דיסק חיצוני מבקש אתחול מחדש

פרי טוב

משתמש רשום
עיצוב גרפי
אני חייב עזרה דחופה.
הכונן קשיח (1 TB) חיצוני שלי דורש אתחול משום שבאמצע שהוא נתקע עשיתי מצב שינה למחשב. וכשניסיתי לפתוח אותו שוב, הוא דרש אתחול, כמובן שלא ביצעתי.
בעבר נכתב על תוכנה בשם Active@ Partition Recovery.exe - הורדתי אותה, ואחרי שהוא גמר לסרוק ורואים את הקבצים, הוא לא נותן לי את האפשרות recover לא לכונן ולא לכונן חיצוני. הוא כותב באנגלית, שהכונן מלא היות שהוא תקין ולא ניתן להחזיר לשם, ולכונן חיצוני אין לי כונן באותו גודל ריק.
אני מאוד אשמח באם מישהו יוכל לעזור לי.

תודה רבה רבה

נ.ב. כפי מה ששמעתי מחברים, שבמערכת ההפעלה לינוקס, ככל הנראה הדיסק יוצג, ויהיה אפשר להעבירו לדיסק חדש וכדו'.
אך אין לי מושג איך מתקינים לינוקס, מה גם שאינני צריך זאת, רק עבור פעולה זאת בלבד.

קבצים מצורפים

• 003.jpg
    003.jpg
    KB 40.3 · צפיות: 47
  • 002.jpg
    002.jpg
    KB 67.7 · צפיות: 60
  • 001.jpg
    001.jpg
    KB 214.5 · צפיות: 51

משחזר מידע

משתמש סופר מקצוען
שהכונן מלא היות שהוא תקין ולא ניתן להחזיר לשם, ולכונן חיצוני אין לי כונן באותו גודל ריק.
אני מאוד אשמח באם מישהו יוכל לעזור לי.
אתה חייב כונן אחר אא"כ החומר לא חשוב לך ואם זה לא חשוב לך אז למה לבזבז זמן בשחזור

אחרי השחזור "לכונן אחר בלבד" תבדוק האם "כל" החומר
* שוחזר
* תקין
* נפתח

רק לאחר מכן תוכל לעשות עם הכונן המקורי הבעייתי כרצונך
קורה לא אחת "שנראה" שהחומר שוחזר כמו שצריך [עם השמות, מיקומים וגודלם]
ובפועל כשבאים לפתוח את החומר הוא לא נפתח
ראה הוזהרת!

shraga0

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
כמו שכתב @משחזר מידע אם החומר חשוב לך מוטב שתשחזר על כונן אחר.
אחרת, הם מציעים כמה אפשרויות:
1. You can run chkdsk on the drive to see if any errors are reported.
2. If chkdsk is unable to evaluate the drive, you can run the "Fix Boot Sector" command from the Partition menu.
3. You could also save the scan results, delete the partition that appears to be bad, reload the scan results and retry to recover the partition. Using this method, boot sectors will be repaired if they are damaged.

ובעברית חופשית:
1. באפשרותך להפעיל chkdsk בכונן כדי לראות אם יש שגיאות כלשהן.
2. אם לפקודת chkdsk אין אפשרות לאמוד את הכונן, באפשרותך להפעיל את הפקודה "Fix Boot Sector"" מתפריט מחיצה (קליק ימני על המחיצה).
3. באפשרותך גם לשמור את תוצאות הסריקה, למחוק את המחיצה הבעייתית, לטעון מחדש את תוצאות הסריקה ולנסות שוב לשחזר את המחיצה. בשיטה זו, סקטורי האתחול יתוקנו אם הם פגומים.

משחזר מידע

משתמש סופר מקצוען
ובעברית חופשית:
2. אם לפקודת chkdsk אין אפשרות לאמוד את הכונן, באפשרותך להפעיל את הפקודה "Fix Boot Sector"" מתפריט מחיצה (קליק ימני על המחיצה).
3. באפשרותך גם לשמור את תוצאות הסריקה, למחוק את המחיצה הבעייתית, לטעון מחדש את תוצאות הסריקה ולנסות שוב לשחזר את המחיצה. בשיטה זו, סקטורי האתחול יתוקנו אם הם פגומים.
רק אוסיף אזהרה
כל העיצות הנ"ל מדובר בכתיבה לכונן הבעייתי
שיכול לגרום לאיבוד חומר

פרי טוב

משתמש רשום
עיצוב גרפי
בכדי לעשות קצת סדר לעצמי ולאחרים שיביני את בעייתי.

יש לי כונן 1000 GB שבו אני מגבה מדי תקופה את המחשב (וכמובן גיבוי זה לא חשוב לי, כי המקור נמצא במחשב) "אך במשך הזמן הוספתי עליו חומר שאין לי גיבוי עבורו".

כשאני מגבה, לשם בטיחות, אני קודם מעתיק את החדש, ורק לאחר מכן מוחק את הגיבוי הישן.

לאחר שגיביתי כמה וכמה תיקיות, פתחתי תיקיה חדשה בכדי להעתיק לתוכה מהמחשב, ומשום מה המחשב קפא ועיגול כחול החל להסתובב, הייתי חסר סבלנות לחכות, והיות שידעתי שלהוציא את הכונן כפי שהוא, יכול לגרום לבעיה הנ"ל, [והיות ולכונן קשיח אין אפשרות 'הוצא'] עשיתי שינה למחשב בתקוה שהוא קודם יסגור את כל הקבצים, ושלפתי את הכונן, לאחר מכן החזרתי אותו, ואז הכונן כנ"ל דרש שחזור.

לאחר השימוש בתוכנה הנ"ל הקבצים 99% ובכללם מה שאני צריך, נראה שהינם תקינים. ואפי' תמונות הנמצאות, מוצגות. [נראה שהכל תקין רק נכנס פה איזה באגון קטן שמפריע לדיסק להציג את עצמו וצריך להסירו] אך היות והכונן מלא הוא לא יכול לגבות לעצמו, וכונן חדש כרגע אין לי, ואני ירכוש.

רציתי לשאול האם מותר לי בינתיים לסגור את התוכנה ויהיה אפשר עוד הפעם לבצע את הפעולה של השחזור ~ אך אדהכי והכי התוכנה נסגרה, או מעצמה או שאולי לחצתי בלא משים.

כמו כן קודם, ניסיתי לשמור את הסריקה, ולא היתה אפשרות, השמירה היתה במצב אפור ללא אפשרות לחיצה.

רציתי לשאול:

א] האם זה חד פעמי או שאוכל לבצע שוב את הפעולה בתוכנה הנ"ל.

ב] אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי במילים פשוטות צעד אחר צעד איך מנקים את המחיצה הפגומה.

ג] מה יותר בטיחותי לחומר, ניקוי המחיצה הפגומה או לשחזר לכונן חדש?!

ד] האם נכון הדבר שבמערכת לינוקס, המערכת ניגשת לכוננים בצורה שונה, מה שיגרום להצגת הכונן.

משחזר מידע

משתמש סופר מקצוען
א] אמור להיות רב פעמי
ג] כתבתי כבר לעיל
רק לכונן חדש בלבד
ככלל לא לגעת בכונן הבעייתי המקורי לפני בדיקה שכל החומר שוחזר, תקין, ונפתח
ד] על פי התיאור שלך קשה לי להאמין

אגב אפשר לראות את דוח הSMART ?

ygy

משתמש מקצוען
אני אישית לא הייתי עושה שחזור, ולכן גם לא ממליץ על שיחזור, אלא הייתי הולך לאיש מקצוע ושואל. נכון איש מקצוע עולה לא מעט כסף, אבל אם זה קבצים חשובים, זה שווה את זה לדעתי. לגבי הגיבוי, אני אישית חושב שזה מאוד חשוב, ולא הייתי מוותר על זה כך ואומר שזה לא חשוב גם אם יש לי את כל הקבצים במחשב וגם מגובים בענן, כי הדיסק קשיח הוא למקרה חרום ח"ו, וכל עוד אין מקרה חירום, אפשר לוותר על גיבוי, אבל כשיש מקרה חירום ח"ו, וכל הקבצים נמחקים מהמחשב, אז זו צרה צרורה, ולכן הגיבוי הוא חשוב ומומלץ. בהצלחה.

פרי טוב

משתמש רשום
עיצוב גרפי
כמו שכתב @משחזר מידע אם החומר חשוב לך מוטב שתשחזר על כונן אחר.
אחרת, הם מציעים כמה אפשרויות:
1. You can run chkdsk on the drive to see if any errors are reported.
2. If chkdsk is unable to evaluate the drive, you can run the "Fix Boot Sector" command from the Partition menu.
3. You could also save the scan results, delete the partition that appears to be bad, reload the scan results and retry to recover the partition. Using this method, boot sectors will be repaired if they are damaged.

ובעברית חופשית:
הפעלתי היום שוב את התוכנה, ומשום מה היא בכלל לא מזהה את הכוננים ניסיתי שוב ושוב ואין - אשמח לפתרונים.

קבצים מצורפים

• 00.jpg
    00.jpg
    KB 37.4 · צפיות: 39

משחזר מידע

משתמש סופר מקצוען
הפעלתי היום שוב את התוכנה, ומשום מה היא בכלל לא מזהה את הכוננים
יש מצב שאם היית בודק את דוח הSMART היית מגלה שמדובר בדיסק בעייתי

ניסיתי שוב ושוב
אין טעם לנסות שוב ושוב דבר שלא עובד
אם בכל זאת החלטת על DIY - מהלך שלא מומלץ כלל במצב הנוכחי - דבר ראשון צריך לבדוק האם המערכת הפעלה מזהה את הדיסק בניהול דיסקים

אגב איזה דיסק מדובר ? (חברה ומודל (מודל בלבד גם יספיק))

נ.ב. חוששני - על פי התיאור עד כה - שהמשך חיבור למקור חשמל רק יחמיר את המצב

shraga0

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
נראה כמו באג בתוכנה (כיוון שכל הדיסקים לא מזוהים...), תסירו ותתקינו מחדש וכדומה .

נערך לאחרונה ב:

פרי טוב

משתמש רשום
עיצוב גרפי
הכונן קשיח הינו של פאוור סיליקון 1 TB עם גומי ירוק מסביב כל הכונן, אף פעם לא עשה בעיות מעצמו. ובניהול דיסקים היה רשום שהוא תקין
אגב, חיברתי היום כרטיס בקורא של אחותי, ולא את הכונן המדובר.
כמו כן כנראה ששרגא צודק משום שהתוכנה לא מזהה שום כונן אפי' את המקומיים.
זה לא תוכנה שהותקנה, זה תוכנה שהורדתי ממה שאתה העלית בעבר - https://www.prog.co.il/threads/דיסק-חיצוני-מבקש-אתחול-מחדש.144350/

משחזר מידע

משתמש סופר מקצוען
הכונן קשיח הינו של פאוור סיליקון 1 TB עם גומי ירוק
גומי ירוק כן
אבל הדיסק לא של החברה הנל
החברה הנל לא מייצרת דיסקים קשיחים
דוח הSMART יציג לך בין היתר גם את המודל [האמיתי] של הדיסק

אגב, חיברתי היום כרטיס בקורא של אחותי, ולא את הכונן המדובר.
מה ענין שמיטה אצל הר גריזים ?

כמו כן כנראה ששרגא צודק משום שהתוכנה לא מזהה שום כונן אפי' את המקומיים.
כתבתי כבר לעיל
הדרך הנכונה..
בדוק את המצב בניהול דיסקים
אין כאן מקום לכנראה
יש דרכים מסודרים לבדוק דברים

נערך לאחרונה ב:

פרי טוב

משתמש רשום
עיצוב גרפי
רשמתי שבניהול הדיסקים הוא היה תקין.
לי חשוב שהתוכנה תפעל - מה לעשות

פרי טוב

משתמש רשום
עיצוב גרפי
עוד לא היה לי פנאי לכך.
השארתי את הכונן הגדול בצד, וניסיתי בינתיים לשחזר כרטיס נוסף קטן 32 gb שגם בו יש את אותה בעיה של דרישת אתחול.
אבל בינתיים פנייתי לשרגא מה לעשות שהתוכנה לא מציגה כוננים, או לכל מי שיש רעיון

עורכת וידיאו

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עריכה והפקת סרטים
הצילוווווו
באמצע אלפיים פרוויקטים!!! הכונן שעליו כל החומר דורש אתחול!!!!!!!
אין לי שום גיבוי!!!!!!!! מה אני עושה????
הצילו אנשים!!!!!! אירוע היום בערב ואין מה להראות שם!!!!!!!! הכל על הכונן!!!!!!!

פרי טוב

משתמש רשום
עיצוב גרפי
בשום פנים ואופן לא לעשות איתחול אחרי איתחול אפשר לשחזר ממש מעט ולא סרטונים.
אני בשעתו חיברתי לתוכנה הנ"ל וחוץ מהמקום שנפגע כל יתר התיקיות והקבצים הוצגו ושמרתי לכונן אחר.
והם נשמרו אפילו במבנה שלהם כלומר לפי התיקיות וכו'

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  83  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה