חלבי גבינות ביצור ביתי- אשמח למתכונים

רותי ויעל

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
אשמח לקבל מתכונים לגבינות כמו גבינה צפתית, גבינה מלוחה, לאבנה, גבינת שמנת וכו
 

Nomi10

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
גבינת שמנת זה פשוט:
יש כמה סוגים, בגדול תלוי ברמת אחוזי השומן שאת רוצה.
אני אוהבת לערבב חצי חצי גבינה לבנה ושמנת חמוצה ולהוסיף קצת מלח.
מרפדת מסננת חלבית בשתי ניירות סופגים איכותיים, על זה את הגבינות המעורבבות, ועליהם מכסה שוב בנייר סופג.
מעבירה למקרר לכמה שעות - שוב, תלוי כמה את רוצה שהגבינה תהיה קשה.
ככל שתשאירי אותה במסננת יותר זמן תקבלי מרקם קשה יותר.
אני חוששת לשכוח אז פשוט מניחה מלמעלה משהו כבד (כמו כוס מלאה מים לדוגמא), ותוך שעתיים בערך זה מוכן.
מרוקנת כל כמה זמן את המים שהצטברו בתחתית.
יוצא מושלם ממש.

לאבנה ככל הידוע לי מכינים באותה הדרך רק על בסיס יוגורט, אבל לא ניסיתי בעצמי.
 

רותי ויעל

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
אני אוהבת לערבב חצי חצי גבינה לבנה ושמנת חמוצה ולהוסיף קצת מלח.
חצי גבינה של 250 גר?
ולאבנה גם עם חצי גבינה ומלח?
יודעת להגיד לי אם זה משנה כמה אחוזים יש ליוגורט? צריך מאחוז מסוים?
 

משתמש משודרג

משתמש סופר מקצוען
גבינת שמנת זה פשוט:
יש כמה סוגים, בגדול תלוי ברמת אחוזי השומן שאת רוצה.
אני אוהבת לערבב חצי חצי גבינה לבנה ושמנת חמוצה ולהוסיף קצת מלח.
מרפדת מסננת חלבית בשתי ניירות סופגים איכותיים, על זה את הגבינות המעורבבות, ועליהם מכסה שוב בנייר סופג.
מעבירה למקרר לכמה שעות - שוב, תלוי כמה את רוצה שהגבינה תהיה קשה.
ככל שתשאירי אותה במסננת יותר זמן תקבלי מרקם קשה יותר.
אני חוששת לשכוח אז פשוט מניחה מלמעלה משהו כבד (כמו כוס מלאה מים לדוגמא), ותוך שעתיים בערך זה מוכן.
מרוקנת כל כמה זמן את המים שהצטברו בתחתית.
יוצא מושלם ממש.

לאבנה ככל הידוע לי מכינים באותה הדרך רק על בסיס יוגורט, אבל לא ניסיתי בעצמי.
בדיוק כך!,
לי יש מידה למלח- 1 כפית על כל 4 גביעים (שמנת וגבינה- זה לא משנה)
אגב, אם תרצי גבינת שמנת בטעמים- להוסיף לאחר הערבוב עם המלח,
טעים מאוד- זיתים חתיכות קטנות ומעט שמיר/ שום-מעט מאוד ושמיר, בצל מטוגן עם פפריקה מתוקה ומעט חריפה וכו' וכו'
 

Nomi10

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
חצי גבינה של 250 גר?
ולאבנה גם עם חצי גבינה ומלח?
יודעת להגיד לי אם זה משנה כמה אחוזים יש ליוגורט? צריך מאחוז מסוים?
לא.
התכוונתי שהיחס שאני שמה הוא 1:1 של גבינה ושמנת חמוצה.
כלומר, אם את רוצה נניח קופסא בגודל של 300 ג' את צריכה 1 גבינה לבנה ו1 שמנת חמוצה.
ותכפילי כמויות כמה שאת רוצה, רק ציינתי את היחס בין הגבינה לשמנת.
לגבי לאבנה כאמור לא ניסיתי, אבל בגדול מוסיפים גם מעט מלח, ומשרים כמה שעות עד לקבלת המרקם הרצוי, ושכבר לא מטפטפים מים לקערה.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה