עזרה האם לאדם סוכרתי- מבוגר יש בעיה עם קמח?

ניהול דירות

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אני רוצה לאפות לו משהו ללא סוכר,
האם אני צריכה להתנזר מעוד משהו, או שמספיק להחליף את הסוכר?
 

ניהול דירות

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אז מה עושים?
איזה עוגה אפשר להכין? במתכונים ברשת יש ללא סוכר עם קמח ויש ללא גלוטן,

מישהי יודעת להגיד לי בודאות, ואולי גם לכתוב לי מתכון.

תודה רבה
 

MPשלוש

משתמש מקצוען
כטרום סוכרתית, פחמימה = סוכר.

קמח מלא עדיף מאד במעט על קמח לבן.

עוגה למה? לארוע? לשבת? לנשנוש?

אם יש לך אפשרות להשיג קמח שקדים (שזה בעצם שקדים טחונים דק) יש לי כמה וכמה מתכונים.

ויש בלוג (צריך לבדוק אם החסימה מאפשרת) שנקרא הכל זהב - מתכונים של גולדי לסןןכרתיים, שיעול מאד לעזור
 

סחלבים

משתמש מקצוען
משיחה עם דיאטנית:
קמח מלא הוא סוכר שמתפרק לאט בגוף
ולכן הגוף מצליח יותר להתגבר עליו
קמח לבן מתפרק מיד וזה מה שבעייתי אצל הסוכרתיים.
לכן קמח מלא עדיף פי כמה וכמה.
ו
 

אברימי

מנהל פורום סוכרת
מנהל
מנוי פרימיום
סוכרתי מקצוען - זה שלפני שהוא מסתכל על המחיר הוא מסתכל על כמות הפחמימות במוצר.
פחמימות מעלות סוכר. נקודה. יש הבדל בין הפחמימות השונות במהירות התפרקותן וכתוצאה מכך במהירות עליית ערכי הסוכר.
כל פחמימה שמעורבת עם שומנים / חלבונים תתפרק לאט יותר (צ'יפס עדיף מפירה...)
 

נר ריחני

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
סוכרתי מקצוען - זה שלפני שהוא מסתכל על המחיר הוא מסתכל על כמות הפחמימות במוצר.
פחמימות מעלות סוכר. נקודה. יש הבדל בין הפחמימות השונות במהירות התפרקותן וכתוצאה מכך במהירות עליית ערכי הסוכר.
כל פחמימה שמעורבת עם שומנים / חלבונים תתפרק לאט יותר (צ'יפס עדיף מפירה...)
מעניין
למה ציפס עדיף על תפוחי אדמה?
 

לילי 1

משתמש מקצוען
בקשו ממך להכין עוגה?
אם כן, הכוונה היתה ככל הנראה לעוגה עם תחליף סוכר. זאת עוגת סוכרתיים ממוצעת וככה מכינים בדרך כלל. אי אפשר להכין עוגה בלי פחמימות בכלל

קיימת העדפה לעוגות גבינה בגלל התכולה הנמוכה של קמח

במשפחה שלי כמה סוכרתיים כך שיצא לי לטעום עוגות גבינה עם תחליף סוכר
מה אומר, איכס
(כנראה עניין של טעם)
 

MPשלוש

משתמש מקצוען
אשמח למתכונים. תודה רבה.


בבקשה,

המתכונים הם של גולדי אלישר - שכתבה את הספר "הכל זהב".

קראנץ שוקולד דל פחמימה
בצק

200 גרם מוצרלה מגורדת

כף גבינת שמנת

להמיס כ40 שניות במיקרו

להוסיף

ביצה ולערבב היטב ולהוסיף

150 גרם קמח שקדים

2 כפות חמאת לוז

20 טיפות סוכרלוז

כף אבקת אפיה

ליצור בצק לשטח בין 2 ניירות אפיה בעזרת מערוך.

מילוי

100 גרם שוקולד 85%

2 כפות חמאת לוז

15 טיפות סוכרלוז

להמיס כ40 שניות במיקרו.

למרוח על הבצק לפזר מעל אגוזי מלך כתושים ולגלגל לכרוכית לאחר מכן לחצות אותה באמצע …ולקלוע צמה מ2 הכרוכיות

לאפות כ30 דקות בחום 170 מעלות עד להשחמה
 

MPשלוש

משתמש מקצוען
בראוניז דל פחמימה

100 גרם שוקולד 85%
125 מל חלב קוקוס
כפית אבקת אפיה
תמצית וניל/אייריש קרים
2 כפות חמאת שקדים
3 ביצים
50 גרם שברי אגוזים
20 טיפות סוכרלוז
אופן הכנה
להמיס את השוקולד עם החלב קוקוס במיקרו כ40 שניות,להעביר לקערה להוסיף את הביצים לערבב היטב ,להוסיף את שאר החומרים ולערבב היטב
לשטח בתבנית מלבנית 20×30 ומעל לפזר את שברי האגוזים
לאפות כ20 דקות בחום 170 מעלות
 

MPשלוש

משתמש מקצוען
עוגיות עבאדי
150 גרם קמח שקדים
50 גרם שומשום
ביצה
1/4כוס שמן זית
ללוש כל החומרים
ליצור עוגיות עגולות / מקלות
לאפות עד להזהבה
 

קפוצון

משתמש מקצוען
לחם טחינה - עוגה ללא גלוטן לדברי הדיאטנית שלי ניתן לאכול חופשי בין הארוחות
מצרכים:
6 כפות טחינה גולמית
7-8 שקיות סוכלוז
4 ביצים
כפית אבקת אפיה
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-מערבבים את החומרים (בעזרת כף/מטרפה) לפי הסדר עד לקבלת בלילה חלקה ויוצקים לתבנית משומנת.
-מכניסים לתנור ואופים במשך כ-20 דקות עד להזהבה יפה. נועצים קיסם במרכז הלחם- אם יוצא יבש, הלחם מוכן.
-מוציאים את הלחם מהתנור ומניחים לו להתקרר. לאחר מכן ניתן לפרוס אותו.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  57  פעמים

לוח מודעות

למעלה