ב.ד.ה. בד"ה. הרבנית רחל פויטוונגר ע"ה

קול-התור

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
ברוך דיין האמת. בשורה קשה כל כך. רחל פויטוונגר, המנהלת האהובה והמיוחדת של כולנו ב"שבילי בית יעקב", "אפיק" ו"בית מרגלית" בירושלים נפטרה היום לאחר מחלה קצרצרה. הלוויה ב-8.30 בערב משמגר.

נקודה עיצוב

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי

מכתב החיזוק מהגב’ פויכטוונגר ע”ה ימים ספורים לפני פטירתה! • מחזק​

אתמול נפטרה הרבנית רחל חיה פויכטונגר ע”ה לאחר מחלה קשה. תושבי שכונת נווה יעקב בה התגוררה, מתקשים להפרד. כשבוע לפני פטירתה פרסמה מכתב מרגש. מצמרר

בשכונת נווה יעקב בירושלים מתקשים להפרד מאחת מעמודי התווך של השכונה, אשת חינוך, אשת חסד ואשת חבר, הרבנית רחל חיה פויכטונגר ע”ה שנלקחה לבית עולמה אמש לאחר מחלה קשה והיא בת 54 בלבד.

ימים ספורים לפני פטירתה, פרסמה המנוחה מכתב חיזוק מצמרר לתושבות השכונה.

“אחיותי היקרות:
מבעד לערפל התחושות והכאב, מתנגנת באוזני מנגינת הפלאים של פרקי התהילים, אמרות נעים זמירות
ישראל – שאתן מעתירות בעדי כאחיות, אתן נחלצות ומגויסות בקבלות ובהתחזקויות עבורי, כל ליבי מלא
תודה .

אחיותי! לא בחרתי, נבחרתי. למקום שבו מתבקשים לעצור. בורא עולם מבקש ממני ומכל הסובב אותי,
חברותי, משפחה רחבה וגדולה, לעצור, לחשוב, להתעלות.

שנים רבות אנחנו יחד בשכונתינו, שותפות לשעות שמחה וקושי, פוגשות בשבתות ובימים טובים, ובהזדמנויות
שונות. והייתי רוצה לשתף אתכן בתחושה אחת מיני רבות.

בצד היסורים וההתמודדות קיים צד נוסף: פרמטרים אחרים של הערכת הרגע, כל רגע של חיים, כל רגע שיש
בו שלוה המאפשרת חיות, וחיוניות. ערכו של רגע כזה, לא יסולא בפז, ותודה ותודה ושוב תודה אין סופית
לבורא על כל רגע כזה.

כל הנשמה תהלל י- ה – על כל נשימה ונשימה, כפשוטו ממש.
יותר ויותר אני פוגשת את הבנת מערכת הגוף, עד כמה רופא כל בשר מפליא לעשות. פלאי ומושלם, וממש
בלתי נתפס.

המחדש בטובו, מחיה יום יום את ה עולם הנפלא שעוטף אותנו. וכעת, בעת של עצירה מאולצת, אני מביטה
בו מבעד לחלון חדרי, ציפורים יפהפיות, נופים מרהיבים, כל עלעל מגלה את מציאות ה’ וטובו.
נעצור ונודה למי שמשגיח במדויק על כל נברא וכל דקה, והוא יעטוף אותנו ברחמיו.
אחיותי היקרות מאוד!
אני מודה לבורא עולם שזיכה אותי בחיבוק כ”כ ענק, של חברות, אכפתיות, מתאמצות, נא אל תרפנה !
להתפלל, ולהודות, ולהתעלות – שלחנה לי זכויות…

ובתוך הכאב, עולה נחשול של הודיה על כל אשר אתן מיטיבות עימי.
יה”ר שברחמיו המרובים ירפא לי, ויחיה אותי עמו”ש, ואוכל לשמחכם בבשורת ההודיה, ולהמשיך את מסורת
האחוה, מתוך שמחות לכולנו, בלב שלם.
בהערכה, באהבה, ובידידות,
רחל חיה בת אהובה פויכטונגר.”

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה