חלבי גביניות קצת אחרות או אוזני המן

אלי7:)

משתמש מקצוען
בר"ח אדר החלטתי שאי אפשר ובלי אוזני המן אדר לא יכנס הביתה,
אממה בבית של גדולים אזני המן קלאסיות פחות קורצות ואל תשאלו למה התחשק לי מתוק ולא מלוח
אז נולד המתכון הטעים הזה (בהשראת מלא אתרי מתכונים עם שינויים לפי הראש שלי)
כי אין כמו גביניות רכות במתיקות מאוזנת (תרתי משמע:p)
אז למתכון המלא כולל כל הטיפים---->>>
בצק
3 ורבע כוסות קמח
1 כף שמרים יבשים
1/4 כוס סוכר
2 ביצים
100 גרם חמאה מומסת
1/2 כוס חלב
1/4 כפית מלח
מילוי
500 גרם גבינה לבנה
אינסטנט פודינג וניל
3 כפות סוכר
1 סוכר וניל
כף קורנפלור
1 ביצה

זיגוג
רבע כוס מים
רבע כוס סוכר
2-3 כפות מיץ לימון

מחממים את התנו ל כ70 מעלות
לשים לבצק אחיד (וקצת קשה) את כל רכיבי הבצק, מעבירים לקערה חסינת חום מכסים ממגבת ומכניסים לתנור ל20-30 דקות
בינתיים מערבבים את רכיבי המילוי אפשר להפחית/להוסיף סוכר לפי הטעם
מרתיחים יחד סוכר, מים ולימון עד להמסת הסוכר
מרדדים דק אך שלא יקרע, הבצק ממש נוח לעבודה (ממליצה לחלק לארבע ולעבוד עם רבע בתוספת שארית הקודם בכל פעם).
קורצים עיגולים (אני ממליצה על קוטר של 12 ס"מ)
ממלאים בערך כפית מילוי בכל עיגול, מורחים במרכז וסוגרים היטב, חשוב להדק את הקצוות (גם ככה הם יפתחו, אנחנו רק מצמצמים ומאחרים את ההשתטחות :)
מעבירים לתבנית עם נייר אפיה, מברישים בזיגוג ואופים בערך חצי שעה עד שמזהיבים קלות
מפדרים באבקת סוכר
יאמי, רוצו להכין קפהצפה בקובץ המצורף 1324575צפה בקובץ המצורף 1324576צפה בקובץ המצורף 1324573
 

קבצים מצורפים

  • IMG_1110.JPG
    5.2 MB · צפיות: 201
  • IMG_1115.JPG
    5.3 MB · צפיות: 151
  • IMG_1112.JPG
    6.4 MB · צפיות: 139

מהדמיה להוויה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
בר"ח אדר החלטתי שאי אפשר ובלי אוזני המן אדר לא יכנס הביתה,
אממה בבית של גדולים אזני המן קלאסיות פחות קורצות ואל תשאלו למה התחשק לי מתוק ולא מלוח
אז נולד המתכון הטעים הזה (בהשראת מלא אתרי מתכונים עם שינויים לפי הראש שלי)
כי אין כמו גביניות רכות במתיקות מאוזנת (תרתי משמע:p)
אז למתכון המלא כולל כל הטיפים---->>>
בצק
3 ורבע כוסות קמח
1 כף שמרים יבשים
1/4 כוס סוכר
2 ביצים
100 גרם חמאה מומסת
1/2 כוס חלב
1/4 כפית מלח
מילוי
500 גרם גבינה לבנה
אינסטנט פודינג וניל
3 כפות סוכר
1 סוכר וניל
כף קורנפלור
1 ביצה

זיגוג
רבע כוס מים
רבע כוס סוכר
2-3 כפות מיץ לימון

מחממים את התנו ל כ70 מעלות
לשים לבצק אחיד (וקצת קשה) את כל רכיבי הבצק, מעבירים לקערה חסינת חום מכסים ממגבת ומכניסים לתנור ל20-30 דקות
בינתיים מערבבים את רכיבי המילוי אפשר להפחית/להוסיף סוכר לפי הטעם
מרתיחים יחד סוכר, מים ולימון עד להמסת הסוכר
מרדדים דק אך שלא יקרע, הבצק ממש נוח לעבודה (ממליצה לחלק לארבע ולעבוד עם רבע בתוספת שארית הקודם בכל פעם).
קורצים עיגולים (אני ממליצה על קוטר של 12 ס"מ)
ממלאים בערך כפית מילוי בכל עיגול, מורחים במרכז וסוגרים היטב, חשוב להדק את הקצוות (גם ככה הם יפתחו, אנחנו רק מצמצמים ומאחרים את ההשתטחות :)
מעבירים לתבנית עם נייר אפיה, מברישים בזיגוג ואופים בערך חצי שעה עד שמזהיבים קלות
מפדרים באבקת סוכר
יאמי, רוצו להכין קפהצפה בקובץ המצורף 1324575צפה בקובץ המצורף 1324576צפה בקובץ המצורף 1324573
כמה יוצא מכזו כמות?
 

אלי7:)

משתמש מקצוען
@אלי7:) הבצק יתפח טוב גם אם מתפיחים אותו מכוסה בחוץ ולא בתנור?
כן, בד"כ אני מתפיחה בחוץ
אני רק זוכרת שהתלהבתי אז גם מההתפחה המהירה וגם מהעובדה שהחימום נתן לבצק מין גמישות ונוחות לעבודה מעבר להתפחה. (אבל תכלס מקום חמים/קערה כפולה שבקערה החיצונית יש מים רותחים יתן את אותו אפקט)
 

שאילתה

משתמש פעיל
יוצרי ai
@אלי7:) תודה רבה!
הקפצת את המתכון בדיוק בזמן !
כבר מלא זמן מתחשק לי שמרים במילוי גבינה
הכנתי הערב את האוזני המן המדהימים האלה.
איזה ריח טוב היה בבית וכמה שזה טעיםםםם !!!
תודה
 

הגברת המושלמת

משתמש פעיל
איזה מתכון מוצלח, האם יש אפשרות להקפיא ולכמה זמן?
וכן, האם ישרוד נסיעה של מספר שעות בפורים או שחייב קרור?
 

שאילתה

משתמש פעיל
יוצרי ai
איזה מתכון מוצלח, האם יש אפשרות להקפיא ולכמה זמן?
וכן, האם ישרוד נסיעה של מספר שעות בפורים או שחייב קרור?
אני הקפאתי ויצא מצוין. אנחנו אוהבים גביניות חמות אז חיממנו כמה שניות במקרוגל.
מחלק מהבצק הכנתי עוגת שמרים גבינה, הנחתי מילוי באמצע מלבן גדול וסגרתי עם רצועות אלכסוניות מהבצק שבצדדים.
הכל יצא מעולה!!
מחכה שיהיה לי זמן להכין עוד.
לגבי נסיעה אולי תקחי עם קרחונים או משהו כזה. בכל זאת זה גבינה.
 

הגברת המושלמת

משתמש פעיל
בר"ח אדר החלטתי שאי אפשר ובלי אוזני המן אדר לא יכנס הביתה,
אממה בבית של גדולים אזני המן קלאסיות פחות קורצות ואל תשאלו למה התחשק לי מתוק ולא מלוח
אז נולד המתכון הטעים הזה (בהשראת מלא אתרי מתכונים עם שינויים לפי הראש שלי)
כי אין כמו גביניות רכות במתיקות מאוזנת (תרתי משמע:p)
אז למתכון המלא כולל כל הטיפים---->>>
בצק
3 ורבע כוסות קמח
1 כף שמרים יבשים
1/4 כוס סוכר
2 ביצים
100 גרם חמאה מומסת
1/2 כוס חלב
1/4 כפית מלח
מילוי
500 גרם גבינה לבנה
אינסטנט פודינג וניל
3 כפות סוכר
1 סוכר וניל
כף קורנפלור
1 ביצה

זיגוג
רבע כוס מים
רבע כוס סוכר
2-3 כפות מיץ לימון

מחממים את התנו ל כ70 מעלות
לשים לבצק אחיד (וקצת קשה) את כל רכיבי הבצק, מעבירים לקערה חסינת חום מכסים ממגבת ומכניסים לתנור ל20-30 דקות
בינתיים מערבבים את רכיבי המילוי אפשר להפחית/להוסיף סוכר לפי הטעם
מרתיחים יחד סוכר, מים ולימון עד להמסת הסוכר
מרדדים דק אך שלא יקרע, הבצק ממש נוח לעבודה (ממליצה לחלק לארבע ולעבוד עם רבע בתוספת שארית הקודם בכל פעם).
קורצים עיגולים (אני ממליצה על קוטר של 12 ס"מ)
ממלאים בערך כפית מילוי בכל עיגול, מורחים במרכז וסוגרים היטב, חשוב להדק את הקצוות (גם ככה הם יפתחו, אנחנו רק מצמצמים ומאחרים את ההשתטחות :)
מעבירים לתבנית עם נייר אפיה, מברישים בזיגוג ואופים בערך חצי שעה עד שמזהיבים קלות
מפדרים באבקת סוכר
יאמי, רוצו להכין קפהצפה בקובץ המצורף 1324575צפה בקובץ המצורף 1324576צפה בקובץ המצורף 1324573
יש אפשרות להבריש ביצה במקום הזיגוג
[פוחדת שיצא חמוץ]
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  7  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה