גבינת ריקוטה תוצרת בית

בְּמוֹצָאֵי מְנוּחָה ... תַּרְאֵם נִסֶּיךָ עוֹשֶׂה גְדוֹלוֹת ... לִשְׁמֹעַ אֶל הָרִנָּה וְאֶל הַתְּפִלָּה

מִזְמוֹר לְתוֹדָה הָרִיעוּ לַיי כָּל הָאָרֶץ: עִבְדוּ אֶת יי בְּשִׂמְחָה בֹּאוּ לְפָנָיו בִּרְנָנָה: דְּעוּ כִּי יי הוּא אֱלֹהִים הוּא עָשָׂנוּ (ולא) וְלוֹ אֲנַחְנוּ עַמּוֹ וְצֹאן מַרְעִיתוֹ: בֹּאוּ שְׁעָרָיו בְּתוֹדָה חֲצֵרֹתָיו בִּתְהִלָּה הוֹדוּ לוֹ בָּרְכוּ שְׁמוֹ: כִּי טוֹב יְהוָֹה לְעוֹלָם חַסְדּוֹ וְעַד דֹּר וָדֹר אֱמוּנָתוֹ:

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מרקם הקנויה היא לא כמו ההגדרה האחרונה, דומה יותר לגבינה רכה שמסוננת בחלקה. קניתי מלא פעמים.
יצא לי לקנות מוכנות די סמיכות.
נסי להגיע לדרכת סמיכות לפי המתכון הדרוש לך.
ללזניה, גביניות, בורקס ועוד לא צריכים להגיע לדרגת סמיכות גבוהה די בסמיכות של גבינה לבנה מסוננת.
לכנאפה אני אוהבת לסנן עד שהיא שבירה.
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
יצא לי לקנות מוכנות די סמיכות.
נסי להגיע לדרכת סמיכות לפי המתכון הדרוש לך.
ללזניה, גביניות, בורקס ועוד לא צריכים להגיע לדרגת סמיכות גבוהה די בסמיכות של גבינה לבנה מסוננת.
לכנאפה אני אוהבת לסנן עד שהיא שבירה.
ת"אמת, אוהבת אותה ככה -את הקנוייה, אוכלת בכפית. טעים לי על אף טעמה התפל.
הכנתי לא למטרה מסויימת.
אבל יצא לי כמות קטנטנה. עשיתי משקית אחת חלב, וחצי שמנת מתוקה וכו'
 
נערך לאחרונה ב:

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
אז הנה התוצאה הסופית:
גבינת ריקוטה מדהימה וענוגה, שאני לא יודעת מה לעשות איתה קודם מרוב שהיא טעימה!!!
המסקנות שלי:
אם לא מתגבשים גושים לאחר הבישול:
1.ניתן להוסיף עוד מעט חומץ (אין לכך זכר בטעם הסופי)
2. לא לחשוש לתת רתיחה קטנה ומיד לכבות.
3. המרקם בשלב זה כמו חלב גרגירי מעט, וזה בסדר גמור, לשים ככה בחיתול, ואחרי שעתיים בערך הגבינה מוכנה ומדהימה, ככל משאירים יותר בחיתול הגבינה מתקשה עוד.(אני השארתי עד למראה של גבינת שמנת, הגם שבאכילה היא מורגשת הרבה יותר רכה וקטיפתית)
בהצלחה!!
 

קבצים מצורפים

  • 20210110_201006.jpg
    20210110_201006.jpg
    4.1 MB · צפיות: 92
נערך לאחרונה ב:

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
מבחינת מחיר - זה יוצא הרבה יותר זול מקניית הגבינה בחנות?
בד"כ מוצרים ביתיים יוצאים זולים יותר,
כאן החומרים הם בעלות של בערך 15 ש"ח, והתוצאה היא 400 גרם גבינה (לא הרבה)
עשיתי חצי כמות יצא לי עלות של 8 שקל ותוצאה של 250 גר' בערך
 

undo

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
התייאשתי באיזשהו שלב, והכנתי את הקרואסונים עם הריקוטה כמו שהיא.

יצא מעדן!
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
נוזלי סמיך, עם פרורים.
העיקר שיצא לך מוצלח בקוראסונים.
באיזה דבר סיננת? חיתול? לפעמים אם מסננים עם בד מידי אטום, זה לא ממש מסתנן פשוטו כמשמעו.
או שהמים שניגרו נוגעים בבד עם הגבינה כי ומפריעים לו להמשיך להגיר.
אני מכינה המון פעמים גבינות שמנת (ריקוטה זו פעם ראשונה) ולכן רב נסיוני בסינון גבינות.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אם לא מתגבשים גושים לאחר הבישול:
1.ניתן להוסיף עוד מעט חומץ (אין לכך זכר בטעם הסופי)
2. לא לחשוש לתת רתיחה קטנה ומיד לכבות.
3. המרקם בשלב זה כמו חלב גרגירי מעט, וזה בסדר גמור, לשים ככה בחיתול, ואחרי שעתיים בערך הגבינה מוכנה ומדהימה, ככל משאירים יותר בחיתול הגבינה מתקשה עוד.(אני השארתי עד למראה של גבינת שמנת, הגם שבאכילה היא מורגשת הרבה יותר רכה וקטיפתית)
בהצלחה!!
תודה על העדכון.
חייבת להדגיש שלכתחילה מאד לא כדאי להרתיח. להפך.
יצא והחלב רתח בלי כוונה, תנו לו לשבת ולהצטנן כ-5 דקות עד שיגיע ל -90 מעלות ופחות ורק אז תוסיפו את החומץ.
וכך נוצרים גושי גבינה גדולים שממש לא קשה לסנן ותוך חצי שעה יש גבינה.
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
תודה על העדכון.
חייבת להדגיש שלכתחילה מאד לא כדאי להרתיח. להפך.
יצא והחלב רתח בלי כוונה, תנו לו לשבת ולהצטנן כ-5 דקות עד שיגיע ל -90 מעלות ופחות ורק אז תוסיפו את החומץ.
וכך נוצרים גושי גבינה גדולים שממש לא קשה לסנן ותוך חצי שעה יש גבינה.
מאמינה לך ולמקצועיות שלך, ואמנם לא הרתחתי בהתחלה ולא הלך לי. בכל מקרה ב2 מתוך 5 אתרים של מתכונים, מצויין כן להרתיח את החלב. לא שאני בטוחה אם הם יודעים שם מה הם כותבים...
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


קהילת פרוג מודה לקב"ה יחד עם כלל ישראל על חיסולו של רב המרצחים מלבנון

בְּמוֹצָאֵי מְנוּחָה ... תַּרְאֵם נִסֶּיךָ עוֹשֶׂה גְדוֹלוֹת ... לִשְׁמֹעַ אֶל הָרִנָּה וְאֶל הַתְּפִלָּה

א מִזְמוֹר לְתוֹדָה הָרִיעוּ לַיי כָּל הָאָרֶץ:ב עִבְדוּ אֶת יי בְּשִׂמְחָה בֹּאוּ לְפָנָיו בִּרְנָנָה:ג דְּעוּ כִּי יי הוּא אֱלֹהִים הוּא עָשָׂנוּ (ולא) וְלוֹ אֲנַחְנוּ עַמּוֹ וְצֹאן מַרְעִיתוֹ:ד בֹּאוּ שְׁעָרָיו בְּתוֹדָה חֲצֵרֹתָיו בִּתְהִלָּה הוֹדוּ לוֹ בָּרְכוּ שְׁמוֹ:ה כִּי טוֹב יְהוָֹה לְעוֹלָם חַסְדּוֹ וְעַד דֹּר וָדֹר אֱמוּנָתוֹ:
נקרא  16  פעמים

אתגר AI

תחל שנה וברכותיה • אתגר 117

לוח מודעות

למעלה