בקשת עזרה - טופס 1320

תקליט-אור

משתמשת מקצוענית
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
בס"ד

יש לי עוסק פטור בן כמה שנים של מתן שירותים מהבית.
לצערי גובה המחזור וכן ההכנסה החודשית שלי לא עוברים את ה 5K, והרבה מתחת רף מיסוי כלשהו. :(

כל שנה הגשתי בעצמי דו"ח שנתי, קיבלתי בדואר שומת מס הכנסה, והיה נראה שהכל בסדר.
היום קראתי את דע את זכויותיך 2019, ונודע לי לראשונה שלכאורה הייתי אמורה להגיש כל שנה גם טופס 1320 - מה שלא קרה אף פעם :rolleyes:

ראשית, רציתי לוודא שאכן הבנתי נכון ואני באמת מחויבת בטופס 1320, וסתם העלימו לי עין עד עכשיו.

שנית, אף פעם לא רשמתי הוצאות כלשהן על העסק גם אם חוקית מותר לי לרשום, כי בשביל מענק עבודה וכדו' עדיף לי לא להקטין את ההכנסות הנמוכות בלאו הכי.
האם אני יכולה למלאת רק את סעיף 1 של ההכנסות, להעתיק את הסכום לסעיפים 19 ו 22 של סה"כ הכנסות פחות הוצאות, וזהו?

שלישית, השנה עבדתי חלק מהחדשים גם כשכירה במקביל לעבודה כעצמאית. האם אני צריכה למלא גם את ההכנסה כשכירה בטופס 1320?

תודה רבה!

צופנוי

משתמש מקצוען
1. בעקרון יש לצרף דו"ח רווח והפסד על ההכנסות כעצמאי (שזה למעשה טופס 1320) לדו"ח השנתי. מסתבר שלא ביקשו ממך, כי ראו שההכנסות ומחזור ההכנסות זהים, מכיוון שלא הכרת בהוצאות.
2. את יכולה לעשות כמו שרשמת. ואת יכולה גם לרשום על מסמך וורד או אקסל כותרת "דוח רווח והפסד ליום 31 בדצמבר 2019" ומתחת לרשום הכנסות XXXX ואז עוד שורה סה"כ רווח נקי XXXX (באותו סכום) במקום למלא טופס 1320.
3. בטופס 1320 את צריכה למלא רק את ההכנסות כעצמאית. בנוסף להכנסות כעצמאית, תצטרכי לדווח בטופס 1301 על הכנסותיך כשכירה ע"פ טופס 106.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  58  פעמים

לוח מודעות

למעלה