אתגר אתגר דו שבועי - מה הסיפור שלך?

RU1

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
בס"ד

אתגר דו שבועי - מה הסיפור שלך?
אז כהמשך לאתגר של @אלישבע קיי החלטתי לקחת את המרכיב הבא שמרכיב סיפור טוב, עלילה.

באיזשהו מקום, כמו שלתחום הבמה יש את השילוש המקודש – משחק, שירה וריקוד, לספרות יש את השילוש שלה – דמות, עלילה ו(סגנון) כתיבה.

עלילה טובה, היא כזו שיודעת לשנות את הדמות מבפנים, לא רק את התנאים החיצוניים שלה, להעמיד אותה מול נקודת החולשה הכי חזקה, לדחוף אותה אל הקצה, ולהוציא אותה משם טובה מאי פעם.

לקרוא על חטיפה של סוחר נשק זה נחמד, לקרוא על טוני, חריף שנון, מיליונר ואגואיסט חסר תקנה שמגלגל עסקאות של עשרות אלפי ראשי נפץ בכל חודש, בלי שידגדג לו את קצה הגבה מה קורה איתם בסוף, שביום אחד מגלה את עצמו שבוי במחנה פליטים, כשאחד מהטילים ששיווק בעצמו מתקרב אליו במהירות שיא זה משהו אחר.

אז באתגר הפעם, תיבנו דמות, מעניינת, מקורית, מאופיינת כמו שצריך, תנו לקורא להבין מה הפגם הכי גדול שלה, ועם הפגם הזה, תיקחו אותה אל הקצה, אל טוויסט בעלילה שמשנה את התנאים החיצוניים שלה ומעמיד אותה מול הנקודה הכי פגיעה שלה, תוציאו אותה משם טובה יותר, בנויה, אבל שומרת על תווי האופי הבסיסיים.

תתפרעו, תחשבו מה הסיוט הכי גדול של הדמות, ותעשו את זה, בלי רחמים.

הניקוד יחולק בצורה הבאה (בעז"ה בטבלת אקסל, אז תדייקו)

1. 30% על דמות מאופיינית, מקורית, מסקרנת ותפורה היטב עם חוזקות ברורות וחולשות ברורות.

2. 50% על עלילה חכמה, מתאימה לדמות ולסגנון שלוקחת אותו בדרך הגיונית אל הטוויסט.

3. 15% על סגנון כתיבה.

4. 5% על פיסוק וכתיב תקין.

ואם כבר ניתנה לי הבמה, אשמח אם לפחות באתגר הזה תהיינה כמה שיותר תגובות על היצירות שמעלים, תאירו, תעירו, גם אם לא אהבתם משהו בסיפור, תכתבו, הכותב מחכה למשוב, כל משוב.

כתיבה האי לא עבודה טכנית, זו אומנות שמגיעה מהנפש, בואו ניתן לאנשים בקהילה כאן חשק להמשיך לעשות את זה.

אז אומנם מבחינה מקצועית לא אוכל לתת על זה נקודות, אבל תוכלו לנקד את עצמכם בניקוד הכי גבוה שיש.

אז למען הסדר הטוב, שלבי האתגר:

1. בניית דמות עם חוזקות וחולשות.

2. להעמיד אותה מול טוויסט שמשנה את התנאים החיצוניים והפנימיים שלה.

3. להוציא אותה משם שונה אבל שומרת על עצמה, לא להפוך אותה ל"מלאך".

האתגר ינעל ביום שלישי, כ"ה חשוון, בחצות.

בהצלחה!

לנספח

אוראל סולטן

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
*סליחה מראש על האורך...*

הדבר שאני הכי מפחד ממנו זה שייקחו לי את אבא.

כן, למרות מי שהוא היום, למרות מה שהוא.

עדיין, אבא הוא אבא, גם אם הוא גוי.

טוב, גם אם הוא בערך גוי.

...

קוראים לי דניאל פוזן, בשבילכם דני.

נולדתי ביום רגיל, בשנה רגילה, להורים רגילים.

או שבעצם לא כל כך...

כי כשהייתי בגיל עשר אבא שלי החליט להתנצר.

...

אני לא אספר לכם את הסיפור המלא, הוא ארוך מידי. אבל אני אנסה לקצר במה שאפשר:

אז אבא שלי התנצר,

והיום הוא מנצח על תזמורת בשם SR52EAS או משהו כזה. הרכב מוכר בעולם הגדול, תבדקו.
בינינו אל תבדקו, אין הרכב כזה, המצאתי אותו לצורך הסיפור...

אחרי ניסיונות רבים של שכנועים חוזרים ונשנים להחזיר אותו לחיק המשפחה, החלטנו שאם הוא לא מקשיב, אין טעם להסביר לו.

ובכל זאת, כיוון שאחרי המעשים נמשכים הלבבות, החלטנו לעשות משהו קטן שיזכיר לו אותנו ואת יהדותו.

כל שישי, אמא הייתה אופה שתי חלות גדולות לכבוד שבת קודש ומביאה אותם לי. אני הלכתי ושמתי אותם בפתח ביתו החדש של אבא.

כך בכל שישי, הייתי נוסע וחוזר באוטובוס, כדי שאוכל להגיע אליו.

ואז, ביום שישי אחד, זה קרה.

...

(סליחה מראש על השפה הקלוקלות, פשוט אני אמריקאי.).

הלו, אני אדמונד, ואני ידיד קרוב של משפחת פוזן ושל האב ג'יקוב. כיוון שאני מכיר את ששני הצדדים אני גם לרוב משמש כמתווך ביניהם.

יום שישי אחד, עליתי כרגיל אל הקו בו אני חוזר אל ביתי. נפנפתי לדניאל פוזן - שישב מקדימה - והתישבתי על מקומי.

לפתע, במהלך הנסיעה, הגיח זקן ליד הנהג, והוציא אקדח מכיסו. הוא צעק באנגלית: "אתם שבויים בידי!"

ראיתי את דני קם, והולך עם ספר בידו. רציתי לצעוק עליו שיזהר, אבל פחדתי שהמחבל ירה עלי. לפתע דני נתן מכה למחבל עם ספר. המחבל התעצבן, והפיל את דני.

פחדתי, ולקחתי את הפטיש האדום מהאוטובוס, ושברתי את החלון. הספקתי לראות את המחבל מכוון את אקדחו על דני. יצאתי מהחלון, ולפתע שמעתי קול רועם.

בטח דני מת, חשבתי לעצמי, איזה מעציב.

מיד רצתי אל המופע של ג'יקוב, להודיע לו את הבשורה המרה...

...

מספר דקות לפני כן, באוטובוס. דניאל:

ישבתי באוטובוס ולמדתי את מסכת בב"ק לרגל המבחן שיערך בראשון.

לפתע, במהלך הנסיעה, הגיח זקן ליד הנהג, והוציא אקדח מכיסו. הוא צעק באנגלית: "אתם שבויים בידי!"

רעיון פתאומי עלה במוחי. קמתי מהאוטובוס, הולך לכיוון הנהג תוך כדי שאני עושה את עצמי קורא. היססתי לרגע, אך כשהייתי מספיק סמוך לזקן, הטחתי את הגמרא בכוח בראשו.

הזקן פער את פיו בהלם לשנייה, אבל מיד לאחר מכן אסף את עשתונותיו והפיל אותי על הרצפה. נתתי לו מכה בשארית כוחותי, הפעם על היד עם האקדח. האקדח נפל והוא התכופף להרימו.

לפתע, דלת האוטובוס נפרצה, ומספר חיילים חמושים חדרו אליו, עוצרים את המחבל.

בדיעבד התברר, שבזמן שנאבקתי במחבל המחופש לזקן, הנהג ניצל את ההזדמנות והתקשר למשטרה.

לאחר המקרה, הגעתי לאמי וסיפרתי לה על מה שקרה. היא התקשרה למשטרה וביקשה שלא יספרו את המקרה, בגלל שיכול להיות ששאר מחבלי החוליה ירצו לפגוע בי. ולבסוף – באמת לא התפרסם המקרה, אלא שאז...

...

בינתיים, במופע. אדמונד:

"למה אתה נראה מדוכדך?" שאל אותי ג'יקוב מייד כשראה אותי.

לא הייתה לי ברירה, סיפרתי לו הכל.

כשסימתי לספר, הבחנתי שעיניו של ג'יקוב מאדימות מבכי. "אין מה לעשות, צריך להיות גבר", אמרתי לו.

ג'יקוב הנהן חלושות, עולה על הבמה ונפרד ממני לשלום.

...

כעבור מספר דקות. אדמונד:

לאחר מספר שירים ופזמונים, אחד מהנגנים צעד לפתע אל עבר קדמת הבמה. "מרגע זה, אתם שבויים כאן!" זעק לפתע.
פאניקה שררה באולם.

לפתע, ג'יקוב שעמד מאחוריו, לקח את אחת הגיטרות וזרק אותה בעוצמה אל עבר האיש. הבחור התחמק במהרה, מתקרב אל ג'יקוב.

ירייה חדה פילחה את האוויר והגיעה, בדיוק רב, אל גופו של ג'יקוב.

...

"די!" חשבתי לעצמי, "אני לא יכול לסבול את הצער שהמשפחה הזאת עוברת ביום אחד!" מצמצתי בעיני, ואז הבחנתי שחודר אור ממקום מסוים לידי.

הרמתי את ראשי הכפוף לצד, ואז שמתי לב שיש שם חלון. בחסות ההמולה התקרבתי בלאט אל עבר החלון, אך לפתע שמתי לב שהוא סגור. "מה אעשה?" שאלתי את עצמי, ונותרתי ללא מענה.

לפתע שמתי לב, לפטיש חרום כמו שהיה באוטובוס. ניצלתי רגע של הסחת דעת, לקחתי את הפטיש, ושברתי את החלון. ברחתי מהבניין כל עוד נפשי בי.

לאחר שהתרחקתי כמות מספקת מהבניין, ישבתי בצד על ספסל להירגע, ולחשוב מה לעשות. "דבר ראשון", חשבתי לעצמי, "צריך להודיע לפוזן מה קרה."

קמתי מהספסל, ולפתע שמעתי קול רעש מחריד מאזור האולם. עליתי בזהירות על עץ שהיה באזור כדי לראות מה קרה.

"האולם", חשבתי לעצמי (שוב), "הוא התפוצץ."

מיד ללא כל מחשבה, רצתי לכיוון תחנת האוטובוס הקרובה, המובילה לבית משפחת פוזן המסכנה.

כעבור מספר דקות כבר דפקתי בדלתם. "מהר, תפתחו לי!" צעקתי תוך כדי שהמשכתי לדפוק.

...

רחל פוזן (אמא של דניאל):

באותה עת גיהצתי במגהץ חולצה לשלומי, שלפתע נשמעו דפיקות בדלת. "אולי זה דני", הרהרתי לעצמי, "רק שלא קרה לו משהו."

פתחתי את הדלת. בחוץ עמד אדמונד. "מה אתה עושה כאן?" שאלתי בתדהמה מערובת בחשש.

אדמונד התנשם. "א... אני... בעלך... הוא... הוא היה בהופעה, ותוך כדי האולם...האולם... בא מחבל... שירה... בבעלך... כדור רובה. ואז... האולם התפוצץ".

החוורתי כולי. "ואיך אתה ניצלת?" שאלתי.

"ברחתי דרך החלון". ענה האיש. "טוב אני ממהר, אשתי בטח דואגת לי."

אדמונד סגר את הדלת, מותיר אותי לבד, בוכה.

...

דניאל:

הגעתי לביתי, ופתחתי את הדלת במרוצה. "אמא?" קראתי. אמי ישבה על יד השולחן הגדול, כולה בוכה ודומעת. "אמא, מה קרה?" שאלתי.

"אוי, דניאלוש שלי, זה לא מגיע לך, פשוט לא מגיע לך כל הסבל הזה". אמי חיבקה אותי אליה ונתנה לי ליטוף.

"מה קרה אמא?", שאלתי, "עדיין לא הבנתי?!"

"מישהו", אמרה אמא בצער, "מישהו הגיע לכאן כולו מתנשף, וסיפר ש ... ש... שאבא..."

"אבא?" שאלתי.

"אבא, כן הוא... אבא מת על ידי כדור ממחבל..."

את זה כבר לא יכולתי לסבול, בכיתי בקול גדול, והלכתי לכיוון חדרי. פתחתי את אלבומי התמונות, והסתכלתי על תמונותיו של אבא.

לאחר מספר דקות, סגרתי בעדינות את האלבומים. ושכבתי על המיטה, בוכה.

מקווה שאתעורר ליום חדש, יום רגוע, בלי כוויות.

בגוף ובנפש.

(חלק מקוצר מסיפור בהמשכים ישן שלי, מי שרוצה שאפרסם את הסיפור המלא כאן בפרוג, שיודיע לי בנספח.).

נערך לאחרונה ב:

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  9  פעמים

אתגר AI

רישום קווי - חורף • אתגר 22

לוח מודעות

למעלה