סלט סושי.
כן. לא לברוח.
גם אם את לא אוהבת סושי, את הסלט הזה בטוח תאהבי. באחריות.
בלי אצה. בלי דג נא.
מנה מרשימה, קלה להכנה, משביעה ומזינה ומתאימה מאוד לסעודה שלישית.
הכמויות לאורז עצמו והוראות ההכנה שלו הן של שי ליפא.
חומרים:
אורז
1כוסות אורז עגול (אורז לסושי)
1/4 1 כוסות מים חמים
תיבול לאורז
40מ"ל חומץ אורז
1כפות סוכר לבן
1/2 כפית מלח דק
דג
נתח של בערך 200 גר סלמון (לפי הטעם)
2 כפות רוטב סויה
2 כפות רוטב טריאקי
2 כפות דבש
מלח, פלפל, שמן
ירקות
1 מלפפון
1 בטטה
1 אבוקדו
תיבול
שבבי בצל מטוגן
רוטב טריאקי
ספייסי מיונז
שלב ראשון-הכנת האורז.
אורז לסושי הוא אורז דביק שמתבשל פחות זמן מאורז רגיל, ואחרי הבישול מוסיפים לו תחמיץ.
אפשר להכין בצורה רגילה, ללא התחמיץ, אך צריך אורז עגול.
מכינים את תיבול האורז:
מערבבים בקערה חומץ אורז, סוכר ומלח עד שהסוכר נמס.
מכינים את האורז:
מניחים את האורז בסיר, יוצקים מים חמים ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים על האש הכי קטנה בכיריים 10-12 דקות. באמצע הבישול מערבבים את האורז פעם אחת. בודקים שהאורז רך והמים נספגו.
מצננים 15 דקות.
מעבירים את האורז לקערה גדולה. מוסיפים את תערובת תיבול האורז ומערבבים בעדינות. מכסים במגבת לחה ומצננים שעה.
שלב שני-הכנת הדגים
שתי אופציות
סלמון אפוי רגיל (אני יותר אוהבת)
או ס
למון מעושן
ל
סלמון מעושן- פשוט וקל, לפני ההרכבה, בשבת, חותכים אותו לרצועות קצרות.
לסלמון האפוי-
מניחים בתבנית את הדג
מערבבים את חומרי הרוטב ושופכים על הדג.
אופים ב200 מעלות עד שמוכן.
או לחילופין, לשמור מהדג של ליל שבת (סלמון, כן?) עבור הסלט הזה. גם אם התיבול אחר זה לא ממש ממש קריטי
(אלא אם זה ממש טעם רחוק ולא קשור..)
שלב שלישי-בטטות
חותכים בטטה לקוביות, מתבלים בשמן ומלח ואופים עד שרך. לא כדאי שישחים, פחות מתאים לסלט.
עד כאן יש להכין לפני שבת.
שלב רביעי-הכנת הירקות
חותכים לקוביות לא קטנות
1 מלפפון
1 אבוקדו-לא חובה, מוסיף מאוד.
שלב אחרון- מרכיבים בששון
מניחים את האורז בקערה רחבה
מפזרים מעליו את קוביות המלפפון, הבטטה, האבוקדו והדג
מפזרים מעל שבבי בצל מטוגן בשפע ממש, אפילו שימו עוד.
מזלפים פסים לאורך מהרוטב טריאקי
ולרוחב מהספייסי מיונז.
מגישים ואוכלים בהנאה מרובה.
(את הסלט לא מערבבים אלא מוציאים בצורה שתוציא לכל סועד מכל המרכיבים)
ו...אין לי תמונה!!
שבת, זה בעיה.
אבל זה כל כך יפה, כל כך מרשים, כל כך טעים.
תנסו, זה שווה.
איך מכינים לבד ספייסי מיונז, מה זה שבבי בצל מטוגן ועוד תוכלו לראות
כאן