אז זהו, שקרנות כספיות, בגלל הנזילות שלהם, קונים ומוכרים קוניםומוכרים, לא עם מידי הרבה חשבון (העיקר שהכסף לא ישכב סתם), כך שלכאו' כל פעם דרך פקיד, זה גם מסורבל.אפשר פשוט לרכוש דרך פקיד.
בבנק אחר (לא פועלים) עשיתי באתר בלי לחתום קודם,אפשר פשוט לרכוש דרך פקיד.
תוך כמה זמן נכנס הכסף לחשבון במקרה של מכירת הקרן ומשיכת הכספים לחשבון הבנק?אתה יכול לשקול רכישת קרן כספית דרך Fair במקום דרך הבנק.
באמצעותם בדומה לבנק אין עמלת קניה/מכירה על קרנות כספיות וגם אין דמי ניהול,
ניתן לרכוש החל מ 250 ש"ח ומעבר לכך יש יתרון נחמד - ניתן לבצע הוראת קבע חודשית.
כך שחוץ מזה שההשקעה בוצעה דרך מקום אחר (שהוא רגולטיבי וחבר בורסה בישראל) אני לא רואה כאן חיסרון.
בדרך זו אתה יכול לבצע העברה בנקאית אליהם וחוסך את הטירחה ללכת לבנק לעת עתה,
בהזדמנות הבאה שתהיה בבנק תחתום על הדרך בכדי שיהיה לך לעתיד.
עלות משיכת הכספים היא רק החל מהפעם השישית באותה שנה,תוך כמה זמן נכנס הכסף לחשבון במקרה של מכירת הקרן ומשיכת הכספים לחשבון הבנק?
ואגב, שכחת לציין שעלות משיכת כספים הינה בסך 5.2 ש"ח (פלוס מע"מ?), בעוד שבבנק גם זה ללא עלות. כך שמי שרוכש קרנות כספיות לא בתור אפיק השקעה, (בשביל זה ישנם אפיקים אחרים), אלא בעיקר בגלל נזילות הכסף, זה מהווה חיסרון שלא קיים בבנק.
אשמח לשמוע, אם יש, איזשהם מעלות שיש בפייר שאין בבנק. (חוץ מללכת לחתום).עלות משיכת הכספים היא רק החל מהפעם השישית באותה שנה,
זאת אומרת ש 5 הפעמים הראשונות הן בחינם.
מבחינת עלויות כלל לא אמור להיות עבורו הבדל.
לגבי זמן המשיכה צריך לוודא למולם מה ההתחייבות,
אבל גם כאשר אתה רוכש בבנק ורוצה למכור אז תצטרך להמתין למכירה (שמתבצעת כל יום שיש בו מסחר בשעה 15:00) ואז לסליקת הכסף לחשבון שלך שגם יכולה לקחת עוד יום עסקים.
זה לא שבבנק הנזילות היא 100% מיידית כמו כסף שנמצא "במזומן", אבל זה אכן הכי קרוב לכך.
אני מעריך שגם המשיכה מ Fair נכנסת פחות או יותר לאותו לוח זמנים,
אולי בתוספת של יום עסקים אחד (כפי שציינתי צריך לבדוק למולם אם רוצים לדעת מה "ההתחייבות" מצידם מבחינת זמן, יצא לי לרכוש דרכם קרן כספית אבל טרם למשוך לבנק).
לדעתי רק העניין של ללכת לחתום - זו המעלה שהוא חיפש ולכן התשובה שלי היתה רלוונטית.אשמח לשמוע, אם יש, מעלה אחת בפייר שאין בבנק. (חוץ מללכת לחתום).
כבוד לי להיות כאן (:היי דניאל ברוך הבא.
כבוד שאתה פה.
אשמח להבין משהו שמציק לי.
משום מה התקבל אצלי הרושם שקרן כספית לא יכולה להיות בהפסדים.
והנה אתמול והיום יש מינוסים קטנטנים בקרנות.
זה קורה הרבה?
למה זה קורה?
לדבריך זה אומר שזה יתקן את עצמו, כי הקרן הרי לא סוחרת באגח אלא פודה אותה בתאריך היעד, נכון?!כבוד לי להיות כאן (:
בכללי קרן כספית בטווח של יותר משבוע - שבועיים לא אמורה להיות בהפסדים למעט מקרים ממש חריגים.
אך עם זאת כאשר מסתכלים ברמה היומית אז בהחלט יתכן שיהיו ימים של ירידות מעת לעת של כמה פיפסים (נניח 0.03%).
איך זה קורה?
קרן כספית משקיעה חלק מכספיה באמצעות אג"ח בנק ישראל לטווח קצר (נקרא מק"מ).
אתמול חלק מהמקמים ירדו וזה גרם לירידה בקרן הכספית,
אתה יכול לראות כאן באתר הבורסה לניירות ערך את רשימת המקמים ולצפות בתנודה שלהם מדי יום מסחר.
למה זה קורה?
לרוב זה יקרה כאשר השוק יעריך שהריבית בישראל צריכה להיות גבוהה יותר לעומת הצפי שהמקמ מגלם.
זה יגרום למחיר המקמ לרדת בטווח הקצר,
אך עם זאת עדיין במועד הפדיון שלו (לכל מקמ יש מועד פדיון אחר) הוא יגיע לשער 100.
הוא מדבר על הפעם הראשונה, עצם פתיחת האישור למסחר בניי''ע.בפועלים רוכשים קרן כספית דרך האינטרנט
אין צורך בהגעה לסניף
אני רוכש מידי חודש דרך האתר.
גם זה אין צורךהוא מדבר על הפעם הראשונה, עצם פתיחת האישור למסחר בניי''ע.
דרך החשבון שלי אני מועבר לאתר שוק ההון, וכשאני בא לרכוש, הוא כותב לי שאני צריך ללכת לסניף... אולי יש לינק אחר לאתר ישיר שלהם, שבו אפשר גם בלי לגשת לסניף? אם יש לך קישור, אשמח.גם זה אין צורך
יש באתר האישי של החשבון שוק ההון
פשוט להיכנס ולרכוש
לדעתי תנסה לפתוח פניה חדשה לבנקאידרך החשבון שלי אני מועבר לאתר שוק ההון, וכשאני בא לרכוש, הוא כותב לי שאני צריך ללכת לסניף... אולי יש לינק אחר לאתר ישיר שלהם, שבו אפשר גם בלי לגשת לסניף? אם יש לך קישור, אשמח.
@דניאל נבון תודה. אך אני מעדיף דרך הבנק. הכי פשוט והכי יעיל, וללא התניות כל שהם.
אנסה. מקווה שיועיל.לדעתי תנסה לפתוח פניה חדשה לבנקאי
תנג'ז שאתה רוצה לחתום דרך האתר/מייל
אל תגיד לו שאתה רוצה רק קרן כספית!!!
כי אז אין להם אינטרס - כי זה ללא עמלות
תגיד שאתה רוצה לקנות כל מיני דברים. (אתה לא חייב לפרט לו)
תגיד לו "אני רוצה להתחיל להשקיע ובודק איך זה דרך הבנק, אני עוד לא יודע במה להשקיע" - זה אמור לקנות אותו.אנסה. מקווה שיועיל.
מה נראלך הכי "ילך" בחירטוט? "כל מיני דברים" לא נשמע טוב
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: