מאור התורה
משתמש פעיל
וגם בכללי אם מישהו יודע
איזה מסים יש על פיצויים במשיכה/בפרישה?
תודה רבה
תודה רבה
נכון מאודזה לא יעזור
קרן השתלמות מקבלת עד 20500 שנתי ולא מעבר
כל סכום מעל תקרה זו מחויב במס רגיל
גם על כספי פיצויים יש פטור ממס רווח הון - בתנאים שנקבעו (משיכה כקצבה/היוון בגיל פרישה)נכון מאוד
ובדיוק זו זה שאלתי
כרגע אין לי כסף אחר להפקיד בקרן השתלמות,
האם כדאי למשוך 20,500 ש"ח מהפיצויים ולהכניס לקרן השתלמות?
מה פירוש?היוון בגיל פרישה)
@השקעות R הון מה דעתך?נכון מאוד
ובדיוק זו זה שאלתי
כרגע אין לי כסף אחר להפקיד בקרן השתלמות,
האם כדאי למשוך 20,500 ש"ח מהפיצויים ולהכניס לקרן השתלמות?
בגיל הפנסיה ניתן לקבל קצבה פטורה ממס או למשוך כסכום גדול בפעם אחת מחלק הפיצויים.וגם בכללי אם מישהו יודע
תודה רבה
יש מקרים שזה יהיה שווהבגיל הפנסיה ניתן לקבל קצבה פטורה ממס או למשוך כסכום גדול בפעם אחת מחלק הפיצויים.
אבל אם מושכים פיצויים בפטור ממס בשנות העבודה לפני הפרישה, אז זה מקטין מאד מאד את הסכום הפטור ממס בגיל הפרישה.
בגדול נראה לי בעד.@השקעות R הון מה דעתך?
אם כך אז מדועבקשר לכותרת, אין מס ריווחי הון בפנסיה.
בגדול נראה לי בעד.
אכן יש מקרים כאלו.יש מקרים שזה יהיה שווה
האם כדאי למשוך כספי פיצויים?
האם כדאי למשוך פיצויים בסיום עבודה? כיצד משיכת פיצויים משפיעה על הפנסיה ובאיזה מקרים כדאי למשוך את הפיצויים בסיום עבודה כדי להגדיל את הקצבה.pensuni.com
בפנסיה יש מס הכנסה ויש הטבות מיסוי.אם כך אז מדוע
אם שניהם באותו סוג מסלול מחקה מדד S&P 500 אז מדוע קרן השתלמות נחשב אפיק השקעה טוב יותר?ובכל אופן קרן השתלמות נחשב אפיק השקעה טוב יותר.
בגלל הטבת המס.אם שניהם באותו סוג מסלול מחקה מדד S&P 500 אז מדוע קרן השתלמות נחשב אפיק השקעה טוב יותר?
משיכת כספי פיצויים אחרי גיל 30 מאד לא מומלצת. מאד מאד לא ...! זה פוגע בפטור על הקצבה וגם אם זה נשמע זניח או רחוק היום בגיל הפנסיה זה משמעותי ביותר.בגלל הטבת המס.
אני כותב לא החלטי, תקרא את כל ההודעות שעניתי לך ותראה שיש צדדים לכאן ולכאן.
ובגיל 25?משיכת כספי פיצויים אחרי גיל 30 מאד לא מומלצת. מאד מאד לא ...! זה פוגע בפטור על הקצבה וגם אם זה נשמע זניח או רחוק היום בגיל הפנסיה זה משמעותי ביותר.
שלא נדבר שמי שמושך בדבקות כפסי פיצויים מקטין את הפנסיה שלו בכ40% ...
בקיצור, אף יועץ פרישה מקצועי לא יגיד לך לעשות כזה דבר.
כנראה התכוונת פחות מ32 שנים עד לפרישה.משיכת כספי פיצויים אחרי גיל 30 מאד לא מומלצת. מאד מאד לא ...!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ע'
קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי: