דמי מפתח, דירוג אשראי

יעית

משתמש פעיל
שלום רב!
כמה שאלות ברשותכם,
א' אם יש לי נכס, שקניתי בדמי מפתח, אני יכול לקחת משכנתא עליו, (ואם רק אם זה רשום היכן שהוא, אז השאלה היא, אם דמי מפתח אכן רשומים היכן שהוא?),
יש מישהו שמשגע אותי שאסכים שהוא יעביר לי כסף בהעברות בנקאיות, ואני אמשוך לו את הכסף במזומן ואתן לו, לפני שבוע על סך 6000 ש"ח, והיום על סך 4000 שח, ועוד היד נטויה, השאלות-
א' כמה זה משפיע על הדירוג אשראי (משיכות המזומן או סתם העברות ומשיכות בלי הסבר),
ב' כמה הדירוג אשראי משפיע על המשכנתא,
תודה רבה!

גרעין

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
א. ציטוט מפועלים :
ניתן לקבל הלוואת משכנתא על דירה בדמי מפתח, אך במקרה זה התנאים הם שונים, מכיוון שבשונה מדירה רגילה, דירה בדמי מפתח איננה על שם הלווה. החלטת הבנק תלויה במדיניות העסקית שלו, בבעל הבית, במצב הפיננסי של הלווה, בסטטוס המשפטי של הנכס ועוד.

א. לא נראה לי שזה משפיע לרעה על הדירוג, יותר צריך שזה לא יחשיד את הבנק, כי חתמת בפתיחת החשבון שאתה לא מחזיק כספים של מישהו אחר
ב. דירוג אשראי משפיע מאד על המשכנתא

מאיר עלי באבא

משתמש מקצוען
על דמי מפתח למיטב ידיעתי אי אפשר לקחת משכנתא בגלל שזה לא הדירה שלך אתה רק שוכר בשכירות מוגנת
כאן מישהו טוען אחרת
בעיקרון עפ"י חוק אי אפשר להירשם במחיר למשתכן אבל מנסיון אין רישום על זה ואפשר להירשם וגם לקנות
המזומן לא אמור להשפיע על הדירוג אשראי רק אם זה יהיה בסכומים חריגים הבנק לא יאהב את זה
דירוג אשראי משפיע על משכנתא בהחלט

נערך לאחרונה ב:

אנונימי

משתמש צעיר
D I G I T A L
א. ציטוט מפועלים :
ניתן לקבל הלוואת משכנתא על דירה בדמי מפתח, אך במקרה זה התנאים הם שונים, מכיוון שבשונה מדירה רגילה, דירה בדמי מפתח איננה על שם הלווה. החלטת הבנק תלויה במדיניות העסקית שלו, בבעל הבית, במצב הפיננסי של הלווה, בסטטוס המשפטי של הנכס ועוד.

א. לא נראה לי שזה משפיע לרעה על הדירוג, יותר צריך שזה לא יחשיד את הבנק, כי חתמת בפתיחת החשבון שאתה לא מחזיק כספים של מישהו אחר
ב. דירוג אשראי משפיע מאד על המשכנתא
אין אפשרות לקבל משכנתא על דירה בדמי מפתח.
ולדירוג אשראי יש השפעה מינורית אם בכלל על המשכנתא.
להסטוריית אשראי לעומת זאת, יש השפעה מהותית.

יעית

משתמש פעיל
מה זה היסטוריית אשראי?
וכן כמה זה סכומים חריגים שהבנק לא יאהב?

%IOO

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
ש מישהו שמשגע אותי שאסכים שהוא יעביר לי כסף בהעברות בנקאיות, ואני אמשוך לו את הכסף במזומן ואתן לו, לפני שבוע על סך 6000 ש"ח, והיום על סך 4000 שח, ועוד היד נטויה, השאלות-
זה עבירה פלילית!
לאף אחד אין ביטוח, מה אתה עושה אם עולים על זה?
ציטוט מגוגל
החוק קובע, כי כל פעולה ברכוש אסור הנעשית במטרה להסתיר את מקור הכסף, את זהות בעליו, את מיקומו ואת תנועותיו, נחשבת להלבנת הון והיא אסורה על פי חוק. דינו של מלבין הון באופן זה – עד 10 שנות מאסר או קנס על סך 5.65 מיליון שקלים, לכל היותר.

שואל לעניין

משתמש מקצוען
קח בחשבון שגם אם בסוף יתברר שזה לא "רכוש אסור" כהגדרתו, ואין עילה להרשעה,
יש חשש שהחשבון יחסם לפתע עקב חקירת משטרה, ככה שאתה ודאי בסתכן בעוגמת נפש..

סתם שאלה: מילא לתת לך מזומן שתעשה לו העברה זו הלבנת הון, אבל למשוך מזומן? מה האינטרס? לחסוך עמלה?

מאיר עלי באבא

משתמש מקצוען
זה עבירה פלילית!
לאף אחד אין ביטוח, מה אתה עושה אם עולים על זה?
ציטוט מגוגל
החוק קובע, כי כל פעולה ברכוש אסור הנעשית במטרה להסתיר את מקור הכסף, את זהות בעליו, את מיקומו ואת תנועותיו, נחשבת להלבנת הון והיא אסורה על פי חוק. דינו של מלבין הון באופן זה – עד 10 שנות מאסר או קנס על סך 5.65 מיליון שקלים, לכל היותר.
הלוואי ויהיה מורא שמים עליך כמורא בני אדם
סתם שאלה: מילא לתת לך מזומן שתעשה לו העברה זו הלבנת הון, אבל למשוך מזומן? מה האינטרס? לחסוך עמלה?
כנראה בשביל למשוך כסף מעמותה

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ת'

קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יי כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

בעלי חיים בראשי תיבות • אתגר 134

לוח מודעות

למעלה