רבה, הגיע כאן ר' דוד, האיידעם אצל פולנסקי. הוא גר מול השטיבלך 'בקריה'.
עכשיו יש אצלם בעיה, יש יורש אחד, שרוצה לבוא לגור אצלם בבניין, מישהו לא מאנ"ש, הוא עורך דין.
"האישה... תגיד על האישה," לחש ר' דוד, "היא מהאקדמיה, והלבוש."
"רבה, ר' דוד אומר, שזה בעיה גדולה, גם בעניין חינוך הילדים.
אי אפשר להרשות פריצה של חומות הקדושה, אצלנו בקריה."
הרבה הרים את עיניו הקדושות מהספר, ופסק, "שיקנה עז".
ר' דוד פקח עיני עגל, "עז... מה... מה..."
הרבה החזיר את עיניו לספר, וברך, "שיהיה בהצלחה".
*
"אלימלך, תעזוב את העז. הם באים, רוץ תפעיל את המוזיקה."
"אבא, איזה שיר לשים?"
"לא משנה שים משהו של 'פישל', אבל בקול."
"שולם עליכם" אמר ר' דוד, "מחפשים משהו".
"שלום לך, אני אייל, זאת אשתי נעמה." והצביע לעבר הגברת שעמדה במרחק מה, והביטה בעז במיאוס. "יש לנו דירה, פה בבניין, חשבנו לעבור לפה."
"איזה יופי, ברוכים הבאים." קרא ר' דוד בהתלהבות מעושה. "אם אתם צריכים משהו רק תגיד, אנחנו גרים כאן בכניסה."
"תגיד," שאל אייל בגמגום, "זה תמיד ככה המוזיקה הזאת?"
"לא, לא, מה פתאום." השיב ר' דוד בצעקה, מנסה להתגבר בקולו על המוזיקה. "זה רק כשהרבה נכנס ויוצא, לא כל היום. אתה רואה פה ממול, זה הביס מדרש, אז בבוקר כשהרבה הולך למקווה, וכמובן כשהרבה יוצא. וגם לשחרית ואחרי שחרית, ובמנחה, ובמעריב, נראה לי הבנת את הרעיון.
"המ... נראה לי הבנתי." אייל גירד בראשו, "תגיד, זה לא מפריע לשכנים?"
"מפריע?" נעלב ר' דוד, "מה פתאום, אנחנו מאוד מתחשבים, נגיד כשהרבה מגיע ל'תיקון חצות', אנחנו מדליקים, רק בהלוך, מתחשבים. רגע..." הפסיק ר' דוד משתף דיבורו וצעק:
"אלימלך, תתפוס את העז, שלא תאכל את הנעלים של הגברת."
אייל הביט בדאגה בעז, ושאל: "זה תמיד ככה, העז מסתובבת פה?"
"לא, מה פתאום." הזדעק ר' דוד, "נראה לך ככה לבד, שבוע שעבר היו עוד ארבע. אבל היה יארצייט, של 'הסבא קדישא', שחטנו אותם, כל החצר הייתה מלאה שולחנות.
הנה אתה רואה, שם בפינה, עשינו 'כיסוי הדם', מצווה גדולה.
יש לנו אחד, מכין עיזים דליקטס. אפילו 'מדיר אל אסד' באו לפה ללמוד איך להכין.
יודע מה אייל, כשתבואו לגור, נעשה חגיגה, נשחט עז..."
"תשמע ר' יענקב, אתה לא תאמין, איזה מופת היה לי." אמר ר' ישראל תוך כדי חליצת התפילין.
"הייתי אצל הרבה, בעניין הדירה, דיברתי על השכירות הגבוהה ב'קריה'. הייתי בטוח, שהרבה ידבר עם ר' מרדכי מ'קרן הדיור', שידאגו לי."
הרבה הסתכל עלי, בעיניו הקדושות, ואמר: "ר' ישראל, אתה צריך לגור במקום קודוש, מול 'ביס כנסת', זה יתן לך שפע. בעז"ה, כמה שיש לך, זה יספיק."
"אני אומר לך, ר' יענקב, ישר רצתי לבניין מול השטיבלאך, שאלתי אולי יש דירה להשכרה. נתנו לי שם, מספר של מישהו, והוא רוצה להשכיר.
עכשיו אני ראש קטן, כמו שהרבה אמר. אמרתי לו, יש לי רק אלפיים שקל לשלם. תחזיק חזק, ההוא, בכלל לא משלנו, אומר "אין בעיה". איזה מופת אה..."
"אבל למה שההוא יקח סכום כל כך נמוך?" שאל ר' יענקב.
"זה מה שאני אומר לך, הכל בזכות הברכה. האמת נראה לי הוא קצת מתקרב לחסידות, הוא שאל אותי "וואס הרצך בדיר..."
(בפרק הבא, אני יספר בעז"ה, על הסגולה החדשה של הרבה שליט"א. חלב עיזים לחיזוק במצב מיוחד. וגם נביא עדות נאמנה מאחד שהסגולה עבדה אצלו במיוחד, הוא גר מול השטיבלאך, אתם יכולים לברר אצלו, איזה שפע.)