אה, פחות.מבינה את כל מי שידלג
טוב, קודם כל וואו.
איזה מונולוג!
עוצמתי, משכנע, מציף. וואו!
עצום!!! סוחף ופוגע בכל נים ועצב בנשמה.
פשיייי
איזה עומק של רגש,
וכל המחשבות הקטנות האלו שאנחנו כל הזמן מנסים להבין לפי איזה שיטה הוא עובד איתנו עכשיו,
ולא מבינים ובאים בטרוניה ומרגיעים את עצמנו שזה גם דרגה.
אוי אוי. איך נכון.
מקסים ומיוחד!
וואו.
וואו.
וואו.
איזה יופי. כמה אמת, בלי עטיפות.
איזה נקיות של כתיבה בלי בלבול, מלא עומק. לקרוא ולהתנשם מהמהלך.
התמכרתי, תמשיכי לכתוב! יש לך קסם בידיים.
תודה תודה תודה לכולם. האמת שלא ציפיתי לכאלו תגובות, חשבתי שאיש לא יקרא את האורך הזה.ממש נהנתי. סוחף ומטלטל.
אמנם לא הכל נפתר, אבל הקונפליקט המרכזי, שהוא בעצם קונפליקט מדומה, נפתר כלא היה.
הסיפור מזכיר לנו, שבעומדנו לתפילה עלינו להתמקד בו ולא בנו.
כן הייתי שמחה לשמוע, אפילו במילה שתיים?מפאת כללי הקהילה לא אסחף לדון בתובנותיי ומחשבותי המתעוררות למקרא המסמך המיוחד הזה.
אני חושבת שהפוך, אות קין זה בדיוק הפך הרעיון.ובקטנולה - אולי זה מכוון, אבל הכותרת לא תואמת את הדרמה של הקטע הזה. אות קין היה מבטא אותו יותר. לטעמי, לטעמי.
שוב פעם תודה.אה, פחות.
טוב!תשובה חיובית/ תשובה שלילית
א. נהניתי מאוד מהתיאור של החברה, הכל שחור ולבן, הכל ברור והכל צריך להסתדר כפי שלמדו בשיעור מוסר עם המורה שיינדי בכיתה יא.כן הייתי שמחה לשמוע, אפילו במילה שתיים?
זה. זה מה שרציתי לומר. תודה.פתאום, מתברר לה שהוסרה העננה, והנה כל תפיסת העולם שלה השתנתה. לא עוד יחסים מורכבים. לא עוד הבנה שיש דברים טובים יותר ודברים פחות טובים. לא עוד יכולת לקבל מצב מורכב של אהבה וכעס כלפי הקב"ה, אלא רק אור גדול של אהבה ותמימות, כמעט כמו החברה שלה.
כיצד קרה השינוי? איפה נעלם כל הקשר האישי והמורכב שלה עם בורא העולם שאפשר לה להביט אל הטוב אך גם אל הרע. אפשר לה להבין שניתן גם להתאכזב ולכעוס.
וכי מניין לכם מה לומדים שם? אצל המורה שיינדי שלי היה צבעוני מאוד.בשיעור מוסר עם המורה שיינדי בכיתה יא.
מעניין, אני בכלל לא ראיתי את הסיפור בצורה הזאת.פתאום, נודע לה כי שבר גדול, נוסף וצפוי, לכאורה עתיד להתרחש עליה וכאן היא מתרסקת, פתאום היא לא יכולה להכיל את מורכבות הקשר עם הבורא. היא לא יכולה לקבל את זה שהתכניות לא הולכות לפי בקשתה.
פתאום, מתברר לה שהוסרה העננה, והנה כל תפיסת העולם שלה השתנתה. לא עוד יחסים מורכבים. לא עוד הבנה שיש דברים טובים יותר ודברים פחות טובים. לא עוד יכולת לקבל מצב מורכב של אהבה וכעס כלפי הקב"ה, אלא רק אור גדול של אהבה ותמימות, כמעט כמו החברה שלה.
כיצד קרה השינוי? איפה נעלם כל הקשר האישי והמורכב שלה עם בורא העולם שאפשר לה להביט אל הטוב אך גם אל הרע. אפשר לה להבין שניתן גם להתאכזב ולכעוס.
מתנצלת מראש, אבל אני קוראת שתלטנית. בפרט כשאני נתקלת בחומר טוב.כל קטע שלך זה כמו, לקלף את העטיפה ולגעת בגרעין. קשה, אמתי, כמו שהוא באמת. זה מדהים.
מעניין, אני בכלל לא ראיתי את הסיפור בצורה הזאת.
לא ראיתי שכל, של להבין כך או אחרת, אלא פשוט רגש מרוכז. היא כועסת, כואבת, מפחדת, אוהבת ומתנהלת עם המורכבות הזאת בחיים. היא רואה את עצמה ואת הקשר שלה עם אלוקים דרך הקוקר בדלת, במקום להבין את הסיפור הגדול, כמו שהוא באמת.
ואז באה חוויה חזקה מאד. חזקה מספיק כדי לתת לה סוג של הארה, וההארה הזאת פותחת בה משהו. כמו פקיעה של שק שהיה עצור בה כל הזמן. לא ראיתי כאן שלמות, וגם לא תמימות ובטח שלא קצוות סגורים. זאת תובנה.
אז ככה אני קראתי את הקטע הזה. כמו תיאור של החושך, ואז של הברק. וזה פגע גם בי. תודה על זה.
?תובנה כזאת, כמה שהיא מהממת וחזקה, לא מחזיקה מעמד לאורך זמן. הדרך עוד ארוכה. אבל זאת נקודה של אור בדרך הזאת, כמו ברק שמאיר לרגע. זה להבין, לרגע, את התמונה השלמה.
את צודקת שלא בטוח שמקריאה סתמית, למרות שאני אוהבת את זה ככה, שהאבחנה נורא נורא דקה.אבל האם זה מה שעולה ממנו בקריאה סתמית?
אין מילה שטוענת אחרת. ככה נראה לי. זוהי רק העלאת תחושה, אין כאן סצנה קשה בה היא מתמודדת בטוב. רק את נקודת התובנה. ומכאן, תמיד הדרך מתחילה.יש איזושהיא מילה שטיפונת מסייגת את ההפיאנד הזה
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכג
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים: