סוכרת סוג 1 בירור

ינאב

משתמש פעיל
אבי שיח' אובחן כחולה סוכרת מסוג 1. אני רוצה לשמח אותו ולהכין לו עוגות/ עוגיות. השאלה שלי האם המתכונים של חולי סוכרת זהים? זה משנה סוג 1 או סוג 2? ואם יש למישהו מתכונים טובים לעוגות או עוגיות אשמח מאוד.
אין לי שום מושג בעניין...
תודה מראש
 

י ס

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
בגדול שיהיה דל סוכר כמה שיותר.
יש לי הרגשה שאתה מחפש מידע כללי ולא רק מתכונים... אני צודק?
 

רנננה 10

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
אבי שיח' אובחן כחולה סוכרת מסוג 1. אני רוצה לשמח אותו ולהכין לו עוגות/ עוגיות. השאלה שלי האם המתכונים של חולי סוכרת זהים? זה משנה סוג 1 או סוג 2? ואם יש למישהו מתכונים טובים לעוגות או עוגיות אשמח מאוד.
אין לי שום מושג בעניין...
תודה מראש
ההבדל בין סוג 1 לסוג 2 זה שבסוג 2 סופרים סוכרים ובסוג 1 פחמימות...
אז לא כל מה שהוא דל סוכר הוא מומלץ לסוג 1... כי לפעמים יש בזה יותר פחמימות מהמקור...
בגדול בסוג 1 מותר לאכול כמעט הכל אם המינון של האינסולין טוב...
 

ינאב

משתמש פעיל
ההבדל בין סוג 1 לסוג 2 זה שבסוג 2 סופרים סוכרים ובסוג 1 פחמימות...
אז לא כל מה שהוא דל סוכר הוא מומלץ לסוג 1... כי לפעמים יש בזה יותר פחמימות מהמקור...
בגדול בסוג 1 מותר לאכול כמעט הכל אם המינון של האינסולין טוב...
עזרת לי מאוד תודה רבה!!!
 

ככר השוק

משתמש מקצוען
ההבדל בין סוג 1 לסוג 2 זה שבסוג 2 סופרים סוכרים ובסוג 1 פחמימות...
אז לא כל מה שהוא דל סוכר הוא מומלץ לסוג 1... כי לפעמים יש בזה יותר פחמימות מהמקור...
בגדול בסוג 1 מותר לאכול כמעט הכל אם המינון של האינסולין טוב...
זה לא נכון. אין הבדל בין פחמימות לסוכרים.
 

ככר השוק

משתמש מקצוען
נכון... אנחנו מאוד ירוקים בתחום... ולחוצים.. הוא ממש לא מאוזן:(
השאלה הראשונה היא- האם זה סוג 1 שהגיע אחרי טרום סכרת/ סוג 2?
אם זה סוג 1 שהגיע פתאום, זה אומר שהתאים בגוף מוכנים לקבל ולעכל פחמימות רק אין להם את המפתח- אינסולין. כי הלבלב קרס. הגוף בריא,ואם נותנים לתאים מפתח- אינסולין, אפשר להזריק ולאכול כמעט רגיל. עדיף להפחית פחמימות אבל אפשר להיות מאוזנים גם בתזונה רגילה.
בסוג 2, התאים כבר לא מוכנים לקבל פחמימות. הם חולים ועייפים. אז בהתחלה הרפואה נותנת תרופות שמאלצות את הלבלב לעבוד קשה יותר ולהפיק יותר אינסולין וככה להכריח את התאים לספוג פחמימות למרות שהם לא רוצים. ואז בסוף- מרוב עומס הלבלב קורס ואין אינסולין. במצב כזה אמנם צריך להזריק אינסולין, אבל התאים לא מוכנים לקבל פחמימות. זה לא יעזור להפציץ אותם באינסולין וחייבים לשנות תזונה לדל פחמימה כמה שיותר. זה כבר הגוף שחולה.

הכרתי בת 60 עם סכרת 1 בלי 2 ברקע אבל זה נדיר.
 

חנה ש.

צילום אומנותי
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
יוצרי ai
1. לחתוך תפוחים לקוביות, להוסיף מעט שיבולת שועל, לפזר קצת אגוזים מרוסקים,
לאפות עם כיסוי כשעה.
*תפוח אחד זה כולל סוכר לפי הכמות 23 גרם.
2. לקנות פתיבר ללא סוכר, לשים בינהם חתיכה של גלידה של פלדמן דיאטטית.
3. שוקולד 80% מוצקי קקאו - להמיס ולהוסיף לאגוזים.
4. עוגת גבינה עם ביצים מוקצפות וקורנפלור - להמיר סוכר.
*לחשב גם את הסוכר בגבינה.
5. אם מותר לו 2 פירות ביום אפשר להקפיא פרות כמו ענבים, דובדבנים
ולשים בקערה קטנה.
6. פופקורן בלי שמן
*עומס גליקמי נמוך (לא אינדקס גליקמי)
7. גלידת טחינה (מאתר foods dictonery)
מנות/יחידות, 88 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות (תלוי בגודל המנה))
מצרכי הגלידה
  • שמנת מתוקה להקצפה 32% שומן - קופסת קרטון(250 מ"ל)
    או קצפת צמחית
  • טחינה גולמית - 1/2 כוס - סה"כ (75 גרם)
  • סילאן טהור - 1/2 כוס- סה"כ (172 גרם)
    ללא סוכר
  • קפה נמס - כפית שטוחה (1 גרם)
  • שוקולד חלב ללא תוספת סוכר - 50 גרם
    מגורד גס
  • וויסקי (לא חובה) - כפית אחת
  • הקישוט
  • סילאן טהור - 3 כפות- סה"כ (66 גרם)
    ללא סוכר
    • להקציף את השמנת המתוקה עד לקבלת קצף קשה.
    • 2לבחוש את שאר מצרכי הגלידה ביחד.
    • 3להוסיף את השמנת המוקצפת אל תערובת הטחינה בתנועות עטיפה.
    • 4להעביר את התערובת אל כלי המתאים להקפאה.
    • 5להקפיא לכמה שעות או ללילה.
    • 6למזוג לגביעים ולקשט בסילאן.
    • 7בתיאבון
8. כדורי תמרים
9. גלידת תותים מוקצפת עם חלבון (לטיפה מתיקות להוסיף סיליאן)
 

קבצים מצורפים

  • 1728645061162.png
    1728645061162.png
    KB 322.2 · צפיות: 0

ככר השוק

משתמש מקצוען
לסכרת 1 פופקורן הוא אסון. מקפיץ וקשה להתמודד איתו לפני שיודעים בדיוק איך וכמה להזריק עם השהיה ועדיף עם משאבה.

כנ"ל מאכלים נוספים מההודעה הקודמת.
פתי בר ללא סוכר- מפוצץ פחמימות
סילאן טהור- פחמימה טהורה
תפוחים, שיבולת שועל- בריאים אך פחממתיים. בסכרת 1 כל זה דורש הזרקה קפדנית. בסכרת 2 עדיף בלי.
סוכרתיים ניזונים מכל ה"ללא סוכר" הזה ולא מבינים למה לא מצליחים להתאזן.

צריך לבדוק כמה פחמימות יש במוצר. וקודם כל- איזו סכרת זו.
 

רנננה 10

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
זה לא נכון. אין הבדל בין פחמימות לסוכרים.
נכון שפחמימות בגוף הופכים לסוכרים אבל יש 2 סוגי פחמימות-
פחמימה מורכבת-כמו לחם שוקולד וכו...לוקח לה יותר זמן להתעכל בגוף וככה בסוג 1 האינסולין יכול להשתלט ופחמימה פשוטה כמו מיץ טופי וכו.... שזה פשוט סוכר בהתגלמותו
בסוג 1 כל הפחמימות המורכבות- לא בעיתיות אם מזריקים בהתאם...הפחמימות הפשוטות- בעיתיות
בסוג 2 לא משנה סוג הפחמימה אלא הסוכר שנמצא בה
שוקולד לדוגמא (שהוא נקרא פחמימה מורכבת כי יש בו שומן ועוד מרכיבים ) אם ניקח שוקולד עם סוכר מול שוקולד בלי סוכר הרבה פעמים בשוקולד עם סוכר יש פחות פחמימות מהשוקולד נטול סוכר
אז לסוג 1 עדיף פה את השוקולד עם סוכר כי זה פחות פחמימות
וסוג 2 עדיף בלי סוכר
לסכרת 1 פופקורן הוא אסון
זה משתנה מאדם לאדם... אני בכלל לא מזריקה על פופקורן! כל אחד צריך ללמוד את הגוף שלו ולפיו להתנהל....
 

חנה ש.

צילום אומנותי
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
יוצרי ai
צריך לבדוק כמה פחמימות יש במוצר.
מתכונים טובים לעוגות או עוגיות
בגלל שביקשו מתכונים למשהו מתוק, כתבתי את הדברים המתוקים הכי פחות מזיקים,
וגם הוספתי שצריך לחשב את כמות הפחמימות.
ברור שעדיף לא לאכול מתוק בכלל, אבל מי שצריך קצת מתוק עדיף שיאכל תפוח,
או קוביית שוקולד 80%, אחת ויהיה לו פת בסלו, מאשר שייפול על עוגיות שהן נטו פחמימות.
שכל אחד יבדוק מה מותר לו אצל דיאטנית ולפי זה ההצעות שהועלו יכולות להתאים.
לדוגמה: פירכייה מפחמימה מורכבת וחמאת בוטנים טבעית - זה אומנם פחמימה אבל מי שמחפש את המנה האחרונה,
זה עדיף מאשר עוגייה ללא תוספת סוכר.
 

ככר השוק

משתמש מקצוען
בגלל שביקשו מתכונים למשהו מתוק, כתבתי את הדברים המתוקים הכי פחות מזיקים,
וגם הוספתי שצריך לחשב את כמות הפחמימות.
ברור שעדיף לא לאכול מתוק בכלל, אבל מי שצריך קצת מתוק עדיף שיאכל תפוח,
או קוביית שוקולד 80%, אחת ויהיה לו פת בסלו, מאשר שייפול על עוגיות שהן נטו פחמימות.
שכל אחד יבדוק מה מותר לו אצל דיאטנית ולפי זה ההצעות שהועלו יכולות להתאים.
לדוגמה: פירכייה מפחמימה מורכבת וחמאת בוטנים טבעית - זה אומנם פחמימה אבל מי שמחפש את המנה האחרונה,
זה עדיף מאשר עוגייה ללא תוספת סוכר.
לא, זה פשוט לא נכון. סליחה על הנחרצות, זה גורם נזק.
החישוב הוא אך ורק לפי כמות פחמימות. ובעוגיה עם סוכר יכולים להיות פחות פחמימות מאשר בפריכית אורז.
בשוקולד 80% אין הרבה פחמימות. בתפוח יש המון פחמימות, זה לא עוזר שזה יותר בריא מממתק.
סוכרתיים סוג 2 צריכים לאכול כמה שפחות פחמימות, וגם את הפחמימות שאוכלים- שיהיו מורכבות, יחד עם שומן ולא הרבה בבת אחת (כלומר, גם אם אוכלים 80 פחמימות ביום, לפזר אותן)
סוג 1 יכולים להזריק בהתאם ולאכול, ולכן הם גם אלה שיודעים שאין הבדל בין תפוח לעוגה וצריך לספור פחמימות....
 

ינאב

משתמש פעיל
תודה רבה לכולם!!
אתם עוזרים לי מאוד להבין ולהכין...
תודה ענקית
 

ככר השוק

משתמש מקצוען
נכון שפחמימות בגוף הופכים לסוכרים אבל יש 2 סוגי פחמימות-
פחמימה מורכבת-כמו לחם שוקולד וכו...לוקח לה יותר זמן להתעכל בגוף וככה בסוג 1 האינסולין יכול להשתלט ופחמימה פשוטה כמו מיץ טופי וכו.... שזה פשוט סוכר בהתגלמותו
בסוג 1 כל הפחמימות המורכבות- לא בעיתיות אם מזריקים בהתאם...הפחמימות הפשוטות- בעיתיות
בסוג 2 לא משנה סוג הפחמימה אלא הסוכר שנמצא בה
שוקולד לדוגמא (שהוא נקרא פחמימה מורכבת כי יש בו שומן ועוד מרכיבים ) אם ניקח שוקולד עם סוכר מול שוקולד בלי סוכר הרבה פעמים בשוקולד עם סוכר יש פחות פחמימות מהשוקולד נטול סוכר
אז לסוג 1 עדיף פה את השוקולד עם סוכר כי זה פחות פחמימות
וסוג 2 עדיף בלי סוכר

זה משתנה מאדם לאדם... אני בכלל לא מזריקה על פופקורן! כל אחד צריך ללמוד את הגוף שלו ולפיו להתנהל....
אין 2 סוגי פחמימות.
יש סוג אחד.
ההבדל בין שתיה מתוקה, סוכריות וענבים לבין הפחמימות המורכבות הוא טווח הספיגה. הפחמימות שבלחם מתפרקות יותר לאט מהפחמימות בשתיה מתוקה. סוכרתי שיודע להזריק נכון (במיוחד עם האינסולין המהיר), יכול להצליח לא לקפוץ גם עם מיץ ענבים.

לא מבינה מה שכתבת לגבי השוקולד. אין שוקולד בלי סוכר עם יותר פחמימות נשוקולד עם סוכר. בחמאת שוקולד בפני עצמה אין פחמימות. אם אין תוספת סוכר- אין פחמימות (יש ממתיקים כהליים שיש בהם פחמימות שנספרות רק בחלקן כי השאר סיבים, אבל זה כמו בסוכר, אין הבדל)

ולגבי פופקורן- מפתיע. יש בתירס פחמימות. וגם אם לא מקפיץ מיד בגלל השמן, זה קופץ אחר כך...
 

ינאב

משתמש פעיל
אני מבינה שאין דברים חינמיים.. נכון? כל דבר צריך לספור..
 

רנננה 10

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
סוכרתי שיודע להזריק נכון (במיוחד עם האינסולין המהיר), יכול להצליח לא לקפוץ גם עם מיץ ענבים.
מיץ ענבים אסור לסוכרתיים!!! (רק בהיפו) האינסולין המהיר בסך הכל יותר מהיר גם אני חשבתי שזה עוזר כי בשעה הראשונה זה נראה בסדר אבל יום שלם אחרי זה נמצאים על גבוה...
 

חדזי

משתמש מקצוען
הייתי מתייעצת עם דיאטנית. תפוחים למשל יש כאלו שמותר להם תפוח אחד ליום. עוגה גם בלי סוכר יש כאלו שמתאים להם פרוסה אחת ביום וכו. בקיצור משתנה מחולה לחולה בהתאם למצבו ולרמות הסוכר בדם. יש הרבה חולי סכרת במיוחד מבוגרים שממש לא מבינים בלי שעושים להם רשימה ברחל בתך הקטנה ומסבירים להם מה מותר ומה אסור. ולא בטוח שכדאי ל"פנק " בעוגות הפיתוי לפעמים גדול ומובן .
 

ככר השוק

משתמש מקצוען
אני מבינה שאין דברים חינמיים.. נכון? כל דבר צריך לספור..
תלוי בגוף ובאדם ובסכרת.
יש כאלה שקצת פחמימות בירקות לא צריכים לספור ויש כאלה שהתנגודת אינסולין כל כך גבוהה שגם זה מעלה להם
יש כאלה שלא צריכים לספור את הפחמימות בחלבונים, ויש כאלה שהחלבונים בבשר מעלים להם סוכר (ויש לזה חישוב יותר מורכב)
רק אם מנסים- יודעים.

הוא סכרת 1 ראשונית? זה קריטי לדעת כדי לנהל נכון.
הוא בודק סוכר כל הזמן? יש לו סנסור או למצער- ליברה?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  104  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה