עוגות/עוגיות גנאש שוקולד - התגלית שלי!

קווי מתאר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
עימוד ספרים
תמיד ידעתי שמים ושוקולד הם חיבור לא מוצלח ולא מומלץ שגורם לשוקולד להתקשות לגושים בלתי אכילים...
אבל הנה התגלית -
כמות גדולה יותר של מים יוצרת גנאש מעולה / רוטב שוקולד חם - תלוי ביחס המים והשוקולד.
המעלות: ללא שמנת - כלומר פרווה, ללא הטעם הכבד והשומני של השמנת
והמעלות על פני הריצ' מובנות לחלוטין ;)

אז איך הכנתי?
המסה במיקרוגל של 100 גר' שוקולד מריר חתוך לקוביות.
ערבוב נמרץ + קורט מלח ו-2 כפות שמן.
לאחר מכן - הוספה של מים בצורה הדרגתית. סה"כ כחצי כוס מים בסופו של התהליך עבור קבלת הגנאש.

זכור לי שבעבר קראתי בבלוג של עז תלם (www.thekitchencoach.co.il) מאמר על ההגיון שעומד מאחורי התהליך, אבל לצערי לא הצלחתי למצוא אותו.
 

עולם קטן

משתמש פעיל
תמיד ידעתי שמים ושוקולד הם חיבור לא מוצלח ולא מומלץ שגורם לשוקולד להתקשות לגושים בלתי אכילים...
אבל הנה התגלית -
כמות גדולה יותר של מים יוצרת גנאש מעולה / רוטב שוקולד חם - תלוי ביחס המים והשוקולד.
המעלות: ללא שמנת - כלומר פרווה, ללא הטעם הכבד והשומני של השמנת
והמעלות על פני הריצ' מובנות לחלוטין ;)

אז איך הכנתי?
המסה במיקרוגל של 100 גר' שוקולד מריר חתוך לקוביות.
ערבוב נמרץ + קורט מלח ו-2 כפות שמן.
לאחר מכן - הוספה של מים בצורה הדרגתית. סה"כ כחצי כוס מים בסופו של התהליך עבור קבלת הגנאש.

זכור לי שבעבר קראתי בבלוג של עז תלם (www.thekitchencoach.co.il) מאמר על ההגיון שעומד מאחורי התהליך, אבל לצערי לא הצלחתי למצוא אותו.
יוצא טעים? היתרון הבריאותי ברור לחלוטין....
והציפוי לא מתקשה לאחר מכן?
 

מתוקינג

מגשי אירוח מלוחים ומתוקים בכשרות העדה החרדית
מנוי פרימיום
פרסום וקופי
זה בהחלט רוטב שוקולד טעים
אבל לא גנאש.

גנאש - המעלה שלו זה קודם כל הטעם הקרמי
ושנית - אפשר גם להקציף אותו, לזלף אותו
הוא מתקשה יפה אבל עדיין רך ונעים בפה ולא הופך ליציקת שוקולד גושית
 

קווי מתאר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
עימוד ספרים
יוצא טעים? היתרון הבריאותי ברור לחלוטין....
והציפוי לא מתקשה לאחר מכן?
זה בהחלט רוטב שוקולד טעים
אבל לא גנאש.

גנאש - המעלה שלו זה קודם כל הטעם הקרמי
ושנית - אפשר גם להקציף אותו, לזלף אותו
הוא מתקשה יפה אבל עדיין רך ונעים בפה ולא הופך ליציקת שוקולד גושית
יכול להיות שבחרתי בהגדרה הלא נכונה - לא מתווכחת עם מקצועניות ;)
השתמשתי כציפוי לעוגה, ובתור ציפוי זה היה מעולה - לא התקשה לגמרי כמו שוקולד מומס בלבד, אבל גם לא נמס וזלג.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכב

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד שָׂמַחְתִּי בְּאֹמְרִים לִי בֵּית יְהוָה נֵלֵךְ:ב עֹמְדוֹת הָיוּ רַגְלֵינוּ בִּשְׁעָרַיִךְ יְרוּשָׁלִָם:ג יְרוּשָׁלִַם הַבְּנוּיָה כְּעִיר שֶׁחֻבְּרָה לָּהּ יַחְדָּו:ד שֶׁשָּׁם עָלוּ שְׁבָטִים שִׁבְטֵי יָהּ עֵדוּת לְיִשְׂרָאֵל לְהֹדוֹת לְשֵׁם יְהוָה:ה כִּי שָׁמָּה יָשְׁבוּ כִסְאוֹת לְמִשְׁפָּט כִּסְאוֹת לְבֵית דָּוִיד:ו שַׁאֲלוּ שְׁלוֹם יְרוּשָׁלִָם יִשְׁלָיוּ אֹהֲבָיִךְ:ז יְהִי שָׁלוֹם בְּחֵילֵךְ שַׁלְוָה בְּאַרְמְנוֹתָיִךְ:ח לְמַעַן אַחַי וְרֵעָי אֲדַבְּרָה נָּא שָׁלוֹם בָּךְ:ט לְמַעַן בֵּית יְהוָה אֱלֹהֵינוּ אֲבַקְשָׁה טוֹב לָךְ:
נקרא  2  פעמים

לוח מודעות

למעלה