עזרה דחוף - קייטנת יום שישי

אפרסמון2

משתמש סופר מקצוען
לכב' הנערות הנכבדות תלמידות בית יעקב שתחי', הוריהם היקרים שיח', מתנסי"ם, שרי החינוך והאוצר, וכל מי שבידו לפעול.
אנא חוסו ורחמו על שארית פליטתנו ושאריות שפיותנו, ותפתחו מהר מהר קיטנה בימי שישי הארוכיםםםםם של שעון הקיץ.

ולכבוד המנהלים, זה בקשה רצינית מאוד, רק כתבתי אותה קצת בהומור. אז נא לא למחוק את האשכול...

אפרסמון2

משתמש סופר מקצוען
אין תגובה...
אנשים אפילו לא מבינים מה אני רוצה :eek::rolleyes::confused:

כנראה שהילדים של כולם חוזרים הביתה ביום שישי בשעה 12-1 עם שרוולים מופשלים, ניגשים דבר ראשון לשטוף את הבית, דבר שני למטבח להעמיד סירים ותוספות, אחר כך מתקלחים בזריזות ובסדר מופתי לפי סדר כרונולוגי, בלי לצייץ מילה על מים חמים שנגמרו או מגבות שנגנבו ו"כמה זמן אתה שם", מתלבשים באופן עצמוני, ואז ניגשים מעדנות אל המטבח, לובשים סינרים ולוגמים קמעא ממאכלי השבת המהבילים, מעבירים "וויש" אחרון על הרצפות, מסדרים את השעון שבת וניגשים להדליק את הנרות (או שאת זה לפחות הם משאירים לאמא שלהם???).

ורק הילדים שאני מכיר, וילדים הכוונה מזקנות סמינר ועד יונקי הגן, רבים ומתפרעים ומבלגנים ומלכלכים ומושכים בשערות ורבים על העיתון והמקלחת ובכלל, מידי ערב שבת בשבתו.

(מה שמוביל למסקנה, שכבר קיבלתי מזמן, שבחלוקת הילדים לא עמדנו בתור הנכון. אבל מה שהיה היה).

אבל זה הרי מה שלא מובן, דווקא משום שאצל כולם הכל כל כך דופק ורגוע, למה לא תוכלו לשלוח את הבת שלכם לעשות קיטנה לכל הילדים שההורים שלהם לא עמדו בתור הנכון, ואז ההורים הללו יוכלו גם לארגן את השבת בשקט, ואפילו, מי שישמע, גם לתפוס איזה שלאף שטונדה קטנה עם העיתון?

נערך לאחרונה ב:

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
אין תגובה...
אנשים אפילו לא מבינים מה אני רוצה :eek::rolleyes::confused:
מבינים, מבינים.
ב"ה עמדנו בתור הנכון וקיבלנו את הילדים הכי מהממים בעולם. כל כך מהממים, שאין רגע דל, והם מבקשים מאד לעזור לנו (קרי: לשפוך מים רגע אחרי שגרפנו, ולבלגן את הצעצועים שניה לפני השטיפה. כמובן להעיף את האוכל לרצפה, ועוד כמה תופינים).
זה למה מדליקים פה נרות עם הנשמה גם בשעון קיץ...

הדקלים

משתמש פעיל
מרגישה שזה היום היחיד חוץ משבת שאני מכירה את הילדים שלי ;) אז לשלוח אותם לקייטנה? זה יום חופשי כזה.. שיעשו מה שהם רוצים עד המטבח בבקשה!!!

הדקלים

משתמש פעיל
מנסיון גם תשלחו חצי ילדים לשכנים או חברים והחצי שלהם (תואמי גיל כמובן) יגיעו אליכם.. תמיד שיש חברים/חברות המצב יותר רגוע מאשר אחים לבד שמתכתשים בינהם.. חמודים כאלה!!!!

אופססס ;)

משתמש מקצוען
אם מטרת האשכול קיטנה- אין לי איך לעזור עם חמשת בני שרובם (- הרי לא מאבחנים מתחת גיל 6) מאובחני קש"ר.
אם המטרה זה השתתפות ושצרת רבים חצי נחמה- אוהו יש לי איך לעזור... |(וגם קצת לשתף בפתרונות)

כבר מזמן הגעתי למסקנה שיום שישי של שעון חורף הרבה יותר קל מהסיבה הזו.
כמו שכתבת למעלה- רבים, שופכים, מרביצים, מפזרים, מתווכחים ועוד ועוד. כל שבוע כיד הדמיון הטובה...
הפתרון שאנחנו מצאנו זה אחרי שאוכלים ארוחת צהרים, 20 דקות עזרה ונוסעים עם אבא לטיול, לפארק ואין לי מושג איפה עוד הם מסתובבים וככה אני מספיקה לארגן ולפעמים אפילו לנוח קצת (בלי העיתון כי אני נרדמת מיד)
דבר נוסף (בלי להכנס לסוגיה הלכתית. אנחנו התייעצנו) זה קבלת שבת בפלג- כולל תפילה וסעודה מוקדמת. ככה גם יורדת שעה מהיום הארוך הארוך הזה וגם בסעודה הם יותר רגועים

אפרסמון2

משתמש סופר מקצוען
שרובם (- הרי לא מאבחנים מתחת גיל 6)
:)

אם המטרה זה השתתפות ושצרת רבים חצי נחמה- אוהו יש לי איך לעזור...

גם השתתפות. אבל אני בהחלט מבקש לקרוא כאן למשהו מעשי מאוד, שהגיע הזמן שכמו שיש בייביסיטינג המוני (המכונה קיטנה) לחנוכה, ערב פסח, ויולי - יהיה גם לימי שישי.

הפתרון שאנחנו מצאנו זה אחרי שאוכלים ארוחת צהרים, 20 דקות עזרה ונוסעים עם אבא לטיול, לפארק ואין לי מושג איפה עוד הם מסתובבים וככה אני מספיקה לארגן ולפעמים אפילו לנוח קצת (בלי העיתון כי אני נרדמת מיד)

אז אבא הבייביסיטר. (אם תוכלו להעביר כתובת, אשלח לו מדליה). זה באמת פתרון אפשרי, למעשה זו הזדמנות נהדרת לזמן איכות מקסים. מומלץ מנסיון. אבל לא בכל יום שישי זה מתאפשר, מכמה וכמה סיבות...

דבר נוסף (בלי להכנס לסוגיה הלכתית. אנחנו התייעצנו) זה קבלת שבת בפלג- כולל תפילה וסעודה מוקדמת. ככה גם יורדת שעה מהיום הארוך הארוך הזה וגם בסעודה הם יותר רגועים

בהחלט נשקל. (אגב למי שאין לו מניין פלג באיזור, יכול גם להתחיל את השבת בקידוש וסעודה (ואח"כ הרדמה) ואח"כ להתפלל במנין הרגיל).

שאלה, הילדים לא מרגישים עם זה מוזר?

אופססס ;)

משתמש מקצוען
אז אבא הבייביסיטר. (אם תוכלו להעביר כתובת, אשלח לו מדליה). זה באמת פתרון אפשרי, למעשה זו הזדמנות נהדרת לזמן איכות מקסים. מומלץ מנסיון. אבל לא בכל יום שישי זה מתאפשר, מכמה וכמה סיבות...
תאמינו לי שהפתרון הזה זה המדליה והצ'ופר הכי מתגמל בסופו של דבר...

ברור שלא תמיד מתאים אבל בשבועות שזה לא קורה אנחנו מתחרטים ומבטיחים לעצמנו לעשות את כל המאמץ שגם בזמנים קשים הטיול יצא לפועל.
בהחלט נשקל. (אגב למי שאין לו מניין פלג באיזור, יכול גם להתחיל את השבת בקידוש וסעודה (ואח"כ הרדמה) ואח"כ להתפלל במנין הרגיל).
עשינו ככה בעבר.
שאלה, הילדים לא מרגישים עם זה מוזר?
לא, כי תודה לה' שחנן אותנו בעוד כמה שכנים כאלו, זה סוג של 'כבוד' בעיני הילדים לחזור מהתפילה כשהשכנים עוד מוציאים את מי השטיפה לחצר;)

עשינו להם גם מבצע שבשבוע של עזרה משמעותית אנחנו צוברים כסף ונוסעים לטיול כשמצטבר מספיק כסף

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ת'

קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יי כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:
נקרא  4  פעמים

אתגר AI

בעלי חיים בראשי תיבות • אתגר 134

לוח מודעות

למעלה