דרוש מידע גנבו לי כסף..

פלוס-מינוס

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
הבת שלי התחילה את השנה במעון של התמ"ת.
לאחר שלושה חודשים העברתי אותה למעון אחר.
(כמובן, תוך ניוד הדרגה - מספר 3 - ממעון למעון...)
היום, ללא כל הודעה מוקדמת גבה לי המעון הראשון בהוראת קבע סכום של 4800 ש"ח (+-).
מברור שערכתי, אמרה לי המנהלת של המעון החדש שבהנהלת המעון הישן טוענים כי התמת לקח מהם את הכסף עבו החודשים בהם שהתה ביתי במסגרת שלהם.

כשניסיתי להתקשר למנהלת המעון הישן, ברגע ששמעה שזה אני ניתקה את השיחה ושמה את המספר ברשימת דחיה.

שאלתי לצוות היועצים והמסייעים של פרוג:
1. האם שייך לבטל חיוב בהוראת קבע?
2. האם יכול להיות שאכן התמת גבה מהם את הכסף חזרה? אם כן - במעון החדש הם לא קיבלו את הכסף. איך אפשר לדאוג שהם יקבלו אותו?
3. האם יש מה לפתוח תביעה בבית משפט לתביעות קטנות? אם כן - מהי הפרוצדורה????

אשמח מאוד לעזרתכם הדחופה.

צחוקית פרגית

משתמש פעיל
לבטל את החיוב, לחכות שהמעון יפנה להוצל"פ-[יותר הגיוני שאם זה לא מגיע להם הם לא יעשו את זה]
ואז להגיש התנגדות עם המסכת העובדתית, והואיל והתמ"ת מתעד הכל -אם הצדק איתך הוא יתגלה בקלות
בהצלחה העיקר ברגוע

אבנועם

משתמש פעיל
המשתמש נחסם
היה לי סיפור דומה סכום יותר קטן 1400 ש"ח
לא וויתרתי הלכתי עד הסוף דין תורה וכו'
והחזירו לי עד השקל האחרון
אגב זה מעון בב"ב ?
הבנתי שהם עובדים בשיטת 'מצליח'

סמינר דוד

משתמש מקצוען
עד כמה שידוע לי, אי אפשר לבטל חיוב שכבר יצא בהוראת קבע.

אבל אפשר לפנות לתמת, ולשאול שם. זאת אחרי שתשמעי מהנהלת המעון הראשון (כפי שכתבה לך מילה בסלע). שישמעו הקלטה שהמנהלת אומרת שהם גבו הכסף.

ובכלל, הוראת קבע שנתת - למי נתת? למנהלת? מה קשור פה התמת, גם אם הם גבו, היא אמורה להסביר להם שהילדה לא אצלה.

היא תצטרך לתת הסברים לתמת, והיא תסתבך, ולא נראה לי שהיא תרצה את זה.

ודבר אחרון - כשהוצאת את הילדה מאצלה, לא סגרת את הוראת הקבע?

בהצלחה לך!!

פלוס-מינוס

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
לבטל את החיוב
איך עושים את זה? זו הוראת קבע. בבנק לא נתנו לי. יש לכך סמכות חוקית????
כדאי להקליט את השיחה
זו לא עבירה פלילית? ואם אומר לה שאני מקליטה - הפסדתי את כל המומנטום של ההקלטה. לא?
אגב זה מעון בב"ב ?
לא. במודיעין עילית.
ובכלל, הוראת קבע שנתת - למי נתת? למנהלת? מה קשור פה התמת, גם אם הם גבו, היא אמורה להסביר להם שהילדה לא אצלה.
בגלל שהילדה לא אצלה, היא טוענת שגבו לה את הכסף שקיבלה מתחילת שנה כי היה אמור לעבור לסמל מוסד אחר. בהנהלת המעון החדש טוענים (ויש לי דוח הפקדות של התמת לילדה) שקיבלו רק מהיום שעברה - 01.12. את ההוראת קבע נתתי להנהלת המעון הישן בתחילת שנה. לא ידעתי שאני יעביר אותה מעון במהלך השנה......
ודבר אחרון - כשהוצאת את הילדה מאצלה, לא סגרת את הוראת הקבע?
מסכימה איתך שזו פדיחה אמיתית.
בגלל סיבות בריאותיות שהיו לי באותה תקופה לא יכולתי לעשות את זה מיד, ואחר כך שכחתי לעשות את זה :(:(:(
אם את רוצה ליישר את ההדורים מולם - אל תפני אליהם כמו הכותרת.
תהיי ראש קטן, תאמרי 'זה ודאי טעות' ו'אי הבנה'.
אל תהיה צודק. תהיה חכם.
מה זה יעזור לי?
לא עדיף להשתמש במשפט - אם לא הולך בכוח, ילך בעוד יותר כוח....?
יש פיקוח על מעונות יום במשרד התמת
ואז מה?
איך זה אמור להחזיר לי את הכסף???

Idjdjdjshjs

משתמש מקצוען
מותר לך להקליט ללא ידיעתה כל עוד את צד אחד בשיחה,
אני מציעה לגשת לשם פיזית ולעמת אותה עם הנתונים בשפה יפה וללא התלהמות, יש סבירות גבוה שהיא תכשל בלשונה ותוקלט אומרת דברים פליליים, הייתי מציעה להתחיל את השיחה ב:" את גברת איקס מנהלת מעון איקס נכון?!" בשביל שיהיה תיעוד בהקלטה ולא תוכל להכחיש את השיחה. בנוסף, להגיש תלונה בתמ"ת או בצרכנות אם זה שייך אליהם.
זה שהיא לא משתפת איתך פעולה מוכיח שהכסף נגבה שלא כחוק ולכן הייתי מפעילה תותחים כבדים נגדה, אולי אפילו מכתב מעו"ד (שיעלה לך איזה 150 ₪).
מצטערת, אבל אני לא סבלנית לאנשים שמנצלים את כוחם כלפי החלשים (הצרכנים)!

ואם הצעדים לא יועילו, תשקלי שיימינג ציבורי, אחרי שתזהירי אותה מכך כמובן. כפורום מכובד והחשוב ביותר בציבור שלנו, יש למילים ולפרסומים פה כוח אדיר, ייתכן מאוד שזה יאיים כמו שצריך.

פלוס-מינוס

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
ואם הצעדים לא יועילו, תשקלי שיימינג ציבורי, אחרי שתזהירי אותה מכך כמובן. כפורום מכובד והחשוב ביותר בציבור שלנו, יש למילים ולפרסומים פה כוח אדיר, ייתכן מאוד שזה יאיים כמו שצריך.
איזה שיימינג יכול לאיים על מנהלת מעון???
בנושא הזה יש לי בעיה אחת -
מנהלת המעון תפנה אותי להנהלת רשת המעונות, והנהלת רשת המעונות - לא מכירים אותי בשום צורה, ויעיפו את האחריות כלפי מנהלת הסניף.
יש עיצה בענין???

Idjdjdjshjs

משתמש מקצוען
איזה שיימינג יכול לאיים על מנהלת מעון???
בנושא הזה יש לי בעיה אחת -
מנהלת המעון תפנה אותי להנהלת רשת המעונות, והנהלת רשת המעונות - לא מכירים אותי בשום צורה, ויעיפו את האחריות כלפי מנהלת הסניף.
יש עיצה בענין???
מעון זה כסף, זה הרבה מאוד כסף.
נכון שבציבור שלנו המעונות מלאים, אבל איום בהכפשה ברשת כשאת מוגנת מתביעת דיבה בטענת "אמת דיברתי" יכול מאוד להפחיד אותה.
עצם זה שהיא לא עונה לך ןמסננת אותך מעיד על זה שיש לה מה להסתיר (כסף שנלקח שלא כדין), ולכן ברומא התנהג כרומאי, אם היא בריונית גם את. רק תעשי את זה בתמימות ובצורה יפה שלא תוכל לטעון כנגדך.

מינוף

משתמש מקצוען
אוטומציה עסקית
הכי טוב לעשות מראש הגבלה להו"ק כמובן לא מדויק על הסכום אלא להוסיף קצת כסף למקרים חריגים

Ella

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
D I G I T A L
לא חושבת. אני כמעט בטוחה שהיא חייבת לעדכן שהיא מקליטה
אני לא כמעט בטוחה , אלא בטוחה לגמרי שאין צורך לעדכן כל עוד הצד המקליט הוא חלק פעיל בשיחה, זאת אומרת שיש כאן דו שיח בין שתי הצדדים ולא מקליטים אדם נואם ללא תגובת הצד המקליט, לכן חשוב להקפיד שזה יהיה דו שיח והצד המקליט יהיה פעיל בשיחה

Tweenset

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
לא חושבת. אני כמעט בטוחה שהיא חייבת לעדכן שהיא מקליטה
היא לא חייבת.
להיפך, זה רק יפריע.. כל הרעיון שהיא לא תדע שהיא מוקלטת וגם המחוקק מודע לזה.
מה שהיא חייבת זה להיות שותפה פעילה בשיחה ולא להקליט צד ג'.
בהקלטות של זקן נגד אולמרט היא עשתה אותו דבר.. מידי פעם שומעים אותה רק מהמהמת או מוסיפה פה מילה שם מילה בדיוק כדי להפוך להיות שותפה פעילה בשיחה ולא פסיבית, ואז היא הופכת את ההקלטות לחוקיות וקבילות משפטית.
שמעתי מעו"ד

Tweenset

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
אני לא כמעט בטוחה , אלא בטוחה לגמרי שאין צורך לעדכן כל עוד הצד המקליט הוא חלק פעיל בשיחה, זאת אומרת שיש כאן דו שיח בין שתי הצדדים ולא מקליטים אדם נואם ללא תגובת הצד המקליט, לכן חשוב להקפיד שזה יהיה דו שיח והצד המקליט יהיה פעיל בשיחה
כתבנו יחד :)

Ella

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
D I G I T A L
היא לא חייבת.
להיפך, זה רק יפריע.. כל הרעיון שהיא לא תדע שהיא מוקלטת וגם המחוקק מודע לזה.
מה שהיא חייבת זה להיות שותפה פעילה בשיחה ולא להקליט צד ג'.
בהקלטות של זקן נגד אולמרט היא עשתה אותו דבר.. מידי פעם שומעים אותה רק מהמהמת או מוסיפה פה מילה שם מילה בדיוק כדי להפוך להיות שותפה פעילה בשיחה ולא פסיבית, ואז היא הופכת את ההקלטות לחוקיות וקבילות משפטית.
שמעתי מעו"ד
אופס כתבנו ביחד גם אני שמעתי את אותם הדברים מעו"ד מענין אם שמענו מאותה אחת...;)

מילקשייקית

משתמש מקצוען
שניה.
מה הענין שלנו?
להאשים אותם? להושיב אותם מאחורי סריג ובריח? להרוס להם?
או בסך הכול לקבל את הכסף שמגיע לנו ביושר - נטו?
אם זה הסיבה - אז כן! תאמרי שאת מקליטה וכנראה - גמרת עם הסיפור...
הם יבהלו (מקוה...) ואם לא - תפני לבית משפט וכו' אחרי שתדעי כי עשית את מירב ההשתדלויות להשכנת שלום בדרך בטוחה.
בהצלחה.

Tweenset

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
שניה.
מה הענין שלנו?
להאשים אותם? להושיב אותם מאחורי סריג ובריח? להרוס להם?
או בסך הכול לקבל את הכסף שמגיע לנו ביושר - נטו?
אם זה הסיבה - אז כן! תאמרי שאת מקליטה וכנראה - גמרת עם הסיפור...
הם יבהלו (מקוה...) ואם לא - תפני לבית משפט וכו' אחרי שתדעי כי עשית את מירב ההשתדלויות להשכנת שלום בדרך בטוחה.
בהצלחה.
תמיד טוב לאסוף עדויות. מקסימום לא תשתמשי בזה.. אבל מראש שיהיו לך הוכחות אם וכאשר תצטרכי

אופס כתבנו ביחד גם אני שמעתי את אותם הדברים מעו"ד מענין אם שמענו מאותה אחת...;)
בקורס של יוזמים עסק אולי?

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  7  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה