האם כדאי לשנות מסלולים כפי שמציעים לי

טובמאד

משתמש רשום
שלום

אחד המסלולים במשכנתא שלי הוא 330 א"ש ל18 שנה בקבוע צמוד עם שיעור ריבית שנתית של 2.91.

פניתי לבנק בשביל לבדוק אפשרויות שלא יהיה סכום כ"כ גבוה בצמוד, ואז הציעו לי להעביר 220 א"ש מתוך ה330 למסלול קבוע לא צמוד עם ריבית של 5.75, שיוצא חודשית 1384.

רציתי לשמוע מה דעת המומחים בנושא.

תודה

ז.א.ב משכנתאות

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
שלום רב
לדעתי עדיף להשאיר את הקבוע צמוד יחיסת הריבית אצלך מאוד זולה.
במקרה שהסיבה למיחזור זה התייעלות כלכלית
עדיף להעביר כבר למסלול משתנה לא צמודה.
בהצלחה

טובמאד

משתמש רשום
תודה על התגובה. העניין הוא ש330 א"ש זה המינימום שחייב להיות במסלול קבוע (יש אחוז מינימום שצריך להיות בקבוע)...

ari1980

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
שלום

אחד המסלולים במשכנתא שלי הוא 330 א"ש ל18 שנה בקבוע צמוד עם שיעור ריבית שנתית של 2.91.

פניתי לבנק בשביל לבדוק אפשרויות שלא יהיה סכום כ"כ גבוה בצמוד, ואז הציעו לי להעביר 220 א"ש מתוך ה330 למסלול קבוע לא צמוד עם ריבית של 5.75, שיוצא חודשית 1384.

רציתי לשמוע מה דעת המומחים בנושא.

תודה
לא הייתי מעביר לקלצ בפער כזה.

הון ובית

נדל"ן. משכנתאות. כלכלת המשפחה
מנהל
מנוי פרימיום
תודה על התגובה. העניין הוא ש330 א"ש זה המינימום שחייב להיות במסלול קבוע (יש אחוז מינימום שצריך להיות בקבוע)...
המינימום הוא בלקיחה.
אבל, זה נכון שאי אפשר להפוך קבוע למשתנה.
אני כן הייתי מנסה להפוך לקל"צ, אבל לא בריבית הזו, אלא שואף להרבה פחות.
השאלה גם, מה עוד יש בשאר המסלולים..

טובמאד

משתמש רשום
תודה רבה לכול העונים. @הון ובית אלו שאר המשלולים:

1. 400 א"ש קל"צ 4.9% ריבית ל30 שנה. נשאר לשלם עדיין 397 א"ש
2. 1460000 משתנה לא צמוד עוגן+1.30 ל30 שנה. נשאר לשלם 1450000.

אשמח לתגובתכם. תודה

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה