בר"ח אדר החלטתי שאי אפשר ובלי אוזני המן אדר לא יכנס הביתה,
אממה בבית של גדולים אזני המן קלאסיות פחות קורצות ואל תשאלו למה התחשק לי מתוק ולא מלוח
אז נולד המתכון הטעים הזה (בהשראת מלא אתרי מתכונים עם שינויים לפי הראש שלי)
כי אין כמו גביניות רכות במתיקות מאוזנת (תרתי משמע)
אז למתכון המלא כולל כל הטיפים---->>>
בצק
3 ורבע כוסות קמח
1 כף שמרים יבשים
1/4 כוס סוכר
2 ביצים
100 גרם חמאה מומסת
1/2 כוס חלב
1/4 כפית מלח
מילוי
500 גרם גבינה לבנה
אינסטנט פודינג וניל
3 כפות סוכר
1 סוכר וניל
כף קורנפלור
1 ביצה
זיגוג
רבע כוס מים
רבע כוס סוכר
2-3 כפות מיץ לימון
מחממים את התנו ל כ70 מעלות
לשים לבצק אחיד (וקצת קשה) את כל רכיבי הבצק, מעבירים לקערה חסינת חום מכסים ממגבת ומכניסים לתנור ל20-30 דקות
בינתיים מערבבים את רכיבי המילוי אפשר להפחית/להוסיף סוכר לפי הטעם
מרתיחים יחד סוכר, מים ולימון עד להמסת הסוכר
מרדדים דק אך שלא יקרע, הבצק ממש נוח לעבודה (ממליצה לחלק לארבע ולעבוד עם רבע בתוספת שארית הקודם בכל פעם).
קורצים עיגולים (אני ממליצה על קוטר של 12 ס"מ)
ממלאים בערך כפית מילוי בכל עיגול, מורחים במרכז וסוגרים היטב, חשוב להדק את הקצוות (גם ככה הם יפתחו, אנחנו רק מצמצמים ומאחרים את ההשתטחות
מעבירים לתבנית עם נייר אפיה, מברישים בזיגוג ואופים בערך חצי שעה עד שמזהיבים קלות
מפדרים באבקת סוכר
יאמי, רוצו להכין קפהצפה בקובץ המצורף 1324575צפה בקובץ המצורף 1324576צפה בקובץ המצורף 1324573
אממה בבית של גדולים אזני המן קלאסיות פחות קורצות ואל תשאלו למה התחשק לי מתוק ולא מלוח
אז נולד המתכון הטעים הזה (בהשראת מלא אתרי מתכונים עם שינויים לפי הראש שלי)
כי אין כמו גביניות רכות במתיקות מאוזנת (תרתי משמע)
אז למתכון המלא כולל כל הטיפים---->>>
בצק
3 ורבע כוסות קמח
1 כף שמרים יבשים
1/4 כוס סוכר
2 ביצים
100 גרם חמאה מומסת
1/2 כוס חלב
1/4 כפית מלח
מילוי
500 גרם גבינה לבנה
אינסטנט פודינג וניל
3 כפות סוכר
1 סוכר וניל
כף קורנפלור
1 ביצה
זיגוג
רבע כוס מים
רבע כוס סוכר
2-3 כפות מיץ לימון
מחממים את התנו ל כ70 מעלות
לשים לבצק אחיד (וקצת קשה) את כל רכיבי הבצק, מעבירים לקערה חסינת חום מכסים ממגבת ומכניסים לתנור ל20-30 דקות
בינתיים מערבבים את רכיבי המילוי אפשר להפחית/להוסיף סוכר לפי הטעם
מרתיחים יחד סוכר, מים ולימון עד להמסת הסוכר
מרדדים דק אך שלא יקרע, הבצק ממש נוח לעבודה (ממליצה לחלק לארבע ולעבוד עם רבע בתוספת שארית הקודם בכל פעם).
קורצים עיגולים (אני ממליצה על קוטר של 12 ס"מ)
ממלאים בערך כפית מילוי בכל עיגול, מורחים במרכז וסוגרים היטב, חשוב להדק את הקצוות (גם ככה הם יפתחו, אנחנו רק מצמצמים ומאחרים את ההשתטחות
מעבירים לתבנית עם נייר אפיה, מברישים בזיגוג ואופים בערך חצי שעה עד שמזהיבים קלות
מפדרים באבקת סוכר
יאמי, רוצו להכין קפהצפה בקובץ המצורף 1324575צפה בקובץ המצורף 1324576צפה בקובץ המצורף 1324573