אפשר לרשום: מתרגשים לקראת בר מצווה ראשון? נשמע מוזר. לא?שמחת ה"בר מצוה" [הראשונה] תחול
ה"בר מצוה" [הראשון] יחול
בר המצוה אינו יכול לחול, כשם ששום איש או אשה אינם יכולים לחול (אלא במחול)...
שמחת בר המצוה הראשונה במשפחתם יכול ש'תוחג' (חוגגים אותה, כן?), או אם רוצים מלה פחות חגיגית - 'שתיערך', או סתם 'שתהיה'.
תוחג או תחוג? שתיערך נשמע טוב יותר...בר המצוה אינו יכול לחול, כשם ששום איש או אשה אינם יכולים לחול (אלא במחול)...
שמחת בר המצוה הראשונה במשפחתם יכול ש'תוחג' (חוגגים אותה, כן?), או אם רוצים מלה פחות חגיגית - 'שתיערך', או סתם 'שתהיה'.
דוקא אני חשבתי תֵּחֹג שהוא בבניין נפעל, אבל תוחג הוא הופעל.'תוחג' משמע שיחוגו אותה. בוודאי לא 'השמחה תחוג'.
נכון, לאזני הבריות שהדקדוק אינו כוס התה שלהם - 'תיערך' הרבה יותר טוב.
נהניתי. רק למקצוענים יש "כתפיים" לאשר לסלנגים להיכנס לשפה התקנית ועוד להטות אותם בהתאם. מקצועי לגמרי. תודה.דוקא אני חשבתי תֵּחֹג שהוא בבניין נפעל, אבל תוחג הוא הופעל.
נראה לי שזו לא עבירה לומר "בר-מצוה ראשונה", כי בר-מצוה כבר הפך להיות שם דבר, חתן הבר מצוה כמו "בעל קורא", חמש כזיתות ועוד. וברבים הרי אומרים "בר מצוות". למרות שבוודאי נכון יותר לכתוב "ראשון". וכדי למנוע בלבול אפשר לכתוב "ארוע בר-מצוה ראשון", "הארוע יחול", כמו שכתבו לעיל.
זו לא עבירה לומר שום דבר שלא נאסר ע"י התורה. השאלה היא מה נכון ומה לא נכון. בוודאי אומרים 'בר מצוות' - הרבה שגיאות אומרים בלשון הדיבור, אבל כשכותבים - וכששואלים מה נכון - מן הראוי לומר לכתוב את הנכון, לא את השגוי השגור.דוקא אני חשבתי תֵּחֹג שהוא בבניין נפעל, אבל תוחג הוא הופעל.
אכן, צודק - צ"ל בנפעל ולא בהופעל, חוזרני בי.
נראה לי שזו לא עבירה לומר "בר-מצוה ראשונה", כי בר-מצוה כבר הפך להיות שם דבר, חתן הבר מצוה כמו "בעל קורא", חמש כזיתות ועוד. וברבים הרי אומרים "בר מצוות". למרות שבוודאי נכון יותר לכתוב "ראשון". וכדי למנוע בלבול אפשר לכתוב "ארוע בר-מצוה ראשון", "הארוע יחול", כמו שכתבו לעיל.
הריני מוסר מודעא שאיני כמי שפסק דין ואין לענות אחריו, אלא כמי שדן עם חבריו על מנת להגיע לאמת ומצפה לתגובות.נהניתי. רק למקצוענים יש "כתפיים" לאשר לסלנגים להיכנס לשפה התקנית ועוד להטות אותם בהתאם. מקצועי לגמרי. תודה.
(גם אני התכוונתי לתחוג בצירה וחולם, והגברת לא הבינה אותי, אבל לי אין את התכנה שמנקדת).
ומה בכך אם היא תאמר רוח נושב? תעשה קצת קורת רוח ל"דווקנין". לעמי הארצות זה אכן יצרום, אבל אצל יודעי ספר זה דוקא נחשב לשפה גבוהה.עכשיו, לבנות שלא מדברות עברית זה ממש מבלבל. כי מה היא תבין? שאפשר
לאמר רוח נושב, רוח קר.
למה כותבים היום שירים בלשון לא מקובלת?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכג
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים: