בניה קלה על הגג- האם יש תחליף לריצוף?

shmulik050

משתמש חדש
שבוע טוב.
בימים אלו אנחנו מבצעים תוספת לדירה מעל הגג בבניה קלה.
מדובר על 60 מטר בסה"כ, מתוכם 40 תחת הגג (החדש) וכ 20 מטר מרפסת סוכה.
בשלב זה קיימת המעטפת החיצונית - קירות ותקרה מאיסכורית, ואנחנו עוברים לשלב הפנים- ריצוף, חלוקה פנימית לחדרים וכו.
העניין הוא שכרגע אנחנו לא רוצים/יכולים להשקיע יותר מידי כסף, כוח או זמן בבניה הזו, ומדובר יותר לכוון דמוי מחסנים- חדר כביסה, עוד שרותים ומקלחת, וגם חדרים שישמשו בעיקר בחורי ישיבה, כלומר יותר פונקציונלי ופרקטי מאשר יפה.
ומכאן לשאלה-
הגג במצבו הנוכחי הוא גג בטון ישן עם כל מיני שכבות זפת עתיקות וחדשות, וכמובן גם לא ממש חלק.
ה"תקן" אומר לכאורה למלא שומשום וחול ואז לרצף בקרמיקה, קיבלתי הצעת מחיר משיפוצניק שנעה סביב 300 שקל למטר, כולל החומר השחור והעבודה, לא כולל האריחים עצמם, שכנראה יעלו סביב ה60 ש"ח למטר, ולא כולל עלויות שינוע ומנוף.
אבל מכיוון שאנחנו מוכנים להתפשר גם על פתרונות פחות יפים או מקובלים בתוך בית, צצו כל מיני רעיונות בכוון של בטון, אפוקסי, PVC וכדומה.
השאלה היא האם באמת קיים תחליף רציני לריצוף רגיל, מבחינת המחיר, מהירות הביצוע וכדומה.
אציין גם שהמיקום די בעייתי מבחינת גישה למנופים, ולכן אם יש פתרון שמשתמש במשאבת בטון ע"י צינור זה גם פלוס.
לא אמורים לעבור ברצפה צינורות או כבלים מלבד צינור ניקוז אחד.
אשמח לשמוע את דעתכם
תודה רבה

OR_Design

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
פרסום וקופי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
יוצרי ai
לא יודעת אם יחסוך לכם את הענין של המנופים אבל אם יש ממש הבדלי גובה אפשר לשטח הכל עם בטקל, שזה באמת משאית עם צינור וכו' ואח"כ רק ריצוף כך שיהיה פחות צריך את הכמויות של השומשום בשביל גובה אחיד.
תבדקו עם העלות של זה נמוכה יותר מהשומשום והכל, אם כי לפעמים העלות של המשאית עצמה והמשאבה יקר מאד ביחס לשטח שיש לכם לבטן, זה משתלם כשזה גגות גדולים יותר

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
שבוע טוב.
בשלב זה קיימת המעטפת החיצונית - קירות ותקרה מאיסכורית, ואנחנו עוברים לשלב הפנים- ריצוף, חלוקה פנימית לחדרים וכו.
העניין הוא שכרגע אנחנו לא רוצים/יכולים להשקיע יותר מידי כסף, כוח או זמן בבניה הזו, ומדובר יותר לכוון דמוי מחסנים- חדר כביסה, עוד שרותים ומקלחת, וגם חדרים שישמשו בעיקר בחורי ישיבה, כלומר יותר פונקציונלי ופרקטי מאשר יפה.
ומכאן לשאלה-
הגג במצבו הנוכחי הוא גג בטון ישן עם כל מיני שכבות זפת עתיקות וחדשות, וכמובן גם לא ממש חלק.
ה"תקן" אומר לכאורה למלא שומשום וחול ואז לרצף בקרמיקה, קיבלתי הצעת מחיר משיפוצניק שנעה סביב 300 שקל למטר, כולל החומר השחור והעבודה, לא כולל האריחים עצמם, שכנראה יעלו סביב ה60 ש"ח למטר, ולא כולל עלויות שינוע ומנוף.
אבל מכיוון שאנחנו מוכנים להתפשר גם על פתרונות פחות יפים או מקובלים בתוך בית, צצו כל מיני רעיונות בכוון של בטון, אפוקסי, PVC וכדומה.
השאלה היא האם באמת קיים תחליף רציני לריצוף רגיל, מבחינת המחיר, מהירות הביצוע וכדומה.
אציין גם שהמיקום די בעייתי מבחינת גישה למנופים, ולכן אם יש פתרון שמשתמש במשאבת בטון ע"י צינור זה גם פלוס.
אשמח לשמוע את דעתכם
תודה רבה
המחיר לעבודת הריצוף נשמע מאד יקר.

גרפיקנער

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה תורנית
תנסה לעשות לבד.
עלות רצף סיני ל40 מטר - 3500 ש"ח לכל היותר (ערבי, עוד יותר זול, אולי 2000 שח, לכל היותר). המעלה בסיני, שהוא מביא את הכלים שהוא צריך, כך שאתה לא צריך לשבור את הראש מאיפה להשיג כלים.
עלות חומרים (שומשום, מלט, טיט) + מנוף, לא יותר מ2000 ש"ח, בהגזמה.

מוטי קורץ

משתמש פעיל
תנסה לעשות לבד.
עלות רצף סיני ל40 מטר - 3500 ש"ח לכל היותר (ערבי, עוד יותר זול, אולי 2000 שח, לכל היותר). המעלה בסיני, שהוא מביא את הכלים שהוא צריך, כך שאתה לא צריך לשבור את הראש מאיפה להשיג כלים.
עלות חומרים (שומשום, מלט, טיט) + מנוף, לא יותר מ2000 ש"ח, בהגזמה.
לסינים יש מוסר עבודה, לערבים לא.
אמר לי קבלן אחד, שמתי שהערבים שלו רואים שהוא קלט אותם שותים קפה וגולצים, הם לא מתרגשים.
כי ככה זה...

מרדכי קאר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
אוטומציה עסקית
עיצוב ואדריכלות פנים
אולי אפשר דק..
או רצפת PVC - למרות שאני לא יודע מחירים אולי זה יותר יקר...

styehoshua

משתמש מקצוען
ליד הבית שלי הביאו את השומשום עם משאבה ולא עם מנוף

לילי 1

משתמש מקצוען
מה עם רצפת בטון מוחלק? בדקתי את זה בעבר לריצוף חצר ויצא שזה לא יקר ומאוד פרקטי ויפה.
(אין לי נסיון, החצר עדין מחכה לריצוף)

אמא של תמר

משתמש צעיר
@shmulik050 אנחנו מענויינים לבצע בדיוק את אותה בניה שאתם עשיתם
אשמח אם תוכלו להעשיר אותנו מנסיונכם
יש דרך ליצור אתכם קשר ?

/

משתמש רשום
אין לי נסיון אבל נראה לי בטון מוחלק ומעליו פרקט יכול להיות מהיר וחסכוני
פרקט 70 שח למ"ר
מתקין 35 שח למ"ר

/

משתמש רשום
יותר נכון מדה מתפלסת של טמבור
אבל אין לי נסיון..........

חסדיאל שופק

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
שבוע טוב.
ומכאן לשאלה-
אשמח לשמוע את דעתכם
תודה רבה

יש כאן כמה עניינים.

האחד נושא העומס
לבדוק עם מהנדס אם ניתן בכלל להוסיף סומסום וחול ולרצף מבחינת העומס
נושא העלויות והזמן.

פתרון אפשרי. מהיר וזול [ואם יש לכם ידים טובות אפשר גם לבד] זה רצפת עץ או פרקט.

אני לא ארחיב על אופן הביצוע אבל לא מסובך
[במידה ומבצעים רצפת עץ יש שכבה אפוקסית שמיישמים מעל לסתימת חורים, החלקה ואיטום]

אפשר לפנות ל"עץ ועצה" ולקבל הדרכה

עריכה:
שמתי לב ששוב הקפצה...

אבל אם כבר..

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  51  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה