בקשה למתכון תפוחי אדמה עם/בלי בטטה אסטטיים

smiley

משתמש מקצוען
D I G I T A L
אני זקוקה למתכון של תוספת תפו"א (עם/בלי בטטה) לארוע הנחגג בסעודת ליל שבת
לי תמיד זה יוצא טעים אבל לא נאה...
הבו בבקשה רעיונות למתכון שיכול להיות גם טעים וגם נעים לעין.
תודה!
 

חיה לנדאו

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אני זקוקה למתכון של תוספת תפו"א (עם/בלי בטטה) לארוע הנחגג בסעודת ליל שבת
לי תמיד זה יוצא טעים אבל לא נאה...
הבו בבקשה רעיונות למתכון שיכול להיות גם טעים וגם נעים לעין.
תודה!
קוביות קטנות של בטטה ותפו"א אפוי עם רוטב צילי
יש מתכונים יותר מסובכים
מעניין אותך?
 

סיגל א

משתמש מקצוען
תפו"א קטנים אפויים בתנור (כמו האלה מהחתונות, רק שאפשר להכין אותם טעים...)
 

ששונית

משתמש מקצוען
קונים תפוחי אדמה בגודל בינוני, חותכים פרוסות צמודות כמעט עד הסוף, משטחים בתבנית בצורה של מניפה מעט סגורה, מזלפים שמן, מלח, סוכר חום ורוזמרין מכסים ואופים כשעה.
אם אין תפוחי אדמה בינוניים אפשר גם גדולים ואז חוצים אותם וכל חצי פורסים כנ"ל
 

smiley

משתמש מקצוען
D I G I T A L
קונים תפוחי אדמה בגודל בינוני, חותכים פרוסות צמודות כמעט עד הסוף, משטחים בתבנית בצורה של מניפה מעט סגורה, מזלפים שמן, מלח, סוכר חום ורוזמרין מכסים ואופים כשעה.
אם אין תפוחי אדמה בינוניים אפשר גם גדולים ואז חוצים אותם וכל חצי פורסים כנ"ל

על כמה מעלות? כי זכור לי שכשאני ניסיתי לעשות מניפה, אמנם עם תיבול אחר - לא כל התפו"א נאפו כראוי...
יש עוד רעיונות לתיבולים - כאלו שבטוח כל הציבור, כולל הילדים יאהב?
 

אום

משתמש מקצוען
לבשל תפו''א יחסית קטנים כמעט ריכוך מלא
להוציא עם כף קצת מאמצע התפו''א כשהוא שוכב
נוצרת כמו סירה
למלא את השקע בעיסה של קציצות עוף/ בקר
לבזוק מלמעלה תבלינים
ולאפות עוד כחצי שעה
אפשר להוסיף לאפיה מסביב פרוסות בצל, פלפלים
 

ששונית

משתמש מקצוען
על כמה מעלות? כי זכור לי שכשאני ניסיתי לעשות מניפה, אמנם עם תיבול אחר - לא כל התפו"א נאפו כראוי...
יש עוד רעיונות לתיבולים - כאלו שבטוח כל הציבור, כולל הילדים יאהב?
על 190 מכוסה היטב
אפשר גם לחרוט לאורך תפוחי אדמה גדולים עם החלק שבצד הקלפן ארבע - חמש חריטות עמוקות לכל האורך, ולפרוס לפרוסות עבות וכך לכל פרוסה יש צורת פרח.
לתבל בשמן, מלח, פפריקה וסוכר חום. אם משלבים באותו אופן גם בטטה זה ממש חגיגה
 

שירז

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
D I G I T A L
לחתוך ת"א לפלחים - ולסדר הפוכים בתבנית לפני האפייה - כך שהצד החד כלפי מעלה, זה נאפה מאד יפה - רק הלמעלה נשרף ואם מגישים מנות, אז זה מאד אלגנטי לסדר את זה יפה על הצלחת.

תבלינים מוצלחים(ונראה גם מאד טוב) - שמן זית, שום קטוש מלח פלפל פטרוזיליה קצוצה ואורגנו - מומלץ מאד!
 

תיקתוק

משתמש סופר מקצוען
לחתוך מניפות.
תיבול:
בקערה לשים שמן, מלח, פפריקה מרוקאית, פלפל שחור, אבקת מרק, 2 כפות מיונז (לשק תפו"א)
מעט כורכום, שום כתוש/שום גבישי/אבקת שום- לבחירה.
לערבב הכל.
לסדר את המניפות בתבנית אחת ליד השניה עם כף לכסות את המניפה ברוטב התיבול.
אפייה בתנור שחומם מראש ל180 מעלות שעתיים בדיוק!
שעה אחת מכוסה בנייר כסף , להוריד כיסוי לקחת בכף רוטב מתחתית התבנית ולפזר מעל המניפות ולהמשיך לאפות שעה נוספת.
באם תפוחי האדמה קבלו את הצבע הרצוי לך כסי שוב בנייר כסף עד לסיום האפייה.
בהצלחה!
 

>השראה<

מיתוג | אסטרטגיה | עיצוב, אפיון, וקידום אתרים
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
הדמיות בתלת מימד
UX UI
D I G I T A L
עימוד ספרים
יש עוד רעיונות לתיבולים - כאלו שבטוח כל הציבור, כולל הילדים יאהב?

אין כל צורך לאפות אותו רק בתנור ישנה אפשרות לבשל אותו כך על הכריים ואח"כ להכניס אותו להתייבשות בתנור.

יש מתכון טעים ויוקרתי במיוחד:
  • לטגן בצל עד להזהבה (כמובן עם שמן)
  • להוסיף אח"כ את התפו"א והבטטה לפרוסות דקות (0.5 ס"מ)
  • להוסיף מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • להוסיף כמה כפות סילן (דבש תמרים), (אני שם משהו כמו 5 כפות לסיר 8 - 10 ליטר על כף מלח)
  • לבשל כשעתיים ואז להכניס לתנור על חום בינוני עד גבוהה (180 - 200 מעלות).
  • כשהתפו"א נהיה קצת יבש אפשר להוציא וכך גם כל התפו"א מתבשלים יחד ולא נוצרת בעיה של אי התבשלות.

בהצלחה...
 

שידרוגים

משתמש מקצוען
אין כל צורך לאפות אותו רק בתנור ישנה אפשרות לבשל אותו כך על הכריים ואח"כ להכניס אותו להתייבשות בתנור.

יש מתכון טעים ויוקרתי במיוחד:
  • לטגן בצל עד להזהבה (כמובן עם שמן)
  • להוסיף אח"כ את התפו"א והבטטה לפרוסות דקות (0.5 ס"מ)
  • להוסיף מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • להוסיף כמה כפות סילן (דבש תמרים), (אני שם משהו כמו 5 כפות לסיר 8 - 10 ליטר על כף מלח)
  • לבשל כשעתיים ואז להכניס לתנור על חום בינוני עד גבוהה (180 - 200 מעלות).
  • כשהתפו"א נהיה קצת יבש אפשר להוציא וכך גם כל התפו"א מתבשלים יחד ולא נוצרת בעיה של אי התבשלות.

בהצלחה...

לא צריך להוסיף מים?
לא נחרך?
 

>השראה<

מיתוג | אסטרטגיה | עיצוב, אפיון, וקידום אתרים
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
הדמיות בתלת מימד
UX UI
D I G I T A L
עימוד ספרים
בדרך כלל צריך להוסיף מים עד הסוף ולבשל על אש גבוהה ולשים לב שלא חסר מים כי בדרך כלל צריך להוסיף כמה פעמים מים אם מבשלים על אש גבוהה.

אם לא בוער לכם הזמן אפשר לבשל על אש יותר נמוכה ולחכות יותר זמן וזה נהיה יותר טעים.

צריך שלים לב שזה נהיה רך מאד.

בהצלחה...
 

smiley

משתמש מקצוען
D I G I T A L
לחתוך מניפות.
תיבול:
בקערה לשים שמן, מלח, פפריקה מרוקאית, פלפל שחור, אבקת מרק, 2 כפות מיונז (לשק תפו"א)
מעט כורכום, שום כתוש/שום גבישי/אבקת שום- לבחירה.
לערבב הכל.
לסדר את המניפות בתבנית אחת ליד השניה עם כף לכסות את המניפה ברוטב התיבול.
אפייה בתנור שחומם מראש ל180 מעלות שעתיים בדיוק!
שעה אחת מכוסה בנייר כסף , להוריד כיסוי לקחת בכף רוטב מתחתית התבנית ולפזר מעל המניפות ולהמשיך לאפות שעה נוספת.
באם תפוחי האדמה קבלו את הצבע הרצוי לך כסי שוב בנייר כסף עד לסיום האפייה.
בהצלחה!
כמה שמן כדאי לשים לשק תפו"א?
 

chayasl

משתמש סופר מקצוען
http://www.krutit.co.il/קיפודי-תפוחי-אדמה/

קיפודי תפוחי אדמה

מצרכים:
10-15 תפוחי אדמה קטנים מסוג ראטה (או אדומים קטנים) – לא קלופים
5 כפות שמן זית
1 כף מלח גס
1 ראש שום – לא קלוף
מעט עירית קצוצה להגשה

אופן הכנה:
– שוטפים היטב את תפוחי האדמה (אבל לא קולפים) וחותכים אותם ל-2 לאורכם.
– חורצים קוביות בתוך כל חצי תפוח אדמה. אין צורך להגיע עד לסוף, רק להכנס קצת פנימה ובכל מקרה לא לחתוך את השוליים. מומלץ לעשות את זה עם סכין קטנה חדה.
– בתבנית מלבנית או עגולה שתוכל להכיל את כל תפוחי האדמה שמים נייר אפייה ומשמנים אותו בכף שמן זית.
– מניחים את תפוחי האדמה כשהצד החתוך כלפי מעלה ומברישים את החלק העליון בשמן זית בנדיבות. מפזרים מס גס.
– מכניסים לתנור שחומם ל-190 מעלות ל-30 דקות.
– מוציאים את התבנית, מוסיפים את שיני השום בין תפוחי האדמה (לוקח להם פחות זמן להיות מוכנים) ומברישים גם אותם בשמן זית.
– מכניסים בחזרה לתנור למשך 20 דקות או עד שתפוחי האדמה זהובים מאוד. שימו לב שזמן האפייה מאוד תלוי בסוג ובגודל תפוחי האדמה.
– מפזרים עירית קצוצה ומגישים.
 

***

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אם זה עדיין רלוונטי
יש מתכון ממש פשוט וממש מוצלח מבחינת טעם ומראה.
לוקחים תפו"א כמה שיותר קטנים
חותכים כל אחד לחצי ועושים בכל חצי חריצים כמו מניפה
מניחים הכל בתבנית
מכינים בצלחת נפרדת שמן עם א.מרק בצל בנדיבות
ופשוט מורחים של התפודים באופן שיכנס בחריצים גם מהבלילה
מוסיפים מלח
אופים כשעה
זה נאפה יותר מהר בגלל החריצים
לקראת סיום אפיה מוסיפים עוד קצת מהבלילה
 

יבר

משתמש מקצוען
פטנט ששמעתי עליו , מוצלח מאוד !
לחתוך תפו"א בינוניים קלופים ל 4 רבעים לאורך.
להכניס לשקית הקפאה חזקה או ל 2 מרשרשות.
להכניס לשקית את התיבול : שמן , מלח , פפריקה מתוקה.
אבקת מרק בצל - לבחירה.
לנער את הכל היטב.
(כמובן אם זה כמות גדולה , אז לחלק מראש ל 2/3 שקיות)
להקפיא לחצי שעה.
לנקב בחלק התחתון של השקית כמה חורים בעזרת מזלג , ולתת לנוזלים להסתנן החוצה.
לשטוח בתבנית שכבה אחת. לאפות כ 50 דק' ב 180-200 מעלות.
מי שלא מתעצלת , עדיף בתבנית תנור ולא בחד פעמית. נאפה יותר טוב.
אפשר אח"כ להעביר לחד פעמית.
 

***

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
נשמע מענין
למה צריך לתת לנוזלים לצאת?
 

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
קונים תפו"א קטנים למקרוגל (באושר עד יש במחיר ממש זול)
שוטפים היטב ומנקים ממכות עיניים וכדו'
שמים את התפו"א הנקיים בקערה עם שמן, פפריקה, רוטב סויה, מלח, גריל עוף ואפשר תיבולים נוספים בסגנון (אפשר את התערובות לקציצות הנמכרות בחנויות תבלינים וכדו) ומערבבים יסודי.
מכניסים לתנור בחם גבוה, מכוסה חלקית בנייר כסף, למשך שעתיים.
לקראת סוף האפיה להוריד את הכיסוי ולאפות עוד קצת שיקבל צבע..
להגיש חם.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ר'

קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יְהוָה כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יְהוָה כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ:
נקרא  10  פעמים

לוח מודעות

למעלה