דרוש מתכון אתגר תזונתי - לא מהסוג הרגיל..

אלף100

משתמש פעיל
כותבת מראש את מה שאכתוב בסוף - מי שמכירה, אשמח מאד שלא תעבירי ד"שים.. תודה!
יש לי חברה מהממת - אמא נדירה,
שאחרי הרבה זמן של סבל מנסה בהכוונת רופא תזונה מאד מאד מצומצמת כדי לאתר רגישויות אצל התינוקת שלה.
(כן כן, עברה אצל רוב מי שמומלצים כאן ובכלל לניטרולי אלרגיות ואבחונים ובלגנים.. כלום לא עזר)
בינתיים ברוך השם ובלי עין הרע - הילדה התחילה לראשונה בחייה לישון!!!
ממש לישון ברצף, תוך שבוע גבהה וגדלה והשמינה, מחייכת רגועה, משהו פשוט לבכות.. אי אפשר להאמין.
אממה?
התזונה מצומצמת ברמה מאתגרת ביותר!
וכל תוספת (בהפרשים של שבוע) - בינתיים מתקבלת בהתקפי צרחות ופריחה ושלשולים ומה לא.
אז הנה האתגר:
אלו המוצרים היחידים -
עוף
בטטה
גזר
תפוח
אורז
שמן זית
מלח
מים

ז-ה-ו

זה ממש אתגר
מכירה כזה מקרה מקרוב אשאל את האמא על מתכונים נוספים אי"ה
רק יכולה לעודד שהיום הילדה שאני מכירה בת 9 וב"ה נראית מצוין.
והכי משמח שרשימת הדברים שמותר לה לאכול התרחבה מאד מאד.
תחזקו מעמד והצלחות.
 

לילה אחד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
'בורקס' דפי אורז במילוי פירה בטטה -
את דפי האורז מורחים בשמן זית גם בגלגול, וגם מלמעלה (לא חייבים ביצה, עושה מהם בורקסים גם ככה ויוצא מצויין), אופים עד שקצת משחים.

מקלות אורז (יש שקוראים לזה אורז סיני), מוקפץ עם מקלות דקים של גזר ובטטה, ואפשר גם חתיכות עוף-
אן לי מתכון מדוייק, פשוט לרכך קודם את מקלות האורז (אפשר בקערה עם מים רותחים. אם הם מהסוג העבה אני אוהבת לרכך בבישול), להקפיץ בשמן זית את הגזר והבטטה (והעוף אם מוסיפים), בסוף להוסיף את מקלות האורז להקפצה קצרה.


יש מתכון של עז תלם פסטה ברוטב בטטה
יכול להיות שאפשר לקחת את הרעיון משם למקלות אורז ברוטב בטטה (כמובן שיהיה שונה לגמרי, אבל הרעיון)- לרכך את הבטטות, לרסק בבלנדר יד עם שמן זית ומלח, לבשל את מקלות האורז ולסנן, לערבב בסיר עם קרם הבטטה וקצת מים על אש נמוכה כמה דקות.
ניסיון להמציא משהו...
 

לילה אחד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
יש גם פסטות אורז, אגב. פעם טעמתי בולונז עם פסטה מאורז, יותר טעים מהמקור. אפשר לנסות
 

שווה שווה

משתמש פעיל
בלת"ק
אני מכינה מקלות בטטה וגזר בתנור ומתבלת סגנון גריל!
יוצא ממש חטיף ונשנוש טעים ומשביע.
יש גם צ'יפס בטטה אמיתי--מקלפים בטטה לסיר שמן עמוק (אפשר בשמן זית?)
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בלת"ק

בטטות ממולאות עוף טחון


חוצים 3 בטטות עבות.

מניחים הפוך בתבנית תבור

אופים כ-15-2ם דקות רק לריכוך חלקי

מוציאים חלק מהבטטה מהמרכז ומשאירים דפנות של בערך 1/2 ס"מ

שמים בקערה 250 גרם עוף טחון
מוסיפים לו את הבטטות
מלח
מעט שמן

מערבבים יחד
וממלאים את הבטטות

מושחים בשמן זית
מפזרם מלח גם

אופים בתנור, לא מכוסה בערך 20 דקות.


מגישם לצד ציפס גזר

אצבעות גזר מרוססים בשמן זית. מעל זה מפזרים מלח
צולים בתנור לחריכה קלה


בתאבון
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
חשבתי אולי לעשות גלילות עוף כאלו, שבפנים יש שכבה של בטטות והכי בפנים אורז..
נראה לכן ילך? או שיצא יבש כזה?
בטח מהמם

משטים חזות עוף דפוקים [בפטיש, כן?]

מבשלים אורז במים ומלח עם גזר מגורד

שמים תלולית ומגלגלים.

שמים בתבנית. מושחים בשמן זית ומלח.
כדי לתת טעם טוב - מפזרים מלמעלה תערובת של בטטות גזר מגורדים דק דק. הם גירו נוזלים באפיה, יתנו טעם וישמרו על עסיסות העוף

אופים מכוסה כ-20 דקות רק עד שהעוף מוכן.


גיוון: אפשר למעוך בטטה מבושלת במי מלח לפירה ולהניח תלולית נמוכה ממנה ועליה את תלולית האורז והזזר וכך המלוי יהיה ב-2 גוונים]
 

דסי

משתמש מקצוען
D I G I T A L
תפוח מאודה, הפינוק החורפי שלנו.
מסדרים בסיר שטוח תפוחים שטופים שלמים, מוסיפים 3 כפות מים.
מכסים ומבשלים על אש נמוכה הרבה זמן.
הם מתרככים, מפרישים נוזלים, מתכווצים, וטעימים מאד.

יש לשים לב שלא ייגמרו הנוזלים בסיר.
 

ציפס קידס

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
צילום מקצועי
לא ניסיתי כלום ממה שאני כותבת, אבל לנסות לעזור צריך, לא?
1. לבשל תפוחים מתוקים (פינק ליידי, סטארקינג וכדו') קלופים עם מים, להביא לרתיחה ואח"כ להנמיך את האש, לתת לזה להתבשל עד שהתפוחים מתרככים ונימוחים והתבשיל מצטמצם למשהו שמזכיר ריבה,
לקחת פרגיות ולהשרות אותם בתוך הריבה למשך 20 דקות לפחות ולטגן במחבת פסים לוהטת כמה דקות מכל צד עד שמוכן.
2. לביבות בטטה עם קמח אורז, לקצוץ בטטות במעבד מזון עם סכין של רצועות דקות (כמו שמכינים לקוגל וללביבות תפו"א)
להוסיף מעט שמן זית ומלח ומעט קמח אורז כדי לאחד, לטגן ולאכול.
3. שניצל מצופה קמח אורז, לוקחים חזה עוף פרוס ודפוק לשניצל, מושחים בשמן זית, ומעבירים לצלחת עם קמח אורז ומעט מלח ומטגנים עד להזהבה.
בהצלחה והמון בריאות ושובע!
זה מרגיש כמו תפריט של פסח של הכי פרומערים רק בלי חסה ומצות...
 

nicky

משתמש מקצוען
כל הלילה חלמתי על מאכלים מעוף ובטטה וגזר:eek:

ברוח השבת שמתקרבת, חשבתי שאולי אפשר להכין סוג של צ׳ולנט (יותר נכון, זה סוג של טבית..):

לטגן עופות בסיר כמה דקות שיקבלו צבע.
להוציא את העופות לצלחת , ובשמן של העוף שבסיר לטגן גזר מגורד. כשקצת מתרכך ומוציא צבע לשמן-
להוסיף אורז ומלח ולטגן ביחד שתי דקות, ואז להוסיף קוביות בטטה, את העופות שטוגנו קודם, מים (בערך פי 2 מהאורז), להביא לרתיחה, לכסות ולבשל עד שרוב המים נספגים באורז. ואז להעביר לפלטה עד לשבת בבוקר.

נראה לי שאולי הבישול האיטי ייתן לזה טעמים עמוקים ואולי קצת שונים מהרגיל, שיהיה קצת גיוון...

עוד דבר שחשבתי, אבל זה באמת ׳על עיוור׳ -
ראיתי פעם (אולי אפילו פה בפורום) שיש כאלה שמכינים מרק עוף ושמים אותו על הפלטה עד לשבת בבוקר. חשבתי אולי זה גם יכול להיות מוצלח- הבישול האיטי ייתן טעמים הרבה יותר מרוכזים ואולי זה יפצה על מיעוט המרכיבים. ואפשר גם להוסיף בתוך המרק שקית קוקי עם אורז, גזר מגורד ובשר טחון ( כמו ששמים בצ׳ולנט).. נראה לי שיכול לצאת טעים!
 

מה שבטוח

משתמש פעיל
אם יכולה חלב אורז-תוכל להקרים עם זה מרק בטטה למשל...
או לבשל עם זה דיסת אורז
אם קפה יעבור את האישור אז הוא טעים מאוד עם חלב אורז
 

היפי

משתמש פעיל
מעריצה ממש!
לא עברתי ממש כל כל התגובות, נראה לי שלא ראיתי - פרגיות או שוקי עוף ממולאים באורז ותפו"ע מגורד (וגם גזר מגורד).
בטטה במלח גס - מקרצפים היטב את הבטטה, חוצים לאורך, ומניחים על תבנית של מלח גס. אופים עד שמתרכך.
מתקבל בטעם שונה מסתם אפוי בתנור. (אוכלים ללא הקליפה).

לגבי תחליף חלב לתינוק - גם אצלנו לא היתה הסכמה לנוטרמיגן וקיבלנו נאוקייט שדווקא הוא אהב והציל אותנו ממש.
 

כרמלית בננה

משתמש פעיל
מעריכה מאד
מתכון לאורז ותפוחים
4 כפות שמן זית
4 תפוחי עץ גרני סמית או יונתן או גולדן דלישס פרוסים לרוחב לפרוסות עגולות בעובי 2 ס"מ, אם נותרים גלעינים (הם בדרך כלל נופלים במהלך החיתוך) נפטרים מהם בעזרת קיסם
1 בצלים קצוצים
½2 כוסות אורז בסמטי שטוף במים
3 כוסות תרד טרי קצוץ
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
½3 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה
1

יוצקים 2 כפות שמן זית לסיר ומסדרים בתחתית הסיר פרוסות תפוחים בצפיפות (הם יתכווצו מעט בבישול ויאבדו נוזלים). מטגנים מעל להבה בינונית עד שהתפוחים מזהיבים.
2
בסיר נפרד מטגנים בצל עם 2 כפות שמן זית מעל להבה בינונית 5-4 דקות, מוסיפים אורז ומערבבים כך שכל גרגיר יהיה עטוף בשמן. מוסיפים תרד ומטגנים תוך ערבוב 4-3 דקות. מתבלים במלח ופלפל.
3
מעבירים את האורז לסיר התפוחים, יוצקים ½3 כוסות מים רותחים, מביאים שוב לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים מעל להבה נמוכה 18 דקות. לקראת תום הבישול מחממים תנור ל־ 180 מעלות. מעבירים את הסיר לתנור ואופים כ-20 דקות.
4
מוציאים את הסיר מהתנור ומניחים בצד 5 דקות. מסירים את המכסה, מניחים מעל הסיר צלחת בקוטר שלו, הופכים את הסיר, מכים בתחתיתו בכף עץ סביב־סביב ומרימים את הסיר – האורז ינחת על הצלחת כמעין עוגה עם כתר תפוחי עץ.
 

Kelly

משתמש פעיל
עוף עם אורז בסיר אחד
יוצא רך כל כך ואיזה טעם נפלא ועסיסי יש לאורז!
במקרה הנוכחי כדי לגוון ולהוסיף לאורז קוביות בטטה ו/או מקלות גזר

  • בקערה גדולה לערבב את כנפיים/שוקיים עם שמן זית ומלח ולהשרות כמה שעות במקרר.
  • לחמם סיר עם שמן ולטגן מעט את הכנפיים/השוקיים. להוסיף כוס מים. המים צריכים להגיע עד 3/4 גובה לא יותר.
    לבשל כ-30 דקות. מידי פעם לערבב.
  • אחרי 30 דקות, כנשארים קצת נוזלים בסיר, להוסיף את האורז לסיר ולנער קצת.
  • להוסיף כוסות מים ומלח.
  • להרתיח לכסות ולהנמיך את האש, לבשל 18 דקות להשאיר מכוסה 10 דקות נוספות.

1611477262428.png
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
חשבתי על עוד משהו:

רצועות חזה עוף בציפוי בטטה וגזר

מגרדים בטטה וגזר דק דק
מתבלים במלח

חותכים חזה עוף לרצועות
טובלים בשמן

מניחים בתבנית

מכסים היטב כל רצועה בבטטות וגזר

צולים בגריל בתנור.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכב

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד שָׂמַחְתִּי בְּאֹמְרִים לִי בֵּית יְהוָה נֵלֵךְ:ב עֹמְדוֹת הָיוּ רַגְלֵינוּ בִּשְׁעָרַיִךְ יְרוּשָׁלִָם:ג יְרוּשָׁלִַם הַבְּנוּיָה כְּעִיר שֶׁחֻבְּרָה לָּהּ יַחְדָּו:ד שֶׁשָּׁם עָלוּ שְׁבָטִים שִׁבְטֵי יָהּ עֵדוּת לְיִשְׂרָאֵל לְהֹדוֹת לְשֵׁם יְהוָה:ה כִּי שָׁמָּה יָשְׁבוּ כִסְאוֹת לְמִשְׁפָּט כִּסְאוֹת לְבֵית דָּוִיד:ו שַׁאֲלוּ שְׁלוֹם יְרוּשָׁלִָם יִשְׁלָיוּ אֹהֲבָיִךְ:ז יְהִי שָׁלוֹם בְּחֵילֵךְ שַׁלְוָה בְּאַרְמְנוֹתָיִךְ:ח לְמַעַן אַחַי וְרֵעָי אֲדַבְּרָה נָּא שָׁלוֹם בָּךְ:ט לְמַעַן בֵּית יְהוָה אֱלֹהֵינוּ אֲבַקְשָׁה טוֹב לָךְ:
נקרא  2  פעמים

לוח מודעות

למעלה