האם השוק רווי?

(*^-^*)

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
אוטומציה עסקית
אני צריכה לבחור מסלול בסמינר לשנה הבא
ואני מתלבטת ביו אדריכלות לתכנות
מה שהרתיע אותי מאוד זה שמועות מנשים רבות. שהשוק רווי וקשה לחדשות להתקדם במשכורות ואפשר להישאר זמן רב במשכורות נמוכה מאוד. וחסר היצע
רציתי לשאול מי שיש לה ניסיון וידע/מי שיצא בזמן האחרון לשוק העבודה מה יש להם לומר לי
(אם אני אלך זה יהיה כנראה לבסיסי יותר ולא בינה או משובצות)
וכן מי שיש לה לומר לי גם במקביל לאדריכלות זה מאוד יעזור לי...
אני יותר מתחברת לאדריכלות או יותר נכון לעיצוב פנים שבזה אבל זה מחשבים זה אופציה מאוד ריאלית
תודה ענקית מראש לכל מי שתעזור!!!!!!!!!

(*^-^*)

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
אוטומציה עסקית
זהו אדריכלות אני כבר יודעת שזה שוק מאוד רווי ושכיר לא שווה.. ורק עצמאי אפשר להרוויח
השאלה מה עם הנדסאים כי הנדסאים אין מושג כזה עצמאי!

פרוגפרוגנדה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
עצמאי אפשר להרוויח
השאלה מה עם הנדסאים כי הנדסאים אין מושג כזה עצמאי!
הנדסאית יכולה לעבוד כפרילנסרית בפולסטאק
ואדריכלית מאד קשה להצליח כעצמאית רובם מתייאשות
ואגב גם בהנדסאים אם תתפשרי על משכורת של אדריכלות++
תתקבלי תוך שניה לעבודה אפילו בלי ניסיון

נערך לאחרונה ב:

מתכנתת -

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
המצב כרגע בתכנות דווקא לא מאפשר לבנות ללא נסיון להתקבל לעבודה אפילו בשכר מינימום.
השוק עכשיו בתכנות באמת קשה למתחילות,
אבל זה קרוסלה שנה ככה שנה ככה
אי אפשר לצפות מה יהיה כשתסיימי ללמוד ואיך העולם ישתנה

פרוגפרוגנדה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
המצב כרגע בתכנות דווקא לא מאפשר לבנות ללא נסיון להתקבל לעבודה אפילו בשכר מינימום.
השוק עכשיו בתכנות באמת קשה למתחילות,
אבל זה קרוסלה שנה ככה שנה ככה
אי אפשר לצפות מה יהיה כשתסיימי ללמוד ואיך העולם ישתנה
כמה שבתכנות קשה באדריכלות פי 4

michalbd

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
עיצוב ואדריכלות פנים
דבר ראשון-
אני הייתי ממליצה לך אם את לומדת אדריכלות להשקיע הרבה ברוויט.. כי היום המשכורת הטובות באדרילות זה מישרות רוויט מתחיל מ8-9K.. אני רואה את חברות שלי שלא עובדות ברוויט מתחילות משכר מינימום..
עוד נקודה העבודות הטובות (מבחינת משכורת) באדריכלות נמצאות במרכז.. אז אם את עובדת במרכז זה כן יכול להגיע למשכורות טובות
בכללי אני יכולה לאמר לך שברור שיותר קשה להתקדם באדיכלות העבודה קשה וגם מלא שעות כמו תכנות - אין פחות משמונה שעות ..והרוב במרכז הם 8.5-9 שעות
אבל העבודה באדירכלות מאווד מענינית ומגוונות מלא תחומים..אני מאווד נהנת בעבודה..מרגישה סיפוק ועושה דברים מענינים ומשמעותים..
דבר שני-
יש עכשיו מחסור בשוק כי יש נשירה להייטק.. רוב הבנות שיצאו שנה שעברה עובדות כבר כמעט שנה...וזה נתון משמעותי..וגם השכר עלה..
דבר שלישי -
אני חושבת שתלכי לאדריכלות רק אם את ממש אוהבת את המקצוע..כי הלימודים מאווד קשים ודורשים הרבה מאוד השקעה..וגם כי חבל לך גם לעבוד קשה כמו תכנות ולא לקבל את אותו משכורת..
ואם את אוהבת אותו דבר אז שווה ללכת להייטק.. כי התנאים והמשכורת יותר טובה..וגם אם קשה למצוא עבודה אז המשכורת מתחילה מהרבה יותר גבוה.. חברות שלי שגמרן שנה שעברה אף אחת לא התחילה בפחות מ10K אבל לקח להם איזה 6-7 חודש למצוא עבודה..
אבל המלצה שלי אם את אוהבת וטובה בתכנות ויש לך את הכשרונות המתאימים למקצוע אז לכי לתכנות..

TamArch1

משתמש פעיל
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
כמה שבתכנות קשה באדריכלות פי 4
ממה שאני רואה - לא נכון
באדריכלות אני רואה השמה מלאה של הבנות
בתכנות ממש ממש לא. בנות שסיימו לפני שנה ושנתיים עדין בלי עבודה.
(מדברת על אזור המרכז. בירושלים אני יודעת שקשה יותר באדריכלות)

וכמו ש @michalbd אמרה, בשביל להצליח באדריכלות את חייבת לאהוב את המקצוע.
הלימודים מאד עמוסים ודורשים המון השקעה, וכידוע מאד קשה להביא את כל כולך למקצוע שאת לא אוהבת..

בכל מקרה שתהיי שלמה עם ההחלטה שלך, ותצליחי!

(*^-^*)

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
אוטומציה עסקית
אני אשמח הסבר מה זה נקרא אוהבת את העבודה באדריכלות.? אני אוהבת אומנות להמציא דברים לעצב הום סטילינג דברים יצרתיים במבחן נהנתי מאוד מרוב המבחן שהיה יותר עיצובי(ולכן בכלל התחלתי לחשוב רציני על אדריכלות מה שלפני לא באמת היה אופציה) אבל בקטע שהיה מבנים וההיתי צריכה לשרטט אותם מלמעלה ומלמטה לא עפתי על זה ...(ושמעתי שתכלס רוב אדריכלות זה לשרטט מבנים)
מה צריכים לאהוב באדריכלות לשרטט דברים? אני כל החיים משרבטטת ציורים ודמיות...
אני לא באמת יודעת מה צריך לאהוב! תכנות היה לנו כל שבוע שיעורים והיה חמוד היה כיף לעלות על תשובה אבל לא בתור תחביב לשעות הפנאי ולכן אני יודעת לקראת מה אני אלך אם אני יחליט על זה! אבל אדריכלות?
אני יודעת שההודעה מאוד מבולגנת אבל זה מה שאני עכשו מבולבלת לגמרי! ולא יודעת מה לעשות
אני אשמח הסבר ברור מאדריכליות מה צריך לאהוב בשביל ללכת למקצוע הזה ולא רק איזה כישורים צריך

TamArch1

משתמש פעיל
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
בלימודי אדריכלות לומדים הרבה קורסים, וכל אחת מוצאת את הנישות שיותר / פחות מעניינות אותה, וגם את התחומים שהיא יותר / פחות טובה בהם.
בהמשך - יש עשרות (!!) תחומים שאפשר לעבוד ולהתמקצע בהם.
זה שאת אוהבת עיצוב ואמנות, יכול לעזור לך מאד!
שרטוט זה השפה של האדריכלים, אבל העבודה היא הרבה מעבר...

אם תרצי אוכל לפרט לך באריכות בפרטי.

אב"ם

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
מצטרפת למה ש @michalbd כתבה.
רק דבר אחד, אדריכלות זה הרבה מעבר לעיצוב פנים, ואם אדריכלות זה שוק רווי, עיצוב פנים על אחת כמה וכמה.
כן ממליצה לך לדבר עם בנות שלומדות אדריכלות ועוד יותר מזה על כאלה שכבר עובדות בתחום כדי להבין מה זה אומר להיכנס לנישה הזאת.
בנוסף בשלבים הראשונים בעבודה באדריכלות אין הרבה ביטוי ל"נפש האומנית" של העובד לרב זה יותר טכני וביצועי.
בהמשך, כשמתקדמים, יש יותר ביטוי לזה.
ואישית ממליצה ללכת על מה שאוהבים ומתחברים לפני הדיבורים על השכר, זה נכון שהוא מאוד משמעותי,
אבל לעבוד בעבודה שאוהבים ויש סיפוק זה משמעותי יותר.
בהצלחה בכל החלטה!

michalbd

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
עיצוב ואדריכלות פנים
את יכולה לדבר איתי בכיף..
אם עדין לא החלטת..

שנה שנה

משתמש פעיל
הנדסאית יכולה לעבוד כפרילנסרית בפולסטאק
ואדריכלית מאד קשה להצליח כעצמאית רובם מתייאשות
מכירה הרבה שהיו הולכות על כל שכר שיציעו להם ולא מצאו עבודה בקלות בכלל....

מתכנתת -

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
מכירה הרבה שהיו הולכות על כל שכר שיציעו להם ולא מצאו עבודה בקלות בכלל....
נכון זה השוק
והיו כאלו שאחרי חיפושים מתישים נטשו את התחום לגמרי
לא בקטע להלחיץ זה לא קורה הרבה
אבל לא להגיד ש:
הלוואי!!!

מישהו משהו

משתמש רשום
בלת״ק
למרות שהשוק רווי מאד ואולי באדריכלות יותר קל למצוא עבודה ראשונה עדיין ממליצה ללמוד תכנות
אמנם לוקח המון זמן לחפש עבודה ולפעמים העבודה הראשונה ואפילו השניה לא בתנאים הכי טובים
אבל בהמשך זה עולם אחר במשכורות ותנאים
משהו שרק אדריכלית עצמאית יכולה לקבל וגם זה שצריך להצליח בטרוף
השוק של אדריכלות קשההה מאד

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה