בשרי דרוש מתכון לפטה כבד עוף, טעים, יציב ובלי הרבה מרכיבים...

A Good mom

משתמש צעיר

פטה כבד כמו במסעדות שמכינים בקלות ומגישים עם ריבת בצל וחלה​

מצרכים​

10 מנות

פטה כבד​

  • 1ק"ג כבדי עוף
  • 1כפית מלח דק
    או לפי הטעם
  • 1/2כפית פלפל שחור גרוס
    או לפי הטעם
  • 2יחידות בצלים
    חתוכים לחצאי טבעות
  • 100גרם מחמאה
    או נטורינה, חתוכה לקוביות
  • 2כפות שמן זית
  • 2 1/2כפות ברנדי
    לא חובה
  • ניילון נצמד

קישוט​

  • פיסטוקים קלופים קלויים
    שלמים

הגשה​

  • 1יחידה חלה טרייה
  • ריבת בצל

    אופן הכנה​


    1. שוטפים את כבדי העוף וחותכים אותם לחצאי אונות. צולים אותם להכשרה על אש גלויה.
    2. מרפדים תבנית אינגליש קייק (רגילה או חד פעמית) בניילון נצמד ומשאירים מסביב מספיק ניילון כדי לכסות את התבנית. אם רוצים זורים בתחתית התבנית את הפיסטוקים השלמים.
    3. מחממים את השמן בסיר נמוך או מחבת ומטגנים את הכבדים משני הצדדים עד שהם משנים את צבעם. מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומטגנים עוד דקה. מוציאים מהמחבת ושומרים בצד.
    4. מוסיפים למחבת את הבצל, מערבבים ומטגנים כ-10 דקות להשחמה. מצננים מעט.
    5. טוחנים במעבד מזון את הכבדים, הבצל, המחמאה או הנטורינה והברנדי (לא חובה) למרקם חלק. טועמים ומתקנים את התיבול.
    6. מעבירים את פטה הכבד לתבנית עם הפיסטוקים ומיישרים. עוטפים מלמעלה בעודפי הניילון הנצמד ומקררים שעתיים-שלוש (אפשר לילה שלם).
    7. חותכים את הפטה לפרוסות ומגישים עם חלה או לחם וריבת בצל בצד.
 

מרים אדריכל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
חבילת כבד של 250 גרם
2-3 ביצים קשות
2-3 בצל מטוגן היטב להזהבה
טוחנים יחד במעבד מזון למרקם חלק
 

ענק שבענקים

משתמש פעיל
אפשר לטחון אם בצל מטוגן
טיפ טיפה שמו
שקדים קלופים
וסיבוב סילאן
אבל עדין עדיף 2-3 ביצים
בהצלחה
 

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
2 בצל קצוץ
חבילת כבד
1/2 כוס יין
1/2 כוס מים
כף סוכר
מלח ופלפל שחור

לטגן את הבצל לשקיפות, להוסיף סוכר לקרמל את הבצל קצת
ולהוסיף את הכבד ולטגן קלות
להוסיף את המים והיין ולבשל לצמצום הנוזלים כמעט לחלוטין
כשזה חם מאוד להעביר לשקית הקפאה עבה
וכשזה קצת מתקרר ללוש את זה בתוך השקית, כשזה מעוך לגמרי להעביר לתבנית/קופסת אכסון
יוצא מרקם מושלם.
 

saralulu

משתמש מקצוען
2 בצל קצוץ
חבילת כבד
1/2 כוס יין
1/2 כוס מים
כף סוכר
מלח ופלפל שחור

לטגן את הבצל לשקיפות, להוסיף סוכר לקרמל את הבצל קצת
ולהוסיף את הכבד ולטגן קלות
להוסיף את המים והיין ולבשל לצמצום הנוזלים כמעט לחלוטין
כשזה חם מאוד להעביר לשקית הקפאה עבה
וכשזה קצת מתקרר ללוש את זה בתוך השקית, כשזה מעוך לגמרי להעביר לתבנית/קופסת אכסון
יוצא מרקם מושלם.
מה הכמות של הכבד?
זה לא עובר אחר-כך טחינה? רק מעיכה בשקית עבה?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  102  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה