בקשת עזרה מהמבינים בהגברה

יוק

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
יש לי מיקרופון קונדנסר שצורך כח פאנטום ואני מעוניין להתחיל לעבוד עם DI
האם אתם מכירים פדל DI שנותן כח פנטום למיקרופון?
בתודה מראש

אינסטרומנט

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
זה לא בדיוק DI כי DI מקבל בכניסה PL (או ליתר דיוק אות לא מאוזן - UNBALANCED, ולא XLR)
אבל יש רכיבים של פרה-אמפ שנותנים את זה, למרות שאין לי נסיון עם אף אחד:
XVIVE P1 עולה 189 ש"ח באמאזון.
ויש הרבה כאן:

יוק

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
קודם כל תודה רבה על המענה
אולי תעשה לי סדר
מה ההבדל בין DI, פרה אמפ, ו-GAIN?
ומה אני צריך בשביל כינור שמאבד את כל הצליל כשהוא מחובר להגברה?
נ.ב. אני מחפש פדל DI או פרה אמפ בשביל לחזק את הצליל ושיש בו גם EQ וגם דיליי וריוורב אתה מכיר חיה כזאת?

אינסטרומנט

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
DI - התקן שמעביר מאות לא מאוזן (UNBALANCED) ל-אות מאוזן (BALANCED) יש מקומות שמסבירים את זה, אבל לא כאן. טכנית תכניס לDI כבל PL ותוציא ממנו כבל XLR עם סיגנל מאוזן שעובר ב-3 גידים במקום -2 ומגן עליו מהשפעה של הפרעות חיצוניות (כמו קליטת גלי רדיו או סלולר)
PREAMP - קדם מגבר - מגביר את האות לפני שהוא מגיע לרמקול. זה נחוץ באותות חלשים, כמו של פיקאפ, שכאשר עוברים במערכת אלקטרונית או לאורך כבלים ארוכים מאבדים את הצורה שלהם ויוצאים חלשים וריקים. הPREAMP מתחבר בד"כ קרוב לפיקאפ ומגביר את האות (וגם בהרבה יש אפשרות לעשות קצת EQ ולהדגיש/להנחית תדירויות שונות בצליל). אח"כ האות המוגבר יותר יציב.
GAIN - לפי מה שאני מבין, מתאר את עוצמת ההגברה של האות, בקדם מגבר לדוגמה תהיה שליטה על הGAIN.

- יש פרהאמפים שמשלבים גם DI בתוכם כמו אלו של LR BAGGS (יש להם כמה דגמים מאד אכותיים ונקיים) אבל בלי אפקטים.
- יש מולטיאפקטים יקרים שמכילים גם רכיב של הגברה ויציאה למגבר כXLR. בפרט אילו שתוכננו לגיטרה אקוסטית, מותאמים לפיקאפ פיאצו.

יוק

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
אם כך יש לי את זה (DI)כבר אוטומטית במשדר האלחוטי (אני משתמש במערכת אלחוטית של LINE-6 והיציאה היא XLR)
העניין הוא שאני מתחבר בשני צורות
כשהבמה שקטה (קבל"פ, שבע ברכות.)אני מתחבר עם קונדנסר של T.BONE ישירות למיקסר (בגלל הפאנטום) http://www.violinshop.co.il/product/מיקרופון-לכינור-the-t-bone/
ואז הצליל הוא מקורי ונעים אבל דורש קצת כח ומיקס.
אבל כשהבמה רועשת אני שם פיקאפ ומתחבר עם אלחוטי של LINE-6 המעלה שלו היא שהוא מוציא צליל חזק אבל החיסרון הגדול הוא שזה צליל גרוע ביותר ורוב הסאונדמנים לא יודעים להתמודד עם זה!
אני מחפש מערכת שתתן לי אפשרות לכוון לעצמי את הסאונד בשתי הסוגים גם במייק וגם בפיקאפ.
אחד מהמערכות שמופיעות שם זה BOSS AD 10 שעל פניו זה נראה מתאים השאלה מה אני עושה עם הפאנטום לקונדנסר?

משה זאב

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה
עולה על הגל (הכותרת...)
אני צריך עזרה ברמקול של JBL דגם 715, האם הוא צריך מיקסר
או שאפשר לכוון אותו במיקסר המובנה כך שאני אוכל לחבר אליו מוזיקה בלי מיקסר,
תודה רבה

אייזיק

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
עולה על הגל (הכותרת...)
אני צריך עזרה ברמקול של JBL דגם 715, האם הוא צריך מיקסר
או שאפשר לכוון אותו במיקסר המובנה כך שאני אוכל לחבר אליו מוזיקה בלי מיקסר,
תודה רבה
אם הכוונה ל RCF, אפשר לחבר ישירות למגבר ללא צורך במיקסר

משה זאב

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה
אם הכוונה ל RCF, אפשר לחבר ישירות למגבר ללא צורך במיקסר
הכוונה היא לא ל-RCF הכוונה היא ל-JBL,
אבל גם ב RCF אם אתה מחבר לדוגמא אורגנית ישירות לרמקול, יהיו חסרים לך הרבה דברים,
השאלה היא -
האם הוא צריך מיקסר
או שאפשר לכוון אותו במיקסר המובנה כך שאני אוכל לחבר אליו מוזיקה בלי מיקסר

משה זאב

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה
מה לדעתך יהיה חסר?
אני לא חזק מאוד בסאונד וכדומה, אבל חיברתי את האורגנית שלי ישירות לרמקול והיה חסר מצילות, ועוד כמה דברים שאני לא יודע בדיוק מה הם, אבל שומע שזה לא אותו דבר. (ואני יודע 'בערך' איך זה אמור להשמע)

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  58  פעמים

לוח מודעות

למעלה