המטבח של סימא
משתמש מקצוען
עוגה שכנראה נולדה באיזור צ'רנוביץ בוקובינה ליד הגבול עם אוקריינה..
היו אוכלים אותה בשבת בבוקר לאחר הקידוש עם שמנת חמוצה וכף קונפיטורה.
מבוגרים אוהבים אותה כמו שהיא דחוסה, כבדה, ולא אוורית
מה שגורם לה להיות כזאת זה קמח תירס
אסור להפריז בקמח הזה כי הוא מאוד מקשיח את העוגה והופך אותה לכמעט לחם ולכן במתכון הזה הפחתתי גם מקמח התירס וגם מהסוכר
כאן אין לחלוטין סוכר השתמשתי בתחליף סוכר.
את כל מרכיבי המתכון מערבבים יחד בקערה אפשר עם מקצפת יד, הכמות מתאימה ל 2 תבניות אינגליש קייק בגודל בינוני.
חצי ק"ג גבינה לבנה 5 או 9 אחוז שומן
1 גביע יוגורט
חצי כוס קמח תירס
1 כוס כוס קמח רגיל מנופה
1 אבקת אפייה
1 סוכר וניל
4 ביצים
מעט חלב
50 גר' חמאה בטמפרטורת החדר
חצי כוס סוכר למתיקות עדינה 3/4 כוס אם רוצים ממש מתוק, אני השתמשתי בחצי כוס תחליף סוכר.
אופים על 180 מעלות כחצי שעה
מוכן כשקיסם יוצא יבש במרכז העוגה.
היו אוכלים אותה בשבת בבוקר לאחר הקידוש עם שמנת חמוצה וכף קונפיטורה.
מבוגרים אוהבים אותה כמו שהיא דחוסה, כבדה, ולא אוורית
מה שגורם לה להיות כזאת זה קמח תירס
אסור להפריז בקמח הזה כי הוא מאוד מקשיח את העוגה והופך אותה לכמעט לחם ולכן במתכון הזה הפחתתי גם מקמח התירס וגם מהסוכר
כאן אין לחלוטין סוכר השתמשתי בתחליף סוכר.
את כל מרכיבי המתכון מערבבים יחד בקערה אפשר עם מקצפת יד, הכמות מתאימה ל 2 תבניות אינגליש קייק בגודל בינוני.
חצי ק"ג גבינה לבנה 5 או 9 אחוז שומן
1 גביע יוגורט
חצי כוס קמח תירס
1 כוס כוס קמח רגיל מנופה
1 אבקת אפייה
1 סוכר וניל
4 ביצים
מעט חלב
50 גר' חמאה בטמפרטורת החדר
חצי כוס סוכר למתיקות עדינה 3/4 כוס אם רוצים ממש מתוק, אני השתמשתי בחצי כוס תחליף סוכר.
אופים על 180 מעלות כחצי שעה
מוכן כשקיסם יוצא יבש במרכז העוגה.