כללי האם זה התפקיד של המעמד?

נפתלי טל

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
שלום וברכה, ברצוני לשתף אתכם בהתלבטות שלי. לאחרונה קיבלתי קובץ לעימוד, הקובץ נראה... איך נגיד בלשון עדינה... "קטסטרופה" !!
מי שהקליד אותו לא סמך על ישור הפסקאות הנפלא של מיקרוסופט ופשוט דאג ללחוץ אנטר בכל פעם שהתחשק לו לעבור שורה, רווחים מיותרים בלי סוף ובלי תכלית, הדגשות מיותרות עד אין קץ, קו תחתון, מרכאות כפולות ומיותרות, סימני קריאה כפולים (מי בכלל שם סימני קריאה בספר תורני) סימני שאלה כפולים לרוב, חלוקה לסגנונות- הס מלהזכיר... ועוד כיוצא באלו

האם זה חלק מהעבודה שלי כמעמד לסדר את הקובץ? אני אמור לשלוח אותו לעשות שיעורי בית? לסדר את הקובץ בעצמי בתוספת תשלום? (יש לציין שאפילו אחרי "סידור הקובץ" תידרש הגהה לשונית רצינית על מנת שיהיה ראוי לבוא לדפוס כספר תורני מן המניין)

מה דעתכם?

רמה פלוס

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
במקרים מסויימים, זה אכן תפקידו של המעמד, עניין סידורי הפיסקאות והטקסטים.
אבל לא כלול במחיר עימוד.

באופן רגיל, אתה כמעמד אמור לקבל קובץ מוכן לעימוד.
מה שכן, ישנם המון לקוחות שמקלידים לעצמם, והתוצאה לפניך..
והמחיר בהתאם.

אבל מותר לתת שירות.. :)
אא"כ מדובר בקובץ ענק ומעורבב, והטיפול האישי שצריך להעניק לו גובה המון שעות עבודה..

Art Studio

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
זה לא תפקיד של מעמד, אולם ישנם מעמדים היכולים לבצע גם תפקידים אלו; בתוספת תשלום, כמובן.

נראה לי שהטוב ביותר הוא להסביר ללקוח שלטובתו האישית עליו לקחת עורך לשוני ומגיה לתיקון הטקסט המוקלד, על אף ההוצאה הנוספת.

מתנחל

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
כאן המקום לפנות לכל המעמדים, תאמרו ללקוח בדיוק את דרישותיכם כלפי הקובץ שיהיה מוכן לעימוד!!!

אני זוכר את עצמי כבחור צעיר פונה למעמד עם 30 קבצים של חבורות מאנשים שונים, בתמימותי חשבתי שזה התפקיד שלו לסדר את הכל.

אחר כך הוא לקח ממני טבין ותקילין על שעות עבודה, בזמן שבסופו של דבר ישבתי אצלו וסידרתי לבד את החומר לפי ההוראות שהוא נתן לי.

ולכן כדאי להסביר פשוט ללקוח מה עליו לעשות,זה ימנע הרבה אי נעימות וחיסכון כספי (וזמן) משני הצדדים.

נפתלי טל

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
נכתב ע"י מתנחל;1891153:
כאן המקום לפנות לכל המעמדים, תאמרו ללקוח בדיוק את דרישותיכם כלפי הקובץ שיהיה מוכן לעימוד!!!

אני זוכר את עצמי כבחור צעיר פונה למעמד עם 30 קבצים של חבורות מאנשים שונים, בתמימותי חשבתי שזה התפקיד שלו לסדר את הכל.

אחר כך הוא לקח ממני טבין ותקילין על שעות עבודה, בזמן שבסופו של דבר ישבתי אצלו וסידרתי לבד את החומר לפי ההוראות שהוא נתן לי.

ולכן כדאי להסביר פשוט ללקוח מה עליו לעשות,זה ימנע הרבה אי נעימות וחיסכון כספי (וזמן) משני הצדדים.

הבעיה שהוא מגיע אליך אחרי שכבר הקליד

נפתלי טל

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
אוקיי אז אם באמת זה לא אמור להיות כלול במחיר העימוד (אם יש דעות אחרות אשמח לשמוע) איך מתמחרים את זה ?

מתנחל

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
נכתב ע"י נפתלי טל;1891184:
הבעיה שהוא מגיע אליך אחרי שכבר הקליד

אז תגיד לו שיתכבד בביתו ויעשה את השינויים שאתה רוצה לפי הדרכתך, או שישלם

נפתלי טל

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
נכתב ע"י מתנחל;1891222:
אז תגיד לו שיתכבד בביתו ויעשה את השינויים שאתה רוצה לפי הדרכתך, או שישלם

אוקיי לכן שאלתי גם איך מתמחרים? לפי שעה? לפי מילים? עמודים? תווים? מה התעריף ?

מוישי 01

משתמש צעיר
המשתמש נחסם
לדעתי זה נקרא תיקונים, ובדר"כ מתמחרים מ60 ש,ח לשעה עד 100-150 לשעה

אביחי בס

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
הרי זה 'ממאי נפשך': אם הוא קצת מבין בענייני הוצאת ספרים, אז הוא יבין שצריך לקחת את הקובץ בחזרה אליו בכדי לטפל בו [ועדיף, כי הוא לא מבין עד כמה הוא מטריח ומעכב את המעמד ולא יבין מהיכן צצה 'חשבונית' לא מתוכננת]
ואם הוא לא 'מבין' - אז כדאי לומר לו מראש את מחיר העימוד כולל הסיפור הזה.

דוד מרדכי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
עריכה והפקת סרטים
אין כמעט לקוח שמביא קובץ ממש מוכן לעימוד. תמיד אנחנו מריצים גרפים קבועים של מחיקת רווחים מיותרים בהתחלה בסוף ובאמצע, מחיקת אנטרים, ועוד קודי החלפה שונים ומשונים לפני ואחרי היבוא.
חלק מהעבודה זה ניקוי הקובץ. רק מה - אם יש לקוח שהביא קובץ מחורבש ביותר - אני מציע לו שאו שיואיל לסדר את הקובץ בעצמו לפי הוראותי ואקח לו מחיר רגיל, או שאקח מחיר גבוה בהרבה.
הרבה פעמים לקוחות מתקשרים לברר מחיר הרבה לפני שהם סיימו את כתיבת הספר. אני תמיד מנצל את זה כדי לומר להם שישמרו על סדר במסמך כדי שמחיר העימוד לא יגדל.
ההוראות ללקוח הן פשוטות: כל הספר באותו עיצוב (פונט וגודל וכו'), כל הכותרות אותו דבר, כל המשנה וכו'. הפרס - עימוד במחיר ריאלי.

Y578

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
ואני כקלדנית אשאל-
כשאומרים שלוקחים על הקלדה דולר (4 שקלים) לאלף תוים הכוונה להקלדה שכוללת מספור והערות שוליים? וכן הדגשת כותרות?
ולגבי הגהה- כשישנם תיקונים של טעויות חלקם שלי כקלדנית וחלקם שלו וכן הוספות ושינויים פה ושם איך מתמחרים??

הני כגנס

משתמש מקצוען
נכתב ע"י Y578;1892019:
ואני כקלדנית אשאל-
כשאומרים שלוקחים על הקלדה דולר (4 שקלים) לאלף תוים הכוונה להקלדה שכוללת מספור והערות שוליים? וכן הדגשת כותרות?
ולגבי הגהה- כשישנם תיקונים של טעויות חלקם שלי כקלדנית וחלקם שלו וכן הוספות ושינויים פה ושם איך מתמחרים??

גם אני אשמח לשמוע דעה בנושא - תודה
עד כה הקלדתי במחיר זה כותרות ואפילו סגנונות בכותרות כולל הערות שוליים וכו'
לרב השגיאות הן לא של הקלדה פשוטה, אלא כתב מאד לא קריא או שינויים והוספות של מגיש החומר - ואז מחיר התיקונים לפי שעה בהתגמשות לטובת הלקוח בגלל שחלק מהשגיאות הן שגיאות בהקלדה

Y578

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
למי יש תשובה??

5127109

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
אני תמיד אומר ללקוח שהעימוד כולל שעה של הכנה בקובץ וורד יותר מכאן זה כבר שעת תיקון שהתשלום בנפרד לפי שעה. פותר הרבה בעיות. ולספר לו תוך כדי עבדוה אפה אוחזים, ולתת תחנות יציאה. כדי שבסוף לא יגיד שזה יותר מידי , והייתי כבר עושה לעצמי, ואחותי גם מעמדת וכו' ולא חשבתי על זה וכו' וכו'.

יש גם לקחת בחשבון שהידע והנסיון שלנו בחיפוש והחלפה והחלת סגנונות וכו', מקצר לעין ערוך את הזמן שיושב על זה מישהו אחר, וכדאי גם את זה להגיד ללקוח.

וכל זאת רק בשינויים של עיצוב [ פסקאות סגנונות וכו'] - אבל במלל, שעמוד לעבור שינוי - מנסיון - לא להתקרב!!!

כל השעות עבודה שהיו בתקיון הקובץ והכנתו יורדים לטמיון, וקשה ללקוח להעריך את כל מה שנעשה כבר, ולכן התגובות והיחס בהתאם. כאן זה המקום להגיד ללקוח שבכל מקרה עימוד הוא הטבעת צורה בחומר, ואתה מביא את החומר....
אין הכוונה על תיקונים פה ושם שעושים על הדרך, אבל לקבל לידים חומר ברמה כל כך גולמית לדעתי לא כדאי - ועם כל זאת הכל לפי הענין הכמות הזמן וכו' וכו'.

אריה123

משתמש מקצוען
D I G I T A L
משום מה זה נראה כאילו קיבלת ספר שנסרק או נכתב בעט אלקטרונית.

אף אחד בעולם ! לא עושה אנטר כדי לרדת שורה.

במקרה שכזה, ברור שזה עבודה נוספת שאינה קשורה לעימוד.

mig

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
צילום מקצועי
נכתב ע"י מיכל123;1896510:
משום מה זה נראה כאילו קיבלת ספר שנסרק או נכתב בעט אלקטרונית.

אף אחד בעולם ! לא עושה אנטר כדי לרדת שורה.

במקרה שכזה, ברור שזה עבודה נוספת שאינה קשורה לעימוד.

עשרות אנשים שמקלידים לעצמם תוקעים אנטרים בלי סיבה...
כן, גם כדי לרדת שורה.
מנסיון...

א.ר.ז.

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
נכתב ע"י Y578;1892019:
ואני כקלדנית אשאל-

אלף תוים עם רווחים. כולל מספור והערות שוליים (יש לך אפשרות של ספירה בוורד, כוללת הערות שוליים.)
אם הקובץ דורש עיצוב מעבר למשהו סטנדרטי, של הקלדה רציפה. (כותרת בראש פרק, מדי פעם כותרת משנה, עיצוב זהה לכולן) בד"כ נכלל במחיר. אולם אם זה ברמה של ממש קטיעת הרצף של ההקלדה - מראש ניתן לסכם כי המחיר עולה במעט. (אפילו 0.5-1 ש"ח לכל אלף).
בעצם כל הקלדה עם דרישות מיוחדות, שקוטעות את רצף ההקלדה, מצדיקה מחיר גבוה יותר. [חדו"ת בד"כ הן דוגמא קלאסית להקלדה רציפה. לעומתן עבודות BA על כל דרישותיהן, מצדיקות מחיר אחר].

נכתב ע"י הני כגנס;1892681:
גם אני אשמח לשמוע דעה בנושא - תודה
עד כה הקלדתי במחיר זה כותרות ואפילו סגנונות בכותרות כולל הערות שוליים וכו'
לרב השגיאות הן לא של הקלדה פשוטה, אלא כתב מאד לא קריא או שינויים והוספות של מגיש החומר - ואז מחיר התיקונים לפי שעה בהתגמשות לטובת הלקוח בגלל שחלק מהשגיאות הן שגיאות בהקלדה

כתב לא קריא - מראש מתומחר ביקר יותר.
העבודה היא כפולה, הן בהקלדה עצמה (זה ת' זה? אולי ר' ונ' שהתחברו... זה בעצם דומה יותר לל'. רגע, איך נראית הלמ'ד שלו....)
והן בתיקונים - עבודה קשה יותר למגיה בעל העבודה, שמקבל עבודה מרובת טעויות, וליושב על המקלדת...
פשוט לעבוד כפול.

הלקוח יכול לבחור אם ברצונו לשלם יקר יותר עבור הקלדה כזו, או פשוט לשבת ולהעתיק את כל החומר מחדש בכתב קריא והגיוני.
וכבר היה מקרה בספר שלם (!!) שהלקוח העתיק שוב, כדי שיהיה הגיוני לעבוד עם כתב היד שלו. הוא העדיף זאת על פני תשלום גבוה יותר.
גם הקלדנית העדיפה... :)

מחיר הקלדה כולל הגהה ראשונית, שהן טעויות הקלדה.
לא כולל שינויים ותוספות על הטקסט המקורי. זה מתומחר לפי שעה. (לא לפי תוים. תיקונים אורכים זמן רב יותר מהקלדה רציפה.)
כמובן, שאם לא מדובר במשהו רציני, אלא בתיקונים מעטים ממש, לא אחשב זאת בנפרד, וזה יהיה 'כלול'.

ת'כלס

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הפקות ואירועים
הכל תלוי בהסכם.
בנורמל הקובץ אמור להיות מוכן לפחות ברמה מינימלית.
(אנטר בכל שורה זה רחוקקקקק)

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה