת שגם אני לא ממש מבינה מה הבעיה... בדו"ח רשום שהתנהגתי בדרך שקיפח זכויות אדם והשתמשתי שימוש מלא בדרך בכך שעקפתי פקק תנועה שהיה בנתיב ישר ועקפתי אותו דרך נתיב שמאלי ונדחפתי חזרה לנתיב ישר.
נראה לי שמה שהפריע לשוטרת שהיא קראה לי ברמקול 3 פעמים לפנות שמאלה ולא להמשיך ישר ולצערי לא שמעתי :(

ELO

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
האמת שאני בעיקר רוצה לדעת האם זה חוקי מצד השוטרת לבקש ממני להתלוות אליה לתחנת משטרה.
כי ספרתי לקרוב משפחה את הסיפור (הוא שוטר תנועה) והוא אמר לי שהבקשה לא חוקית וזה עילה לביטול הדו"ח.

גלגל הצבעים

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה והפקת סרטים
האמת שגם אני לא ממש מבינה מה הבעיה... בדו"ח רשום שהתנהגתי בדרך שקיפח זכויות אדם והשתמשתי שימוש מלא בדרך בכך שעקפתי פקק תנועה שהיה בנתיב ישר ועקפתי אותו דרך נתיב שמאלי ונדחפתי חזרה לנתיב ישר.
נראה לי שמה שהפריע לשוטרת שהיא קראה לי ברמקול 3 פעמים לפנות שמאלה ולא להמשיך ישר ולצערי לא שמעתי :(
למה כולם נשארו בנתיב הימני? בגלל שרצו לפנות ימינה? ולמה חזרת לנתיב הימני?

ELO

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
למה כולם נשארו בנתיב הימני? בגלל שרצו לפנות ימינה? ולמה חזרת לנתיב הימני?
נשארו בנתיב כי רצו להמשיך ישר, חזרתי כי רציתי להמשיך ישר.
בכל אופן ממש לא תכננתי לעקוף פקק, היה אוטובוס חונה ורציתי לעקוף רק אותו. למעשה היה לפניו פקק.

בכל אופן, אסור לעבור בין נתיבים?

גלגל הצבעים

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה והפקת סרטים
נשארו בנתיב כי רצו להמשיך ישר, חזרתי כי רציתי להמשיך ישר.
בכל אופן ממש לא תכננתי לעקוף פקק, היה אוטובוס חונה ורציתי לעקוף רק אותו. למעשה היה לפניו פקק.

בכל אופן, אסור לעבור בין נתיבים?
עקיפה זה כששני הנתיבים לאותו כיוון, ובאחד מהם התנועה איטית.

אבל ברגע שיש פיצול בין נתיבים שממשיכים לכיוונים שונים, ואדם עובר לנתיב שלא מיועד לו כדי לעקוף עומס - זה בדיוק נקרא לעקוף תור, כמו לבוא בקופה מהצד השני ולומר ''היה פנוי''

אנוכי

משתמש מקצוען
סעיף 21 קלאסי, ואין דרך לערער על זה אם יש תיעוד.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  9  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה