משהו יודע האם מותר למכור עוגות ביתיות?ובכלל אוכל ביתי?אני שואלת בשביל משהי...
בכללי? או בקורונה?משהו יודע האם מותר למכור עוגות ביתיות?ובכלל אוכל ביתי?אני שואלת בשביל משהי...
מומלץ מאיזו בחינה?מותר וממולץ..
כמובן בחנויות מעדני שבת צריך קבלות..
(כמובן ללא אישור משרד הבריאות
אין כזה דבר מכירה מאפים מהבית אם אישור או הכשר..)
ממליץ למחוק בהקדם, כי 'עד אחד נאמן באיסורים', בודאי שכן!"אין עד אחד נאמן באיסורים"
מומלץ מאיזו בחינה?
מבחינה כשרותית זו לא ממש בעיה (אם אין לך הכשר מסודר)
" כי עד אחד נאמן באיסורים"
מבחינה בטיחותית - ג"כ לא כ"כ בעיה (אם אין לך אישור של משרד הבריאות, מי יודע כמה המפעלים שיש להם אישור של משרד הבריאות לא כ"כ שומרים על כללי הגיינה בסיסיים?)
אין אפשרות מבחינה חוקית לייצר מוצרי אוכל בבית ולמכור.אני מתכוונת מבחינה חוקית בעיקר?האם מותר?האם יש רישיון לדבר כזה?
בכלל לא בטוח שחייבים לכל הדעות להפריש חלה מעיסה כזאת, בטח שלא בברכה.ממליץ למחוק בהקדם, כי 'עד אחד נאמן באיסורים', בודאי שכן!
ומעיקר הדין אין חיוב בהכשר - כאשר יש לאדם חזקת כשרות.
יש טוענים שהיות ומדובר בממון שלו אז זו בעיה, אולם רבים מאד מההכשרים המקובלים לא רואים זאת כבעיה, שהרי הם מאפשרים למשגיחים לקבל את המשכורת מבעל העסק, וד"ל.
למעשה, ודאי שכדאי הכשר.
סיפר לי רב חשוב שראה בבני ברק אברך יר"ש שמוכר טשולנט בליל שישי, ושאל אותו אם יש לו הכשר. הוא לא הבין למה, כל המוצרים כשרים.
שאלהו הרב: האם הפרשת חלה מה'קישקע'?
הלם. לא. מי חולם על כזה רעיון?
אבל היא היתה בשיעור חייב בחלה - - -
שיעשירו את משכרתו של יולי'לה שלנוולהיפרד מכמה מיליונים על הדרך.
1. אתה לא איש של 'לא כל הדעות', בטח לא במכירה לציבור.בכלל לא בטוח שחייבים לכל הדעות להפריש חלה מעיסה כזאת, בטח שלא בברכה.
1. לא אמרתי את זה כדי שיפסקו כך הלכה, אבל כדי להוריד את הלחץ של אנשים שבטוחים שאם הם אכלו קישקע בבר מצווה של השכנים הם עברו על איסור חלה, אז שידעו שלשיטת הרבה פוסקים אין את החשש הזה.1. אתה לא איש של 'לא כל הדעות', בטח לא במכירה לציבור.
2. אמר לי את זה רב, באישי אוכל לתת לך את שמו.
3. למה לא?
אוקי תודה רבה,אין אפשרות מבחינה חוקית לייצר מוצרי אוכל בבית ולמכור.
כדי לייצר ולמכור אוכל צריך להוציא רשיון ייצרן
ולהיפרד מכמה מיליונים על הדרך.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: