אשמח למתכונים
ולעוד רעיונות
בשמחה!
בעיקרון כל דבר שאת מבשלת בסיר את יכולה לבשל על הפלטה - רק צריכה ללמוד את הזמן לפני שנשרף...
הסוד הגדול של פלטה זה סגירה הרמטית של התבנית, חובה חובה!!! כך האוכל לא מתייבש ומתבשל מצוין.
אז מתכון לשניצל זה כמו שניצל רגיל ממש, טובלת בביצה עם שום/בצל ותבלינים מעורבב, ואח"כ בפירורי לחם ושמושמם מתובל היטב, שופכת שמן לתבנית בגובה של חצי ס"מ, ואופה 40-50 דק', אם את אוהבת יותר קריספי תפתחי את הנייר כסף ותמשיכי לאפוןת בהשגחה.
יש גם שניצל ממולא, עם תפו"א /בטטה מרוסקים או אורז וירקות..שופית מים עם תיבול לפי הטעם.
תמיד אני מקפידה על שכבה דקה של שמן בתבנית בכל מתכון.
בעוף אני מקפידה שיהיה גם חצי תבנית נוזל (מים עם תיבול) ע"מ שהעוף יהיה רך...
עוף עם פרוסות בצל שום ועגבניות (מתובל ומוסיפה גם מים)
עוף עם אפונה ורסק עגבניות, הולך עם אורז.
עוף עם תפו"א, תיבול לפי הטעם שלך. (חייבת הרבה מים לתפו"א)
עוף עם ירקות קוביות - בטטה, גזר, בצל, ורוטב, ובנפרד מבשלת אורז.
חתיכות חזה עם בצל ופטריות.
ד.א. אני ניסיתי לבשל עוף יחד עם תפו"א גדולים או אורז ולא יצא מוצלח היות והנוזלים הלכו לעוף והאורז והתפו"ע נשארו קשים.
ולכן את האורז אני מבשלת בנפרד בסיר.
זה מה שזכור לי ברגע זה----לבנתיים.