ביער hdr

חיים ויסברג

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
התנסות

תגובות בברכה

קבצים מצורפים

• ביער ביער 3.jpg
    KB 846.2 · צפיות: 16

תם

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
צבעים יפים (קצת פלסטיים משום מה....)

כדרלעמר

משתמש פעיל
צילום מקצועי
עודף רוויה וקונטרסט.

העיבוד הרבה יותר ממוגזם, נוצר גירעון והילה לא מחמיאה מסביב לענפים.

אולי תעלה את המקור לפני העיבוד?

המביט

משתמש מקצוען
ואני חושב שעל אף שהרוויה מוגזמת, ונכון שהעיבוד נתן לזה צבעים חזקים מידי ואולי אפילו רחוקים קצת מהמציאות.

בלי זה, תחשבו מה הייתם חושבים על התמונה הזו? סתם בלי שום קטע, אבל אחרי העיבוד, התמונה קיבלה חיות.

אני אהבתי

יקינתון

משתמש רשום
אם כן מה הקטע לצלם "סתם תמונות" ולעבד אותן בצורה מוגזמת? זה שייך לעצוב גרפי ולא לצילום בכלל. הצבעים של התמונה הזאת מידי רוויים ולא משקפים מציאות בכלל חוץ מזה מה הקטע בתמונה?

Y

yossmor2

אורח
העיבוד כאן מוגזם ולא עשוי נכון (אולי מחוסר הבנה של מרכיבי ה HDR).
בעניין השייכות לעיצוב גרפי, זה לא כל כך נכון, היות ואם יש תמונה קרובה למציאות הרי היא ה HDR (כשהוא עשוי נכון).
התפרסם כאן בעבר כתבה/סיקור בעניין הטכניקה ומה הרעיון מאחוריו, למי שיש זמן לבצע חיפוש ולתת קישור, יבורך.

חיים ויסברג

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
נכתב ע"י כדרלעמר;340488:
עודף רוויה וקונטרסט.

העיבוד הרבה יותר ממוגזם, נוצר גירעון והילה לא מחמיאה מסביב לענפים.

אולי תעלה את המקור לפני העיבוד?

ה"מקור" עשוי משלוש תמונות (שלושה מצבי חשיפה).

חיים ויסברג

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
נכתב ע"י yossmor2;340540:
העיבוד כאן מוגזם ולא עשוי נכון (אולי מחוסר הבנה של מרכיבי ה HDR).
בעניין השייכות לעיצוב גרפי, זה לא כל כך נכון, היות ואם יש תמונה קרובה למציאות הרי היא ה HDR (כשהוא עשוי נכון).
התפרסם כאן בעבר כתבה/סיקור בעניין הטכניקה ומה הרעיון מאחוריו, למי שיש זמן לבצע חיפוש ולתת קישור, יבורך.

ולכן זה הועלה לכאן, ולא בפורום עצוב גרפי.
אשמח מאד להחכים בנושא ה-HDR, הנושא מעניין אותי.
אודה לך אם תפנה אותי לכתבות/מארים רלוונטיים.

חיים ויסברג

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עוד נסיון שעשיתי (לא קראתי עדיין את המאמר)

קבצים מצורפים

• ביער ביער hdr.jpg
    KB 668.4 · צפיות: 19
Y

yossmor2

אורח
טוב יותר, ריאליסטי יותר,
ואחרי שתקרא את המאמר אולי יהיה יותר טוב.

Srool

משתמש סופר מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
הHDR השני נראה יותר טוב. אבל חשוב לשים לב שלפני העיבוד יש את שלב הקומפוזיציה. צריך לבנות את התמונה כך שתיראה טוב גם בלי הHDR.
המקום נראה יפה ופסטורלי (איפה זה?) אבל צריך לחשוב על זווית צילום מעניינת יותר.

חיים ויסברג

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
נכתב ע"י Srool;340686:
הHDR השני נראה יותר טוב. אבל חשוב לשים לב שלפני העיבוד יש את שלב הקומפוזיציה. צריך לבנות את התמונה כך שתיראה טוב גם בלי הHDR.
המקום נראה יפה ופסטורלי (איפה זה?) אבל צריך לחשוב על זווית צילום מעניינת יותר.

היות שהתמונות צולמו עבור התנסות ב-HDR לא כ"כ שמתי דגש על שאר הדברים, מקוה ללמוד יותר טוב את הנושא ובע"ה להשיג תוצאות יפות וטובות (נשתף אתכם בבוא העת:)).

המקום: יער בן שמן

כדרלעמר

משתמש פעיל
צילום מקצועי
נכתב ע"י lifelife;340548:
ה"מקור" עשוי משלוש תמונות (שלושה מצבי חשיפה).

אני יודע מה זה HDR ואעפ"כ שווה לבדוק את המקור ולראות האם הגירעון נוצר בגלל העיבוד או בגלל תמונה אחת או יותר מהשלוש. מעבר לכך נראה שהתמונה עם חשיפת היתר דומיננטית מידי עד שכת התמונה נראית באובר-חשיפה.

התמונה השניה הרבה יותר טובה מבחינה טכנית.

לדעתי האישית HDR מתאים יותר לצילום מבנים ופחות לצילום טבע. נסה צילום נוף עירוני בHDR.

שילוב החשיפות גורם - מעבר לכך שכל התמונה כולה בלי איזורים של חוסר חשיפה - לשאר התמונה להראות בכפילות מסויימת. זה מאד יפה כל עוד זה ריאליסטי. בעצים (ועצמים מהטבע בכלל) משום מה זה נראה כאילו הם מצויירים ולא מצולמים. לעומת זאת במבנים העיוות הקטן הנ"ל פחות מפריע ולפעמים אף חינני (וכמובן תמיד יש יוצא מן הכלל).

אולי מעניין אותך גם...