ביה"ס לסאונד

פופקו

משתמש סופר מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
עריכה והפקת סרטים
כפי ששמעתם כבר, אני הולך ללמוד סאונד בביה"ס רקורד אשר בכפר תבור, ארגון ק.מ.ח. מימן לי כמעט את כל הסכום, מה שאני מחפש עכשיו זה מישהו שמעוניין גם ללמוד סאונד בצורה רצינית שיוכל להצטרף אליי לנסיעות ובכך להתחלק איתי במחיר הדלק.

כלומר האם יש כאן מישהו שרוצה ללמוד סאונד בצורה המקצועית ביותר?

אם תוכלו לעדכן אותי אשמח מאוד.

YONI10

משתמש פעיל
תן פרטים על הלימודים ועל המימון של קמח....

פופקו

משתמש סופר מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
עריכה והפקת סרטים
לגבי המימון של קמח:

יש להם עדיפות גבוהה מאוד ככה ע"פ דבריהם לממן למקצועות חדשים שאינם נמצאים בציבור החרדי עדיין, ולכן כל הקודם זוכה...

ולגבי הלימודים:

נושאי הלימוד במסלול הסאונד המלא :

אקוסטיקה ופסיכואקוסטיקה

גלי קול, האוזן האנושית, תחום היענות, תחום דינאמי, החזרים ועקיפה, תפיסת מיקום הצליל במרחב, מבוא לדציבל, התנהגות גלי קול במרחב, התנהגות גלי קול בחלל הסגור, הדהוד, בליעה, תכנון חדרי בקרה וחדרי הקלטה, תכנון סביבת עבודה אישית.

מיקרופונים, רמקולים ומגברים

מתמרים, סוגי מיקרופונים, מרקם קליטה,תחום היענות ואפקט הקרבה, עכבה, שימוש במיקרופונים, טכניקות לעימוד מיקרופונים בסטריאו, כבלים ומחברים, סוגי מגברים, התאמת מגברים לרמקולים ולמיקרופונים, סוגי רמקולים, קרוס אובר פאסיבי ואקטיבי, תכנון ארגזי רמקולים, שופרות, פיזור צליל, מוניטורים מקצועיים.

שולחנות בקרה

תהליך האבולוציה של שולחנות הבקרה, הערוץ, הערוץ הראשי, סיכום בטור ובמקביל, מערכת האזנה, שיטות לניתוב ערוצים אל מכונת ההקלטה, שולחנות מפוצלים לעומת שולחנות טוריים, קריאה נכונה של שעוני העוצמה, לוח החיבורים.

איקוולייזרים ומעבדי צליל

סוגי מסננים, רוחב פס, איקוולייזר פרמטרי, גראפי ופרגראפי, ספקטרום אנלייזר, רעש לבן וורוד, קומפרסורים וגייטים, צמצום התחום הדינאמי, מכשירי הדהוד והשהיה, חיבור טורי ומקבילי של מכשירי עיבוד צליל.

מכונות הקלטה אנלוגיות

סוגי מנועים וסנכרון, תהליך ההקלטה, מגנטיות ומבנה הסרט המגנטי, תהליך ההשמעה, סידור וכיוון ראשי ההקלטה, תחזוקה, האזנה בזמן ההקלטה.

הקלטה ועריכה ממוחשבת

מבנה בסיסי של מערכת הקלטה ממוחשבת, סיביות, תהליך הדיגיטציה, כימות, תיאורית הדגימה של ניקוויסט, PCM, ממירי דלתא סיגמה, Dither, כרטיסי קול, עכבת, עקרונות העריכה הממוחשבת.
תוכנות מאסטרינג, תוכנות להקלטה ועריכה רבת ערוצים, סיביות קבועה לעומת סיביות צפה, אוטומציה, תוספי תוכנה: מכשירי עיבוד צליל וכלי נגינה וירטואליים, דחיסת קבצים, גיבוי נתונים.

תוכנת הקיובס 4

התקנה נכונה והגדרת מערכת, הגדרת עכבת אופטימאלית, ביצוע ניתובים בין התוכנה לחומרה, הגדרת פרויקט, מסע בין תפריטים, MIDI, עריכה מתקדמת, שולחן הבקרה הווירטואלי, שימוש במכשירי עיבוד צליל וכלי נגינה וירטואליים, סנכרון ועריכת פס קול מול תמונה, שימוש יעיל בתוכנתה Reason, ייצוא קובץ המיקס הסופי, מיקס פנימי מול מיקס חיצוני.

מיקס ומאסטרינג

מיקס מוניטור יעיל בזמן ההקלטה, הכנת הערוצים לשלב המיקס הסופי, שימוש בנקודת ייחוס, הסוד הגדול - איך עושים מיקס שנשמע טוב בכל מקום, תכנון התמונה התלת ממדית, איזון נכון של תפקידי הנגינה, "מיקס מוסיקאלי", שיטות למיקס מתקדם לקראת מאסטרינג, תהליך המאסטרינג.

תוכנית הלימודים:
מסלול הסאונד נמשך כ 20 חודשי לימוד, מתוכם חצי מהזמן מוקדש לביצוע פרויקטים מעשיים באולפני בית הספר, הלימודים מתקיימים בימים ראשון ורביעי בשעות אחר הצהרים, כל שיעור נמשך כ-4 שעות אקדמאיות, החל מהחודש השלישי ללימודים מתווספות לשני המפגשים עוד 3 שעות תרגול מעשיות בשבוע.
סך שעות הלימוד במסלול הסאונד השלם 856 שעות.

הלימודים מתחילים בחודש אוקטובר בצמוד למועד פתיחת שנת הלימודים האקדמית
ההתמחות בקורס הסאונד היא בעבודה באולפני הקלטה והגברה.

תעודת הגמר אותה מקבלים התלמידים המסיימים את לימודיהם במסלול הסאונד היא תעודה מטעם בית הספר אשר מעידה על התכנים ועל רמתו המקצועית של בוגר המסלול.

YONI10

משתמש פעיל
כמה עולה???.
כמה מימון קמח נותנים?
ולמה לא עדיף פשוט ללמוד מטכנאי מקצועי בפרטי???

פופקו

משתמש סופר מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
עריכה והפקת סרטים
עולה כ- 24000 אלף ש"ח לימוד שנתיים באופן מלא.

קמח נותנים ע"פ זכאות כלו' אם זה מישהו שהם רואים שיש סיכוי שהוא יעשה מזה עבודה ופרנסה והוא מוכשר לכך הם נותנים, וכן ע"פ ההכנסות הכלליות שלו.

מקסימום 85%

למה לא עדיף מטכנאי רגיל?

כי אתה רוצה ללמוד ברמה בינלאומית כלו' כל מוסגי הסאונד ולא רק איך לוחצים על כפתור פלוני ואיך עובד פלאג פלמוני, אלא הכל בכל מכל כל, אני מתכוון שכשאדם לומד רק דבר מוגדר יהיה לו מאוד קשה במצבים אחרים בנושאים שונים בפלאגינים שונים אבל כשהוא לומד את כל המושגים מתחילה ועד סוף הוא הופך לאשף בנושא והוא יודע הכל מהקלטת אולפן למקהלה ולתזמורת עד הגברה ל-40 נגנים +, למשל: אם למישהו התקלקל המחשב ואומרים לו תלחץ שם ושם וזה פתר את הבעיה אבל אם הוא יודע איך מחשב עובד איך ווינדוס עובד אז הוא יודע בדיוק מה לעשות ולא רק מנחש.

זהו בערך, מקווה שהובנתי.

YONI10

משתמש פעיל
לא הבנתי איך קמח מחשבנים את הזכאות

אבי דהאן

משתמש רשום
אני לומד קורס PA - הגברה וסאונד במכללת BPM, שכולל את רוב המושגים שציינת כאן, בדגש לתחום ההגברה, אבל הרבה מושגים משותפים גם לאולפן.

אורך הקורס כחצי שנה, ועלותו כ-7,000 ש"ח.

לפרטים נוספים:
http://www.bpm-music.com/iner.asp?newsid=135

פופקו

משתמש סופר מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י אבי דהאן;267485:
אני לומד קורס PA - הגברה וסאונד במכללת BPM, שכולל את רוב המושגים שציינת כאן, בדגש לתחום ההגברה, אבל הרבה מושגים משותפים גם לאולפן.

אורך הקורס כחצי שנה, ועלותו כ-7,000 ש"ח.

לפרטים נוספים:
http://www.bpm-music.com/iner.asp?newsid=135
.

נכון, אתה אתה לומד את הקורס של ההגברהשלהם
אבל לא את הקורס המלא.

אקוסטיקה גלי קול וסאונד ועוד.

ולדעתי וכן לדעת מנהל ביה"ס מי שרוצה להיות טכנאי סאונד טוב צריך ללמוד הכל לא חלקים חלקים...
(ויש חולקים...)

יש אצלם את הקורס BSP, שעליו אנחנו מדברים.

YONI10

משתמש פעיל
אבל פופקו....
זה לא הגיוני לנסוע פעמיים בשבוע לכפר תבור
תמצא משהו פה באזור!!!!!

פופקו

משתמש סופר מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
עריכה והפקת סרטים
אתם צודקים במליון אחוז!!!!!!

אני מנסה להשיג שטח של 80 מ"ר במקום שקט (לא בתוך בניין מגורים) אפשרי במרכז עסקים, יש למישהו???

אבי דהאן

משתמש רשום
ומה תעשה שם, תפתח בי"ס?

פופקו

משתמש סופר מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
עריכה והפקת סרטים
כן אבי,

דרך אגב איך אצלך? אתה מרוצה מ BPM? וכמה?

אבי דהאן

משתמש רשום
אני די מרוצה, נכון לעכשיו - אחרי 15 שיעורים מתוך 23 זה די קידם אותי.
נחכה ונראה איך נסיים את הקורס.

פופקו

משתמש סופר מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
עריכה והפקת סרטים
חבר'ה בעז"ה הולך לקום ביה"ס כאן במרכז אמנם הוא לא יהיה חרדי לגמרי אבל הוא יהיה במרכז!!!

YONI10

משתמש פעיל
איזה ביה"ס ואיפה???
יהיה מימון של קמח???
תעדכן פופקו!!!!
תודה

פופקו

משתמש סופר מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
עריכה והפקת סרטים
היי יוני

ביה"ס רקורד יפתח סניף כנראה במקומות לעיל..

יהיה מימון של קמח למתאימים כלומר למי שנראה להם שהוא מוכשר לנושא הזה ויש סיכוי שההשקעה שלהם תביא לו פרנסה!!!

לגבי הקישור ל BPM, מדובר אצלם בקורסים חלקיים כלומר אם יש צורך למסטרינג אז הם פותחים קורס למסטרינג, אם יש צורך בטכנאו רק אולפן אז פותחים קורס לזה, אני דוגל וכן מנהל ביה"ס רקורד, שאי אפשר לדעת טו בסאונד אם אתה יודע חלקים. ("קרעים קרעים") ...

וזו הסיבה שאני הולך ללמוד הכל אבל הכככל על כל מה שצליל סאונד מריח ממנו :)

כולכם מוזמנים...

ממליץ בחום על הספר אומנות הרעש בשביל להבין על מה אני מדבר, כלומר מה צריך ללמוד חוץ מאשר טכנאות אולפן ושימוש בקיובייס.

פופקו

משתמש סופר מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
עריכה והפקת סרטים
לא צריך שום ידע, הכל נלמד בביה"ס בעז"ה.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  56  פעמים

לוח מודעות

למעלה