דרוש מידע דברים טובים שלמדנו וקיבלנו מהמחנכות/ים

ליאורה ז.

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
אני בעד לראות את העולם כטוב.
ז"א, לא להתעלם ממה שלא טוב ,
אבל,
שהפוקוס יהיה על החיובי.
כדי ללמוד, כדי לצמוח!

אז באשכול הזה מוזמנים לשתף בדברים טובים שלמדנו/קיבלנו
מהמורות/מחנכות/מחנכים.
או משפטים שהולכים איתנו עד היום

אלוווופה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הנדסת תוכנה
אשמח לשתף, שלא יגידו שרק את הרע זוכרים ומנציחים;)
היתה לי מורה בתיכון שהיתה מכבדת כל תלמידה באשר היא, מכילה והכי חשוב כשבנות היו באות אליה להתלונן על יחס כזה או אחר של מורה ( ואפילו של המנהלת!) היא היתה מסדרת את זה על הצד הטוב ביותר ואף פעם לא הצדיקה ישר את הצוות אלא בדקה כל דבר לגופו של עניין.
ואולי זה נראה לכם משהו סטנדרטי בלי פואנטה, אבל אני מוכרחה לציין שהמורה הזו הצליחה בענק כי עובדה ועד היום זו אחת המורות שזוכרים אותה מחזורים שלמים ומלאאאאא תלמידות לטובה, כן גם המופרעות שלא הסתדרו עם אף אחת בצוות….

**Moko**

משתמש מקצוען
הייתה לי מורה בכיתה ה' יסודי שבשיחה אחד-על-אחד אמרה לי שהיא הכינה שיעור מיוחד ביהדות, אבל בגלל שהייתי חסרה היא לא מסרה אותו.
וכן ב ח' יסודי היינו בנופש בטבריה ואני ועוד חברה חזרנו לדירה בדרך צדדית, ולא מצאו אותנו וכמעט הזמינו משטרה..
כשהגענו המחנכת הסבירה לי שהיא מאוד דאגה, אבל הביעה את האמון שלה שלא נעשה את זה שוב, על אף הסכנה..

ליאורה ז.

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
הייתה לי מורה בכיתה ה' יסודי שבשיחה אחד-על-אחד אמרה לי שהיא הכינה שיעור מיוחד ביהדות, אבל בגלל שהייתי חסרה היא לא מסרה אותו.
ואוו!!
מעניין להכיר את המורה הזו
נשמעת ממש אישה מיוחדת!

(ו..כנראה היית מאוד משמעותית בכיתה,בלימודים, היה לה שווה לחכות לך...)

שוקולד עילית

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
לי הייתה מחנכת בו’ יסודי ששנה שעברה!! התקשרה אלי ואמרה לי שהיא זוכרת שהיא הבטיחה ספר לי ולעוד בת על איזה מבצע ושאלה איזה ספר אני רוצה ,עברו מכיתה ו הרבה שנים...
אותה מורה זכורה לי שביום הראשון של השנה אמרה לנו שאנחנו לא צריכות לבקש ממנה אישור לצאת באמצע שיעור ,אנחנו יכולות לצאת ואפילו בשביל איורור
היא סומכת עלינו שנחזור אחרי שנתאוור
ואגב לא יצאנו אצלה יותר מכל מורה אחרת

מעגלת פינות

משתמש פעיל
אני בעד לראות את העולם כטוב.
איזה כיף! גם אני :)

ולסיפור הראשון שעלה לי... בטוחה שיש עוד הרבה..
מורה הענישה אותי פעם (לא זוכרת איזה עונש, אבל תסמכו עלי שזה הגיע לי ביושר). בסוף השיעור היא קראה לי ואמרה:
אני מרגישה שהענשתי אותך מתוך הכעס שלי ולא מתוך מטרה אמיתית של לחנך אותך. אז העונש מבוטל.
היא אמרה את זה בכזאת כנות ואמת פנימית. אני לא יכולה לתאר לכם מה זה עשה לי.

ליאורה ז.

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
נזכרתי עכשיו,
לפני כמה חודשים פגשתי מורה אחת שהיתה לי .
פטפטנו,
ואז פתאום היא שאלה אותי:
"יש לי דבק-סלוטייפ שהשארת אצלנו בכיתה, זה יושב אצלי בבית ,
מחכה לך..
לא השתמשנו בזה כמובן- הוא כבר י-ש-ןןן אני יכולה לקנות לך חדש.

ע-ש-ר-י-ם שנה עברו מאז !!
קולטים??
סלוטייפ קטן וישן??
מי זוכר כאלו דברים??

ענתה לי המורה הזו:
"דין פרוטה כדין מאה!!"

מ.לוינגר

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מלמד לילד שממש לא לא הצליח במבחן למרות שהשקיע:
אמר לו יוסי קיבלת כך וכך אני בטוח שזה לא בגלל שאתה לא יודע הרי כ"כ השקעת, אני מפחד שזה אולי בגלל שאני לא הסברתי את החומר מספיק טוב, אז תבוא נלמד היום אחרי הצהריים שוב את החומר.

החכמה שבנשים

משתמש מקצוען
לי 2 מורות:

1. מחנכת כיתה ו' - יאוו העיפה אותי קדימה. עשתה אותי מי שאני היום. פשוט האמינה ביכולות שלי. (אני מאמינה שהיא לא יודעת כמה)
2.מורה למתמטיקה בכיתה ו+ ז סוג של המורות האלופות, הטובות והמסורות (עד שפגשתי אותה לא ידעתי שאני מסוגלת לאהוב את המקצוע). שינתה לי את כל הראש למקצוע. אם לא היו מבינים היתה מבזבזת את כל ההפסקה שלה על מנת שנבין. סוג של אכפתיות וכושר הסבר נדיר.

תבורכו!!

אסתי3311

משתמש סופר מקצוען
המורה שלי למתמטיקה בג' סמינר, אישה מיוחדת במינה, אנושית, צנועה ובגובה העיניים.
למדתי ממנה המון, ממש לא רק במתמטיקה.

שיעור אחד היא הסבירה תרגיל באופן מסוים ובבית שמה לב שטעתה.
באותו ערב התקשרה לאחת התלמידות שתגיד לבנות לא להכין שיעורי בית למחר כתי היה לה טעות בהסבר.

שיראז

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
היו לנו בנות בכיתה, בכיתה ט שהיו יוצאות הרבה לבלות אחרי צהריים ולאכול, כל יום במקום אחר
יום אחד המחנכת היקרה שלי אמרה לנו הכיתה-
"איזו אוירה נהיתה פה? אכול ושתה כי מחר נמות?"
הצעקה הזו מהלב האמיתי של המחנכת מהדהדת לי הרבה בחיים

בכוון הנכון

משתמש פעיל
אהבתי את האשכול
האמת חשבתי לפתוח אחד כזה ...

הייתי תלמידה מאד מופרעת וקשה
אפשר לאמר המופרעת של הכיתה
כמובן שהיו מורות שלא עמדו בקושי הזה
אבל זה קשור לאשכול שננעל:confused:

באחת השנים הייתה לי מורה מדהימה !!
שעד היום אני חייבת לה המון הכרת הטוב
היא לא התייאשה ממני , והתנהגה אלי בהמון אמון וכבוד
והעיקר ניסתה לעזור לי בקשיים שהיו לי

שנים אחרי זה הייתי נעזרת במשפטים חכמים שהיא אמרה לי !!
למורות יש כח - ואני שמחה שזכיתי לאחת כזאת ....

טאבו

משתמש סופר מקצוען
מורה שלא ויתרה לי באנגלית. הייתי חלשה וקיבלתי ציונים נמוכים, (אין לי מושג בכלל איך התגלגלתי להקבצה א') והמורה פשוט דרבנה אותי להשקיע ולהישאר ב5 יחידות ובזכותה הצלחתי וקיבלתי ציון טוב בבגרות.

וסיפור חמוד: הייתה לי מורה שהייתה מחזיקה בתיק שוקולדים שווים ואם מישהי הייתה מורידה ראש מעייפות או משהו אז היא הייתה מביאה לה, תכלס זה עבד הרבה יותר טוב מלהעיר ;) במיוחד שהיא הייתה עושה את זה מדאגה כנה (וזה היה בכיתה י"ב)

מעגלת פינות

משתמש פעיל
יכולה להניח, אמון בעולם ובמורה הזאת בעיקר.
גם.
והרבה יותר מזה.
היא לימדה אותי להיות אמיתית עם עצמי, מודעת ואחראית למעשים.
המשפט הזה ממש הלך איתי.
והיום, כאמא ומורה, מוצאת את עצמי המון פעמים בודקת - האם התגובות שלי מגיעות ממקום אמיתי ומוצדק. ותמיד נזכרת תו"כ במורה הנ"ל.

אלוווופה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הנדסת תוכנה
רק אני שמתי לב שאף אחת לא ציטטה כאן משפטים משעורי יהדות?
מדהים כמה מורה היא משמעותית פי אלף מהחומר אותו היא מלמדת.
דווקא הדברים הקטנים שבין המילים נקלטים והולכים עם התלמידות הלאה...
את השיעור הכי יפה בעולם, אף תלמידה לא תזכור אחרי שנים כאסוציאציה ממורה, מלבד את האישיות של אותה מורה.
ביננו זה השיעור הכי חזק לחיים!!

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  7  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה