שו הדא?
בויוס
בורקס פילו, גבינות וירק מהמטבח הטורקי
זה רק נראה מפחיד האבל האמת שזה די פשוט.
וכל כך טעים
תבנית:
תבנית עגולה בקוטר 30-32 ס"מ
או תבנית מתכת לפיצה.
לבצק
חב' עלי פילו- מפשירים במקרר למספר שעות.
1/2 כוס שמ"ז להברשה או תרסיס שמן.
חלמון טרוף.
למלית
2 חב' מנגולד שטוף ובדוק שהוסרו ממנו גבעולים ועורקים לבנים
2 כרישות קצוצות, בדוקות ושטופות
מעט שמ"ז לטיגון.
קופסת קוטג' 5-9% או לאבאנה
200 גר' גבינת כנען מפוררת
150 גר' גבינה בולגרית מפוררת
100 גר' פתיתי גבנ"צ/פרמזן/קשקבל
1 ביצה L
1/2 כפית פלפל גרוס
1/3 כפית מלח
1/3 כפית מוסקט טחון
אופן ההכנה
1. קוצצים גס את עלי המנגולד וחולטים במים רותחים ל-5 דקות, מסננים וסוחטים.
2. מאדים במחבת את הכרישה עם מעט שמ"ז עד להזהבה. מצננים מעט
3. מניחים בקערה גדולה את המנגולד, הכרישה וכל חומרי המלית פרט לביצה ומערבבים היטב.
טועמים, מתקנים תיבול אם צריך ואז מערבבים את הביצה.
4. מחממים תנור ל-200 מעלות ומניחים על התבנית נייר אפיה משומן קלות.
5. מוציאים את הפילו מהאריזה ומניחים מתחת למגבת לחה אך סחוטה היטב.
6. פורשים עלה על משטח עבודה, מברישים בשמן זית ומניחים לרוחבו מלית כמו בתמונה.
7. מגלגלים לגליל מהודק ואז לשבלול ומניחים בתבנית.
מברישים בשמ"ז את הגליל.
8. פורשים עלה נוסף וממלאים באופן זהה, מגלגלים ומניחים מסביב לשבלול שבתבנית. ממשיכים באופן זה עד שהתבנית מלאה.
9. מברישים בחלמון את כל השבלול ואופים עד להזהבה עמוקה -45 דקות.
אם מכינים מראש יש להרכיב ולהקפיא.
בערב החג מוציאים, מברישים בחלמון ואופים.
אנחנו טרם אפינו. אצרף תמונה של התוצר האפוי בל"נ
בויוס
בורקס פילו, גבינות וירק מהמטבח הטורקי
זה רק נראה מפחיד האבל האמת שזה די פשוט.
וכל כך טעים
תבנית:
תבנית עגולה בקוטר 30-32 ס"מ
או תבנית מתכת לפיצה.
לבצק
חב' עלי פילו- מפשירים במקרר למספר שעות.
1/2 כוס שמ"ז להברשה או תרסיס שמן.
חלמון טרוף.
למלית
2 חב' מנגולד שטוף ובדוק שהוסרו ממנו גבעולים ועורקים לבנים
2 כרישות קצוצות, בדוקות ושטופות
מעט שמ"ז לטיגון.
קופסת קוטג' 5-9% או לאבאנה
200 גר' גבינת כנען מפוררת
150 גר' גבינה בולגרית מפוררת
100 גר' פתיתי גבנ"צ/פרמזן/קשקבל
1 ביצה L
1/2 כפית פלפל גרוס
1/3 כפית מלח
1/3 כפית מוסקט טחון
אופן ההכנה
1. קוצצים גס את עלי המנגולד וחולטים במים רותחים ל-5 דקות, מסננים וסוחטים.
2. מאדים במחבת את הכרישה עם מעט שמ"ז עד להזהבה. מצננים מעט
3. מניחים בקערה גדולה את המנגולד, הכרישה וכל חומרי המלית פרט לביצה ומערבבים היטב.
טועמים, מתקנים תיבול אם צריך ואז מערבבים את הביצה.
4. מחממים תנור ל-200 מעלות ומניחים על התבנית נייר אפיה משומן קלות.
5. מוציאים את הפילו מהאריזה ומניחים מתחת למגבת לחה אך סחוטה היטב.
6. פורשים עלה על משטח עבודה, מברישים בשמן זית ומניחים לרוחבו מלית כמו בתמונה.
7. מגלגלים לגליל מהודק ואז לשבלול ומניחים בתבנית.
מברישים בשמ"ז את הגליל.
8. פורשים עלה נוסף וממלאים באופן זהה, מגלגלים ומניחים מסביב לשבלול שבתבנית. ממשיכים באופן זה עד שהתבנית מלאה.
9. מברישים בחלמון את כל השבלול ואופים עד להזהבה עמוקה -45 דקות.
אם מכינים מראש יש להרכיב ולהקפיא.
בערב החג מוציאים, מברישים בחלמון ואופים.
אנחנו טרם אפינו. אצרף תמונה של התוצר האפוי בל"נ