כהמשך לבייגלס שהעליתי מקודם הנה מתכון לגבינת שמנת קלה להכנה וטעימה מאד.
מתכון לכשש מאות גרם גבינה.
6 גביעי שמנת חמוצה 15% שומן.
להניח מסננת בעלת חורים קטנים בקערה ולרוקן את גביעי השמנת אל תוך המסננת [למרקם סמיך יותר יש להניח מגבת דקה או חיתול בד על המסננת ועל זה את השמנת]
לפזר כפית מלח שתי כפיות סוכר [טעים גם בלי]
לשמנת זיתים יש לטחון כחצי קופסת שימורי
זיתים בסלייסר או בלנדר מוט ולהוסיף אל השמנת.
לשמנת שום שמיר יש להוסיף 1-2 שיני שום ועלי שמיר טחונים לפי הטעם.
לאשכנזים שבינינו אפשר להוסיך סלמון מעושן אל השמנת.
להכניס לשקית ולהניח במקרר לפחות 12 שעות יש לרוקן מפעם לפעם את המים מן הקערה.
ככל שהגבינה תשהה במסננת זמן רב יותר היא תהיה סמיכה יותר.
לערבב היטב ולהגיש, [או לאחסן מחזיק מעמד זמן רב מעל שבוע וחצי במקרר שלנו]
בתאבון!
מתכון לכשש מאות גרם גבינה.
6 גביעי שמנת חמוצה 15% שומן.
להניח מסננת בעלת חורים קטנים בקערה ולרוקן את גביעי השמנת אל תוך המסננת [למרקם סמיך יותר יש להניח מגבת דקה או חיתול בד על המסננת ועל זה את השמנת]
לפזר כפית מלח שתי כפיות סוכר [טעים גם בלי]
לשמנת זיתים יש לטחון כחצי קופסת שימורי
זיתים בסלייסר או בלנדר מוט ולהוסיף אל השמנת.
לשמנת שום שמיר יש להוסיף 1-2 שיני שום ועלי שמיר טחונים לפי הטעם.
לאשכנזים שבינינו אפשר להוסיך סלמון מעושן אל השמנת.
להכניס לשקית ולהניח במקרר לפחות 12 שעות יש לרוקן מפעם לפעם את המים מן הקערה.
ככל שהגבינה תשהה במסננת זמן רב יותר היא תהיה סמיכה יותר.
לערבב היטב ולהגיש, [או לאחסן מחזיק מעמד זמן רב מעל שבוע וחצי במקרר שלנו]
בתאבון!