כללי האם מותר לקחת עבודה שלי ולהעביר למשהו אחר?

תמימה

מעטפת אישית מושלמת. בשבילך.
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
לכל חברי הפורום היקרים!
יש נושא שממש מפריע לי שנים, והיות והיום זה קרה לי שוב, והפעם דווקא במשפחה, שזה עוד יותר מעצבן, אז החלטתי לפתוח את זה כאן.
קרה לכם פעם שהכנתם עיצוב, מודעה, לוגו, פרוספקט, והנה אתם רואים את התוצאה המוגמרת ומגלים שיד אחרת בחשה בעבודתכם.
לא משנה מאיזו סיבה זה נעשה, אותי זה מרתיח לגמרי, כי בעיני גם אם יש טענות / הערות / שינויים / תיקונים, אז בבקשה, בואו דברו איתי, אל תעשו לי מאחורי הגב, זאת יצירה שלי, וכמו שלא הייתי סובלת שיחנכו את הילד שלי שלא על פי דרכי כך אני לא סובלת שישנו את העיצוב שהשקעתי בו שעות.
בעבר עבדתי במקום שלא היתה בו התחשבות מינימלית בענין, היו שם צוות מנהלות שתמיד היו מגיעות בשעות בהן לא עבדתי ואמרו למשהי אחרת לשנות את העיצובים שלי, כמובן בלי שאני אדע ואחר כך הייתי רואה את זה מודפס! בכל פעם זה כאב לי, אי אפשר לדבר איתי בטלפון/ לשאול מתי אני נמצאת וכו', רק להביא משהו שיעשה לי מאחורי הגב וישנה את מה שעשיתי, ולגמרי לא לטעמי? עכשיו זה קרה לי עם גיסותי, וזה ממש מעצבן, כי הן יכלו להגיד לי את נקודת השינוי, כמובן שהם אומרים שעשיתי מאד יפה ולא היה ברירה בגלל רגישות מסוימת במשפחה, יפה מאד, אבל למה אי אפשר לומר לי? למה לעשות לי מאחורי הגב?
מה אתם אומרים? ובכלל, זה מותר הלכתית להתערב בעבודה של השני? אני באופן אישי מעולם לא הסכמתי במקום העבודה שהזכרתי (שברוך ה' זכיתי לעזוב אותו על כל היחס הלא אנושי שבו) מעולם לא התערבתי בעבודות של אחרים ללא בקשת רשות.
אשמח לשמוע את דעת חברי הפורום היקרים!

twiti

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
כואב הדבר

עצתי היא להבא כדי שדברים אלו לא יחזרו על עצמם שוב
כל עבודה שאת עושה ישר לדיסק אונקי ולא לשמור במחשב
בפרט שיש עוד אנשים שמשתמשים במחשב

תמימה

מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
נראה לי שכוונתי לא הובנה, שלחתי את העבודה כבר ללקוח, והוא מסר אותה למשהו ששינה אותה, זה לא שגנבו לי את העבודה ובמחשב שלי רק אני משתמשת. הענין פה הוא לא גניבת העבודה אלא שקלקלו לי אותה וכביכול חותמים עליה את שמי.

תמימה

מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
לא ממש לא, שלחתי כ-pdf
אבל גרפיקאית יכולה לפתוח את זה בתוכנה גרפית ולשנות.
ובמקום שעבדתי פשוט פתחו לי מהמחשב את הקובץ פיתוח, אולי באמת הייתי צריכה להצפין את
הקבצים שלי בשמות קוד...
אבל מה אתם אומרים על עצם המעשה?
לא מזמן אמרה לי קולגה אחת ש-2 גרפיקאים לעולם לא יוכלו לעבוד על אותו קובץ, כי לכל אחד יש את הטעם שלו, הסכמתי עם זה בכל לב...
ואני חושבת שאף אחד לא סובל שיתערבו לו במשהו שהוא השקיע בו.

טוליפ

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מבינה לגמרי. קרה לי גם מקרה כזה עם לקוחה שהכנתי לה עיצוב, הייתה מרוצה. הראתה את זה לקרובת משפחה שנתנה הערות על מה שנתנה,בכל אופן הורידה את הבטחון ללקוחה. ואז הלכה עם זה לבית דפוס וביקשה מהגרפיקאית שלהם 'שתשחק קצת עם האותיות'(טיפוגרפיה) ההיא מתחה אותיות ולא יודעת מה עוד רק כדי 'לשחק'.
ההרגשה היא באמת שנגעו לי בעיצוב שלי, ביצירה שלי. לא יודעת למה אין קו אדום לגרפיקאיות שלא נוגעים בעיצוב שמישהי אחרת עשתה. הכי הרבה תכיני חדש. זה בדיוק כמו לשנות ציור של צייר, אני לא רואה הבדל.

ch3

משתמש פעיל
בשביל זה יש חוזה עבודה. ואמור להיות רשום שם הכל, ברחל בתך.

דן כהן

משתמש צעיר
על פי חוק זה מותר. מצפונית זה יכול להיות מובן ולא מובן.

מה שכן, חובה על המתקן וכו' להשמיט את הקרדיט.

20% יתעצבנו על ההשמטה (כביכול אי נתינת קרדיט)

80% ישמחו על זה שהתיקונים (ע"פ רוב זוועתיים - כמו תיקוני עיתונים\מקומונים וכו') והמודעה לא מיוחסת להם.

מנוחהלה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
שאלה מכיוון קצת שונה-
השעה הרבה אחר חצות
העיתון בדרך לרדת לדפוס
צריך רק איזה שינוי קטן
הגרפיקאית שיושבת במערכת, שמורות עיניה נעצמות,
מזיזה וגוררת... כמובן שהתוצאה לא מדי מרנינה
אבל מה לעשות זה מה יש...
הלקוח מאשר, הכל טוב ויפה.
מה כעת? להוריד את הקרדיט או להשאיר?

חני איסחקוב

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
וואי זה נסיון מה זה לא פשוט. מישהי מהמשפ' ביקשה עיצוב.
עיצבתי.
שעות.
באמת שעות.
משהו רציני, יצא מדהים.
ההיא באה, "לא התכונתי לזה"
סבבה.
אבל אז הגיע המשפט הבא:
"אבל אפשר את הקובץ פתוח? שאני אשתמש באפקטים?"
:eek::eek::eek:
הבאתי לה.
אח"כ קיבלתי דש"ים מקרובים שהיא מה זה התאכזבה מהעיצוב שלי...
הרגשתי סוג של עקדה. באמת.
אבל תכל'ס?
זה סוג של בעיה בטאקט.
מי שאין לו את זה- אין לו את זה.
ואני מודה לה' שלי יש לפחות את החוש הדק לא לשנות/להעיר/לקחת מתי שלא במקום.
ומי שאין לו את זה- אין לו את זה.

תמימה

מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
תודה לכם על כל התגובות, אני ממש מודה לכם שהבנתם אותי, עד עכשיו חשבתי שאולי אני מדי אנוכית, ואפילו קבלתי תגובות כמו מה אכפת לך, או במקום העבודה ההוא - את עובדת כאן של המקום וזה לא פרטי שלך, תכלס מי שבתחום מבין כמה זה מעצבן. ואני ממש מודה לכם שהבנתם אותי. כל הכבוד!

דן כהן

משתמש צעיר
נכתב ע"י מנוחהלה;2322701:
שאלה מכיוון קצת שונה-
השעה הרבה אחר חצות
העיתון בדרך לרדת לדפוס
צריך רק איזה שינוי קטן
הגרפיקאית שיושבת במערכת, שמורות עיניה נעצמות,
מזיזה וגוררת... כמובן שהתוצאה לא מדי מרנינה
אבל מה לעשות זה מה יש...
הלקוח מאשר, הכל טוב ויפה.
מה כעת? להוריד את הקרדיט או להשאיר?

לבקש אישור מהמעצב\ת

ואם אין אישור לעדכן אותו במייל שהורידו את הקרדיט כדי שלא לפגוע בשמו.

על פי רוב יתקבל בהבנה.

אתי בן-שם

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
לי קרה שגיליתי בעיתון מודעה עם הקרדיט שלי! שלקחו בסיס שלי, והוסיפו בלונים ירוקים וכדו' לכבוד פורים... זוועה אמיתית!
לא היה לי כח להלחם, למרות שיכולתי לדעתי לבקש פיצויים על הביזיון
(חברות שראו את המודעה סיפרו שלא הבינו מה קרה לי הפעם...)

אולי מעניין אותך גם...